Hoogtemeters omrekenen

Rob | 04-07-2013

Ik wil komend jaar een trail lopen met flink wat hoogtemeters in de de Alpen (twijfel nog welke). Is er bij jullie een calculator bekend om uit te kunnen rekenen hoeveel km in de Alpen (met horizontale en verticale meters) in vergelijking staat tot een vlak parcours? Het zou handig zijn om te weten hoe lang ik er ongeveer over zal gaan doen zodat ik op basis daarvan een planning kan maken. Bij voorbaat dank!

Er zijn 7 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

pieter | 09-07-2013

volgens mij, en ik ben geen trailrunner, zou je gewoon heuveltraining aan je schema moeten toevoegen en ik denk dan in de plaats van intervaltraining. Als recreant heb je niet veel aan snelheidstrainingen voor een bergloop. Wat de tijd betreft zou ik me de eerste keer geen illusies koesteren neem er ruim de tijd voor en vooral genieten.

Rob | 09-07-2013

Dank voor je reactie Pieter. Ik was al van plan om 1x per week of 2 weken in een gebied te lopen waar veel trappetjes of heuveltjes aanwezig zijn.

Overigens blijf ik benieuwd tot hoe ver ik ongeveer zou moeten trainen bij een trail van 22 km met 1200 hm. Komt dit ongeveer overeen met 30-35 km op het vlakke?

pieter | 10-07-2013

Veel trainen op de bovenbeenspieren is een aanrader, wat de afstand betreft zou een benadering van een halve marathon in de richting komen met inderdaad een uitschieter naar een 30ekm. De snelheid in de bergen/heuvels zal een stuk minder zijn dan op het vlakke dus zal je meer moeite hebben met het klimmen dan met het tempo.

Yves | 27-11-2018

nl . wikipedia . org / wiki / Hoogtemeters
Afstand (in meter)+8*hoogte (in meter)

Yves | 27-11-2018

Voor de punten voor kwalificatie wordt een andere formule gebruikt om de vlakke afstand te berekenen: afstand (km) + (hoogtemeters (m) / 100).

Yves | 27-11-2018

Voor de punten voor kwalificatie voor de ultratrail du Mont Blanc wordt een andere formule gebruikt om de vlakke afstand te berekenen: afstand (km) + (hoogtemeters (m) / 100).

jolige jonas | 27-11-2018

lekkere vlotte reactie na ruim 5 jaar!

Vuilnisman mag Yves ook mee?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over