Aan het beginnen? Ik ook. Hoe gaat het?

Johan | email | 26-09-2016

Hoi allemaal,

Ik ben een man van 45+ en ik ben al jaren te zwaar en daar ben ik nu iets aan aan het doen. Mijn afstand huis-werk veranderde sinds het begin van het jaar en nu fiets ik vrijwel iedere dag twee maal 7,50 Km met wat heuvels in de route. Verder gestopt met suiker in veel dingen en ben ik ondertussen 10 kg verloren.
Ben nu aan het starten met lopen. Als opstapje ben ik met de MP3s van Evy gaan power walken, om de benen voor te bereiden. Gewoon extra stevig doorlopen waar haar schema je normaal laat rennen. Sinds twee weken ben ik nu aan het hardlopen. Omdat mijn conditie veel meer aan kan dan mijn benen ben ik met Evy's schema begonnen op halve snelheid: de eerste schemaweek doe ik twee keer. Denk dat ik dat met de tweede ook ga doen. Nu nog een keer lopen en dan zit ik op de zes keer en ga ik aan de tweede schemaweek starten.
Ik was altijd van mening dat hardlopen niets voor mij zou zijn. Ik dacht bij hardlopen altijd aan knieblessures. Doordat een vriend met Evy was begonnen te rennen, vroeg ik me opeens af waarom het niets voor mij zou zijn. En ik ben nu dus echt begonnen.

Zijn er nog meer beginners hier? Hoe gaat het je af?

Groeten, Johan.

Er zijn 12 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Johan | email | 29-09-2016

Hoi!

Nog geen medestanders? Er moeten toch beginners hier zijn die met me mee kunnen lopen. Virtueel dan, natuurlijk.

Heb net mijn 7de loop erop zitten. Les 4 van Evy, omdat ik de eeste drie dus twee maal heb gedaan. Schema 2x1, 2x3 en 2x2 minuten. Ging verbazend goed. Niet buiten adem, geen pijn. Voelt prima. Begin het leuk te vinden.
De adviezen volgend, loop ik erg traag. Moet er erg grappig uitzien, een te dikke man die langzaam hartloopt. Gaat als het goed is vanzelf over.

max | 10-10-2016

@ johan: wat goed dat je bent begonnen. Ik ben zelf in 2009 begonnen met Evy Start2Run. Les duurde een maand want ik kon er niets van. Maar tegenwoordig loop ik nog steeds en ik vind het heerlijk -) Zet m op1

Britt | email | 12-10-2016

Hi Johan,
Ik ben ook net begonnen; ik ga zaterdag met week 2 beginnen. Ben net als jij 45 jaar.
Het is nog te vroeg om successen te melden; mijn lichaam is nog in verzet met allerlei pijntjes. Ik vind het wel heerlijk om buiten te zijn; lekker in het bos lopen.
Vandaag heb ik ook een sportkeuring gedaan en alles blijkt prima in orde, behalve dan mijn gewicht. Ik wil er 15 kg af hebben! Ik hockey er ook bij; dat is eigenlijk de reden dat ik ben gaan hardlopen want ik kon totaal niet meekomen op het veld.... hopelijk wordt het hockeyen steeds leuker naarmate mijn conditie verbetert!

nibbit | email | 21-10-2016

diepe buiging Johan.
Ga gewoon lekker bezig en geniet van de kleine stapjes vooruit

Johan | 25-10-2016

Hoi! Hier de starter van dit draadje. Was even weg omdat het wat stil bleef hier, maar nu vind ik opeens 7 reacties.

Leuk grappen van <zonder naam> en specsavers.
Wilma: wat fijn dat het eindelijk is gelukt! Geniet ervan.
Feijko: Ja, ook wel.
Max en Nibbit: bedankt voor de aanmoediging.

Britt: Hi! Leuk en goed dat je ook bent begonnen! Ik hoop dat het goed gaat. Rustig aan opbouwen en volhouden, is mijn (beperkte) ervaring. ;) Hoe ver ben je nu?

Hoe het mij vergaat komt in het volgende bericht. Het hele verhaal in eens is te lang volgens de forumregels.

Johan | 25-10-2016

[Vervolg op het bericht hieronder]

Het is nu bijna een maand na mijn eerste post hier en ik ben nog steeds regelmatig aan het lopen. Het beginnen is nu overgegaan in volhouden. Ik heb vandaag mijn 18-de trainingsrondje gedaan, ik ben inmiddels bij les 10 van Evy, die ik vandaag voor de tweede keer deed. Ik denk dat ik die nog een keer doe vanwege de goede muziek in het begin van de les. Forrest van The Cure en een nummer van Jimmy Hendrix. In dat schema van 16 minuten rennen over 28 minuten zit tweemaal een run van 4 minuten. Ben best trots dat ik dat nu zonder problemen loop. Als we doorgaan zo dan moet een 5km in de kerstvakantie erin zitten.
Wat Britt schrijft over pijntjes herken ik. Ik was in het begin min of meer op de blessure aan het wachten (ik associeerde hardlopen met blessures, schreef ik al eerder) en ik heb een aantal keer gedacht dat het nu echt begon. Pijn in de ene knie, pijn in de andere. Een stramme spier in de heup. Een lichte pijn in de scheen, eerst links toen rechts. Allemaal achter elkaar aan en na de rustdag weer weg. Ik heb twee maal een extra dag rust genomen maar verder geen problemen.

Richard | 26-10-2016

Goed bezig Johan, lekker doorgaan zo! 5k in de kerstvakantie gaat jou wel lukken.

Esther | 17-04-2017

Hallo allemaal, ik ben eind januari gestart met hardlopen, nou dat heb ik geweten zeg, met de hulp van mijn hardloop app ploegde ik mezelf voort en kwam de eerste tijd thuis met een hoofd als een tomaat en adem tekort. Inmiddels gaat het een heel stuk beter, de app heb ik vaarwel gezegd en ik train nu puur op mijn gevoel. Verder loop ik ook niet met muziek maar met een spannend luisterboek.

Op die manier heb ik wel de afleiding maar ga ik niet lopen op het ritme van de muziek (lees te snel). Vanmorgen heb ik 5,3km gelopen en ben behoorlijk trots :-) ook vind ik het lopen steeds lekkerder worden dus voor iedereen die net is begonnen en het soms niet meer ziet zitten, hou vol, het zal echt steeds beter gaan.

Ina | email | 21-10-2017

Hoi ik ga voor de zoveelste keer starten. Ik heb moeite om t vol te houden. Zoek een loopmaatje waar ik een paar maal per week mee kan lopen. Denk dat ik het dan wel vol houâ˜șik weet biet hoever ik loop. Ik loop een rondje van n half uur met interval.
Woon je in Apeldoorn en zin om mee te lopen? Groet Ina

jeroen | 22-10-2017

@ina gebruik runkeeper of nikerunclub. Via deze apps krijg je meer inzicht afstand tijd splits etc.. kan motiverend werken succes.

Kees van Assenbergh | email | 02-11-2017

Ik zoek iemand die ongeveer tussen de 10 en 11 km per uur loopt. Ik ben een man van 45 en niet single. Ik probeer 3x per week te lopen. Misschien zijn er mensen die mee willen rennen, want samen motiveert meer.
Ik wil meedoen aan de midwinter onderdeel 10mile

jeroen | 29-11-2017

@Kees ga met je vrouw lopen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over