drop saucony omni iso

Raymond | email | 26-06-2018

Is er iemand die de drop van de Saucony Omni iso (het nieuwe Omni model van 2018) weet, of zou kunnen opmeten?

De opgave vanuit Saucony is 8 mm. Echter, dat werd ook voor de Omni 16 opgegeven en deze drop blijkt in de praktijk (ruim) 10 mm. Ik heb dit zelf gemeten, maar het volgt ook uit de duitse Runnersworld test.

Zelf vind ik de Omni 16 veel minder fijn lopen dan mijn oude Omni 14's, die 8mm drop heeft.
Met lopen op een band of in een winkel, merk je dit verschil niet. Bij langere afstanden heb ik met de 10 mm last van scheenbeenirritatie, maar met de 8 mm niet.
Daarom ben ik erg benieuwd of Saucony nu weer de juiste hoogte fabriceert.

Er zijn 2 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Leo | 26-06-2018

Hoe moet je dat opmeten?

Raymond | email | 27-06-2018

Je meet het hoogte verschil tussen de zool t.p.v. de hiel en de bal van de voet. Zelf heb ik ongeveer 2cm voor de achterzijde schoen (hielkap) gemeten en ongeveer een centimeter achter de start van de tong (aan de hoge kant hiervan). Dit gaf dezelfde waarden als dat Runnersworld ook meet.

Omdat tegenwoordig de tong van de schoen vaak deels is vastgenaaid (sokmodel), heb ik een satéprikker met de punt voorzichtig door een ventilatiegaatje de stof geprikt.
Door de satéprikker zuiver verticaal te houden (bijvoorbeeld langs de rand van een centrale verwarming) kun je een potloodstreepje zetten op de satéprikker, op een vaste hoogte (bijvoorbeeld de onderkant van de cv). Door dit 1 maal aan de voorzijde van de schoen en 1 maal aan de achterzijde van de schoen te doen, heb je het hoogteverschil (drop) tussen je twee streepjes te pakken.
Hoop dat het zo ongeveer duidelijk is :-)

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over