Marathon onder 3 uur

Erik | email | 15-11-2015

Hallo,

Ik wil trainen om de marathon onder de drie uur te kunnen lopen. Mijn laatste tijd op de halve marathon was 1:27:00. Ik denk dan ook dat het mogelijk moet zijn. In mijn voorbereiding op mijn laatste halve marathon heb ik veel Lange Langzame Duurlopen gelopen. Dat is me erg goed bevallen. Ik liep hierbij wel veel meer kilometers dan de 21,1 benodigd voor de halve marathon. Ik vraag mij af of ik bij het trainen voor de hele marathon bij de LLD's uiteindelijk ook boven de 42 km moet uitkomen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Er zijn 11 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bart V. | 15-11-2015

Hoi Erik, met 1.27 wordt het niet makkelijk. Een marathon is niet simpelweg gelijk aan twee halve marathons. Ik ken twee manieren om je mogelijke eindtijd te bepalen: 2,1 x je halve marathontijd of je halve marathontijd + 10 minuten. Maar die geven slechts een indicatie. Het mentale aspect is veel belangrijker dan bij een halve. Na zoŽn 30km krijgt bijna iedereen ergens wel een tik ...

Over hoe lang je langste duurloop moet zijn verschillen de meningen (daar zijn hier vast nog discussies over te vinden). Ik ging meestal tot zoŽn 35km.

Succes!

Erik | email | 15-11-2015

Beste Bart,

Bedankt voor de reactie. Ik zal eens verder op het forum gaan neuzen op zoek naar meningen over de lengte van lange duurlopen. Ik heb al eens eerder een marathon gelopen en net als jij niet verder dan 35 km getraind. Om uit te lopen is dat ook prima denk ik. Om ook nog eens continue min of meer voluit te kunnen denk ik dat ik langer moet trainen dan de daadwerkelijke wedstrijdafstand.

Mvg,

Erik

Bart V. | 16-11-2015

Ik denk het niet Erik. Het gaat m.i. om de juiste combinatie van verschillende trainingsvormen, die bv. je tempohardheid bepaalt.

dk | 16-11-2015

ha Erik, leg je de lat niet erg hoog?...onder de 3 uur willen lopen is echt wel pittig hoor..volgens mij ben je redelijk beginnend..wel een prachtige tijd op de halve, maar het gevecht begint pas na 30 km ...denk er niet te makkelijk over, ook moet je de 10km lachend kunnen lopen in 38 min ...train vooral op tempohardheid idd daarna langere stukken
succes kerel!!

Erik | 17-11-2015

:) misschien wel he. Maar een beetje uitdaging kan geen kwaad. In ieder geval bedankt voor de goede adviezen!

britt | 17-11-2015

Geen ervaring , zowel niet me die hele lange duurlopen als met een marathon tijd van binnen de 3 uur. Wel met een halve marathon tijd van 1hr35 een marathon tijd van 3hr16 gelopen door juist die ellelange rustige duurlopen in mijn schema te schrappen en te vervangen door veel kortere tempo duurlopen . Dus maar trainen tot plm 27km.
Het is natuurlijk niet alleen de lengte van de langste duurlopen die je eindtijd gaan bepalen maar vooral hoe de trainingen verder in elkaar zitten en op elkaar afgestemd zijn. Zonder die ellelange duurlopen kon ik mijn andere trainingen veel intensiever maken. Daar heb ik juist veel baat bij gehad.

Erik | 17-11-2015

Ha Britt,

Bedankt voor de reactie. Een andere insteek, altijd goed. Voor de volledigheid. Ik loop 1 x p. week de LSD. Mijn andere trainingen bestaan uit minimaal een tempoloop en intervaltraining. Wanneer de tijd het toelaat doe ik nog een rustige duurloop (max 60 min). Voordat ik overigens de hele onder de 3 wil lopen heb ik als tussengelegen aanvalsdoel de halve onder de 1:25 gepland.

Groeten Erik

dk | 18-11-2015

top Erik , hou ons op de hoogte maat!

Bart V. | 18-11-2015

@Britt: dan gaat jouw volgende halve de volgende keer dus een minuut of vier sneller :).

britt | 18-11-2015

Bart ik heb een keer de halve in 1hr31 gelopen maar dat was een eenmalige actie en inmiddels al weer een aantal jaar geleden. Heb niet de illusie dat dat nogmaals gaat gebeuren.

Jan de Loper | email | 12-07-2017

Een oud topic maar ik was eigenlijk wel benieuwd of het Erik gelukt is om die sub 3 uur te halen? en natuurlijk hoe die het heeft gedaan?.
Met een 1:27 op de halve moet het mogelijk zijn hoor, je hebt alleen niet veel over, maar misschien een reactie van Erik ?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over