lopen met een camelbag???

Ton | 23-11-2010

Hallo runners,

Ik wil gaan trainen van een haleve marathon naar een hele. Deze wil ik om en om de zomer van komend jaar gaan lopen. Ik zit een beetje met de vochtvoorziening, heb al een belt maar die is echt wel leeg omstreeks de 25 km. Tijdens de wedstrijden staan ze om de 5km met drankposten,......maar hoe in de training.

Ik ben van plan een camelbag aan te schaffen (3liter) om hier elk uur 1 lieter vocht tot me te kunnen nemen. Met wandelen lijkt me dat ideaal maar hoe zit het met lopen.

Heeft hier iemand wel eens mee getraind?

Hoor graag jullie ervaringen

Hartelijk dank

Er zijn 20 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Patrick | 23-11-2010

Ik heb er weleens wat over gelezen en een veelvoorkomend probleem met camelbags is dat ze klotsen, zeker naarmate ze leger raken. Nu zag ik laatst ergens (weet niet meer waar, sorry) dat er ook camelbags zijn die je strak kunt trekken als ze leger raken, om zo het klotsen tegen te gaan.

Mark | 23-11-2010

De naam is camelbak en niet camelbag.

Het gebruik is inderdaad ideaal bij lange duurlopen. Ik zou wel voor een 2 liter model gaan want dit is voor mij ruim genoeg. Vergeet niet dat 3 liter meer dan 3kg is op je rug. Zelf heb ik de camelbak octane die speciaal is ontworpen is voor hardlopen. Deze bevat een 2 liter waterzak, opbergvakjes voor gelletjes en je telefoon en meerdere bandjes om hem in positie te houden.
Een camelbak klotst niet tijdens het lopen. De truuk is dat je na het vullen met water alle lucht uit de zak zuigt. Er komt geen lucht bij tijdens het drinken waardoor de zak vacuum wordt gezogen.

Ton | 23-11-2010

OK,

Ik zie dat ik inderdaad de naam verkeerd geschreven heb,....CAMELBAK is op z'n Belgisch en niet op z;n Engels (haha)

Ik wilde persoonlijk voor de Camelbak Blowfish (3l) gaan,....wie heeft er ervaring mee met lopen.... is het handig, stoort of schuurt het???

Het gewicht is me duidelijk, maar elke 12 km is hij weer 1 kilo lichter dus dt is wel te doen. Zeker als je dan een wedstijd moet lopen zonder,....dat moet je een gevoel geven dat je zweeft 3 kG minder,...toch??

Ik hoor graag jullie praktijk verhalen

Dank Ton

Ton | 25-11-2010

Iemand ervaring met lopen met een camelbak??

Rik | 25-11-2010

Ik loop met de Camelbak Fairfax, een erg lekker zittend rugzakje met 1,5L en nog wat ruimte voor gsm of gels. Ideaal voor lange afstanden.

Rik | 25-11-2010

3L lijkt me daarentegen wel weer teveel van het goede. Dan ga je het gewicht wel voelen verwacht ik.

MauriZe | 16-12-2010

Voor lange afstanden is een kamelentas van 2 liter meer dan genoeg. Duurlopen tot en met 50 kilometer mee gedaan.

Kijk eens op de site Futurumshop.

Ton | 18-12-2010

Hoi MauriZe, Rik, Mark en Patrik.

Ik heb een camelbak 2L gekocht bij futurumshop...

Krijg ik als kerstcadeau,...dus nog geen ervaringen....maar bedankt voor het advies

hou jullie op de hoogte

Groet

Ton

Ton | 25-12-2010

Ha die mannen,

Vanmorgen 1e kerstdag 15k gelopen met de camelbak,.... lachen!!!

Klots in het begin behoorlijk,...gewicht geen enkel probleem. Alleen na ongeveer 45 minuten was de hele shit bevroren,...lachen toch.

Al met al tevreden,...het moet alleen niet vriezen,...haha

FIJNE KERST ALLEMAAL

Mark | 26-12-2010

Ik neem aan dat de slang is bevroren. Je kan hiervoor ook nog een Thermal Control Kit kopen. Een soort van isolatieslang die je over de slang schuift. In de zomer heb je het voordeel dat het water in de slang niet warm wordt als de zon er op schijnt.
Een camelbak hoeft niet te klotsen. Na het vullen moet je hem even de zak op zijn kop houden en alle lucht er uit zuigen. Gegarandeerd geen klotsen.

Patrick | 26-12-2010

Ik heb toch wel interesse in zo'n ding. Zijn er veel verschillen tussen de originele en de namaak door andere fabrikanten?
Deze is wel gaaf: http: //www.camelbak.com/sports-recreation/run/2011-octane-xtc.aspx

Ton | 26-12-2010

H mannen,

Goede tips over dat klotsen,....lochisch,...je moet het alleen even weten. Dank hiervoor Mark.

En ja het was alleen de slang die bevroren was (en mijn poten, haha), waar kan ik die isolatieset kopen...klinkt wederom heel interessant

Mark | 26-12-2010

Ton: De isolatieset is ook bij futurumshop verkrijgbaar. Zelf heb ik hem niet want ik gebruik mijn camelbak pas weer bij warmer weer wanneer ik meer wil drinken onderweg.

Patrick: Ik heb zelf ook een iets ouder model van de octane en deze is inderdaad erg goed. Ik heb deze gekocht in Londen maar ik heb nog geen Nederlandse webwinkel gezien waar ze hem ook hebben. Als het weer wat warmer wordt wil ik de nathansports hpl #020 kopen. Deze is nog lichter en en heeft met de nieuwste versie een waterzak met vergelijkbare kwaliteit als die van camelbak.

Ton | 29-12-2010

Mark,

ik heb de set gevonden,...hij is toch nog 25,-,.... ik wacht even tot het dooit.

Bedankt voor de tip

Ton

Michiel H. | 29-12-2010

ik heb er 1 voor mijn verjaardag gevraagd ik denk dat ik bij een marathon genoeg heb aan 1.5 liter!

Teeuwen | email | 01-01-2011

Hallo
ik loop al jaren met een camelbag, zorg wel dat je goed ontlucht. Het is zeer vervelend als je lucht aanzuigt. Verder heeft ook decathlon prima bags. Ik heb diverse merken gehad, maar deze waren alle goed

Jacob | 01-01-2011

Ik vind een camelbag meer iets voor (extreme) ultralopen in de bergen of woestijn.
De doorsnee lange afstand en/of marathonlopers krijgt meestal meer dan genoeg onderweg tijdens althans een race.
Zelf loop ik in mijn trainingen nooit zo lang dat ik (zoveel) drinken voor onderweg moet meenemen, laat staan een complete camelbag.
En als het heel erg warm is train ik sowieso gemiddeld (een stuk) korter, dus daar heb ik hem dan ook niet (meer) voor nodig.

Frank | email | 06-06-2017

Na het vullen de zak op de kop houden, (het deel waar de slang de zak ingaat dus boven) dan via het drink slangetje de lucht eruit zuigen, 100% klots vrij tot hij leeg is.
Ik heb zelf een van 3 liter die ik niet altijd helemaal af vul, maar als je bovenstaande doet is dit geen enkel probleem.

jacqueline | email | 23-06-2017

Ik loop trails met een camelbak van 2 liter water. Met deze rugzak zou ik nooit een marathon of een halve marathon gaan lopen. Te zwaar en ik heb tijdens een wedstrijd geen 2 liter water nodig.
Ik loop wel met een rugzak van 1 liter tijdens wedstrijden, dit is voor mij ook genoeg voor een hele marathon. Tijdens een wedstrijd wil je geen zware bepakking, maar zo licht mogelijk lopen. Ben nu zelf op zoek naar een goed lichte waterrugzak zonder opberg mogelijkheden voor de marathon van Berlijn het liefst van 1 liter.

Martijn | 23-06-2017

Als je 1 liter wilt meenemen kun je het voor de helft vullen, het éxtra gewicht van de rugzak is niet zo veel. Als het je om het gewicht gaat zou ik geen extra rugzak kopen, om minder last te hebben van warmte op je rug wel.

Alleen waarom een zelf water meenemen met een stadsmarathon? Er zijn genoeg plekken met bekertsjes water.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over