Weer lopen na liesbreukoperatie

Jacob | 02-05-2004

Binnenkort word ik geopereerd aan een liesbreuk. Allemaal nogal routine maar je schijnt er wel een week van bij te moeten komen. Heeft iemand van jullie ervaring met (weer) gaan lopen na zo'n operatie?

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Evelien | email | 16-05-2011

Dan zal er hier ook eens een vrouw reageren!
4 weken geleden ook geopereerd aan een liesbreuk dmv een kijkoperatie. Matje geplaatst en drie sneetjes in mijn buik. Ik was de eerste vrouw van de chirurg die geopereerd heeft, is ook apart als je dat hoort!
Moest een nachtje blijven omdat ik niet wakker te krijgen was! Wel heerlijk geslapen! Veel pijn gehad daarna, heb 2 weken niet gewerkt, op de bank gezeten en werd al bang als ik maar het idee kreeg dat ik moest niezen! Na 2 weken weer gaan werken (veel lopen, staan, lesgeven) en merk nu, na 2 weken werken, dat het toch nog wel tegen valt. zeurende pijn in mijn buik te hoogte van het matje en last van mijn lies zelf. Heb me voorgenomen om pas weer te gaan sporten als ik de normale dagelijkse bezigheden zonder pijn/last weer kan doen!!

Freddie | email | 19-05-2011

Hoi, ik ben 16/5 geholpen aan een liesbreuk rechts. De eerste dagen veel napijn van de operatie (klassieke methode). Nu vandaag kan ik weer redelijk lopen maar nog niet goed draaien. Heb wel last van een opgezette buik weet niet of dit normaal is. Herkent iemand dit.

ron | email | 08-06-2011

hoi allemaal ik ben op 16 mei geopereerd aan liesbreuk aan de rechterkant dmv kijk operatie na de operatie 3 dagen last gehad
ben nu 3 weken verder en blijf verdikking in de lies houden maandag terug geweest bi de dokter die zegt dat dat een bloedprop is wat vanzelf weg gaat heeft iemand daar ervaring mee het blijft gevoelig voor een ieder die nog geopereerd moet worden doe rustig aan en sterkte

Geert | email | 13-06-2011

Ik ben kennelijk een bijzonder persoon. Op 20 september ben ik middels een kijkoeratie geopereeerd aanmijn liesbreuk. Wegens een complicatie (drain) moest ik een nacht in het ziekenhuis blijven. Na thuiskomst het werk geleidelijk hervat.
In februari 2011 zat aan dezelffde kant wederom een liesbreuk. Na een echo wewrd besloten tot een "echte " operatie. Wegens succes mocht ik nu twee nachten in het ziekenhuis blijven. In april 2011 werd ik door de specialist ontslagen
Eind mei won ik de hoofdprijs: Eeen derde liesbreuk aan dezelfde kant. volgens de radioloog (die de echo uitvoerde) was hert een behoorlijke breuk. aanstaande donderdag hoor ik wat men nu gaat doen (second opnion andere chirurg). Heeft iemand ervaring met deze vorm van recidief?

Frans Muijzers | email | 29-06-2011

Wat een droevige verhalen allemaal. Kennelijk heb ik geluk gehad. 11 dagen geleden een groot matje gekregen (Langelandziekenhuis Zoetermeer, dr. Boland) - narcose - voor liesbreuk links die op zich geen overlast gaf. Helemaal geen pijn gehad. Derde dag beetje gewandeld - wennen - vierde dag gefietst. Vandaag weer een duurloop gedaan, heeeeeeeeeel langzaam. Voelde heerlijk :) ...

Henok | email | 08-07-2011

2008 geopereerd aan rechter lies, rond 11 uur ziekenhuis binnen gelopen, omkleden, paar pilletjes gekregen en toen in operatie bed naar andere ruimte gebracht, naald in arm via buis en toen naar operatie kamer gebracht.
Daar werd ik onder narcose gebracht via slang in arm door buis en toen viel ik in slaap.
Werd wakker zo rond 12/13 uur en kreeg een broodje en wat te drinken.
Werd mij verzocht om het ziekenhuis te verlaten maar ik wou nog even blijven liggen, zo rond 13 uur nog ging ik me omkleden en liep naar de bushalte, bus gepakt en ging naar huis.
Het ergste van alles is... wanneer je naar de wc moet, hoop dat je een verhoofd wc bril hebt. En het slapen op je zij/buik ging niet dus verplicht op je rug liggen waardoor ik niet goed kon slapen.
Nu opnieuw een liesbreuk, dit keer aan beide kanten, ga voorbereidingen treffen zoals laxeermiddel en pijnstillers want ik weet wel wat ik kan verwachten

Frans | email | 18-07-2011

29 juni 2011 om 7 uur ziekenh. 8.30 u geopereerd, kijkoperatie. 10.30 wakker. Heb weinig pijn gehad (wel wat paracetemols gehad) 19.00 u weer naar huis. 2 juli geen pijn meer en kon eigenlijk alles weer doen. Nu 18 juli, de wondjes zijn goed genezen en ik ben weer als nieuw.
Kan iedereen de kijkoperatie voor een liesbreuk aanbevelen! Ik ben een futter maar had maandag wel weer kunnen werken.

L. de Gelder | email | 31-07-2011

Donderdag 28 juli om 8.00 uur geopereerd aan liesbreuk links. Ze hebben het gedaan volgens de klassieke method,er is een matje geplaatst. Om 8.00 uur onder narcose gebracht en om 10.00 uur weer bij. Niet misselijk! Hierna brood gegeten en koffie gedronken. Als ik stil lag had ik geen pijn. Alleen het in en uit bed komen om naar het toilet te gaan was even pijnlijk. Is me 100% meegevallen. Wond van 10 cm die niet verkleurd is! Na twee dagen pijnvrij en kan alles weer; traplopen, bukken etc. Natuurlijk zorg ik de komende weken wel dat ik zo min mogelijk druk op de buikwand krijg. Het vastgroeien van zo'n matje duurt wel 6 tot 8 weken.

L. de Gelder | email | 31-07-2011

Donderdag 28 juli om 8.00 uur geopereerd aan liesbreuk links. Ze hebben het gedaan volgens de klassieke methode,er is een matje geplaatst. Om 8.00 uur onder narcose gebracht en om 10.00 uur weer bij. Niet misselijk! Hierna brood gegeten en koffie gedronken. Als ik stil lag had ik geen pijn. Alleen het in en uit bed komen om naar het toilet te gaan was even pijnlijk. Is me 100% meegevallen. Wond van 10 cm die niet verkleurd is! Na twee dagen pijnvrij en kan alles weer; traplopen, bukken etc. Natuurlijk zorg ik de komende weken wel dat ik zo min mogelijk druk op de buikwand krijg. Het vastgroeien van zo'n matje duurt wel 6 tot 8 weken.

Herm Wind | email | 13-09-2011

Hallo allemaal, ik ben onder volledige narcose gegaan en hebben ze laparoscopieoperatie-liesbreuk gedaan(3sneetjes).
Eerste dag erg miselijk van de narcose.
Slechts de eerste nacht pijnstillers gebruikt. De volgende dagen had ik die niet nodig. Ik mocht 14 dagen niet fietsen. Enkele dagen pijn bij bukken en strekken (logisch!!).
Ik kon na 2 weken alles weer doen.

chris elburg | email | 23-09-2011

4 dagen geleden geholpen aan mijn rechter liesbreuk.zag er erg tegenop maar operatie is reuze meegevallen.kreeg een tabletje om rustig te worden, helpte bij mij zo goed dat ik in slaap ben gevallen,dus van de hele narcose niets van gemerkt.heerlijk geslapen en toen ik wakker werdt was alles achter de rug.een hele ervaring.Niet ziek geweest van de narcose,kon gelijk weer eten,en na 2 uur kon ik al weer naar huis.Nu de eerste dagen weinig pijn gehad,alleen met hoesten,niesen en neus snuiten komt er een scheut pijn.Nu na 4e dag begint mijn penis iets blauw te worden,schrok er wel van,maar volgens arts is dat normaal.hoop het want wil mijn mannelijkheid niet te verliezen,heb even geprobeerd of alles nog werkte,maar alles doet nog gelukkig,hahaha.Hoop dat het daarbij blijft,want wil graag weer sporten.

H.C. Dommers | email | 12-10-2011

Wat een ellende. (72 jaar)
23 september ben ik geopereerd aan een dubbele liesbreuk onder volledige narcose. Had ik maar alles van tevoren beter nagekeken.
Twee incisies van 11 cm, schandelijk! Hoogstwaarschijnlijk door een chirurg in opleiding uitgevoerd. Ondraaglijke pijnen, gedurende 1 week. Moest eiegnlijk al naar huis maar mocht bij de gratie van de chirurg in opleiding 1 nacht blijven. Heb de hele nacht in mijn operatie hemd gelegen met een afgezakte ziekenhuis onderbroek. Pleisters nat van de urine lekkage door gevoelloosheid na het plassen in een urinaal. Schandelijk. Onvoldoende pijnstilling en de volgende dag wilde ik mijn pyjama aandoen, maar de zuster zei : "Nee aankleden u gaar naar huis. Bedankt Isala kliniek voor de buitengewone behandeling. Inpakken en wegwezen. Thuis nauwelijks se trap op kunnen lopen, in bed gedoken met veel pijnstillers en liefdevol verpleegd door mijn vrouw. Had stekende pijnen met het naar de wc gaan met plassen en ontlasting.
Nu 11 oktober gaat het weer beter, alleen de littekens zijn nog erg gevoelig en hebben binnenin een harde rand. Advies: Vraag om goed informatie, kijk op internet naar de beste aanbieders.

Marc | 03-11-2011

Twee weken geleden ben ik eveneens geopereerd aan een enkele liesbreuk. De operatie verliep zeer soepel. Prima doktoren en zeer goede behandeling.
Na de operatie blijkt de lies toch pijnlijker dan ik had gedacht. Het 'matje' ligt op de goede plaats maar zorgt voor een zeer branderig en irritant gevoel. Met pijnstillers is het branderige gevoel te verdoven maar de pijn blijft terugkomen.
De last van het matje is tot nu toe groter als het ongemak van een liesbreuk. Hopen dat het tij gaat keren.

D.Scholtens | email | 02-12-2011

Dinsdag 29-11-2011 ben ik via een kijkoperatie geholpen aan een liesbreuk aan de rechter zijde. Na vele "wilde" verhalen gehoord te hebben van collega's en bekende weet je even niet met wat voor een gevoel je het ziekenhuis in moet gaan. Gelukkig ben ik een nuchter persoon en kan ik me dit soort dingen goed naast me neer leggen. Ik was benieuwd hoe het zou gaan met het krijgen van narcose. Ik heb geprobeerd om bewust onder narcose te gaan , maar het volgende wat ik weet is dat ik rustig wakker werd in m'n bedje. Zonder veel pijn , helemaal niet misselijk , wel een hele droge mond , honger en dorst mocht ik na 3 uurtjes weer naar huis. Nu 3 dagen later nog steeds geen tegekke pijnen ( wel nog met medicatie ). Als dit het is en het hierbij blijft dan ben ik zeer tevreden. Dus mensen laat je niet gek maken door de verhalen van andere mensen. Ieder mens is anders dus laat het rustig op je afkomen. Er is toch geen weg terug en dan kun je het beter rustig tegenmoet gaan en zien wat het later brengt. Blijf positief en dan komt alles goed.
Succes , met vriendelijke groet,
D.S.

jan | email | 06-12-2011

Op 18-11 geopereerd aan liesbreuk links.matje geplaatst. Begin van de middag ingreep,eind van de middag thuis op de bank met wijntje op de goede afloop. Gewoon lopend het z huis uit. Nauwelijks pijn gehad. Alleen in de eerste twee nachtenparacetamol genomen.op dag 2 wandelingetje , dag 3 en 4 een stukje verder. En op dag 5 gewoon weer hele dagen aan de slag. Ik doe kantoorwerk.na een week kon ik op een gewone fiets weer probleemloos uit de voeten.ik sport in de regel 3 keer per week. 2 x racefiets, 1 x sportschool. Heb ik twee weken gelaten. Had na een week wel weer voorzichtig gekund, maar wat win je ermee. Nu weer gewoon sporten, rustig aan begonnen iedere keer tandje erbij.operatiege bied ia nog wat gevoelig en dat matje voel ik ook zitten maar de overlast daarvan is minimaal

jan | email | 06-12-2011

Op 18-11 geopereerd aan liesbreuk links.matje geplaatst. Verdoofd met ruggenprik.Begin van de middag ingreep,eind van de middag thuis op de bank met wijntje op de goede afloop. Gewoon lopend het z huis uit. Nauwelijks pijn gehad. Alleen in de eerste twee nachtenparacetamol genomen.op dag 2 wandelingetje , dag 3 en 4 een stukje verder. En op dag 5 gewoon weer hele dagen aan de slag. Ik doe kantoorwerk.na een week kon ik op een gewone fiets weer probleemloos uit de voeten.ik sport in de regel 3 keer per week. 2 x racefiets, 1 x sportschool. Heb ik twee weken gelaten. Had na een week wel weer voorzichtig gekund, maar wat win je ermee. Nu weer gewoon sporten, rustig aan begonnen iedere keer tandje erbij.operatiege bied ia nog wat gevoelig en dat matje voel ik ook zitten maar de overlast daarvan is minimaal. Kalm aan dus. Al die haast om
weer te vlammen is nergens goed voor. We zijn liefhebbers, geen profs. Groet,jan 57 jr

Quincy | email | 09-12-2011

(22) Jaar Ik ben afgelopen maandag aan me 2e liesbreuk geholpen het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voor dat je echt op krachtbent en dat matje vast zit. Ik heb het in 2009 ook gehad toen ging et best wel snel dus ik kon weer lekker gaan voetballen binnen anderhalve maand en ik speelde veel beter dan daarvoor dus nu hopen dat dit ook het geval zal zijn gelukkig zitten we nu in de winterstop dus het komt goed uit

Pierre | email | 01-01-2012

PIERRE,ben 67 jaar kreeg 12 jaar geleden liesbreuk,ach dacht ik,het zal zo een vaart niet lopen,heb eigen bedrijf en je weet hoe dat gaat,weinig tijd voor ziekenhuizen.ik voelde mij optimaal,maar besloot toch vorige week de stap te gaan doen,onderzoek gehad,operatie met ruggeprik,en klein slaaptabletje,toen ik naa een uurtje wakker werd,was de klus geklaard,ik heb aan de verpleging gevraagd een nacht te kunnen overblijven,omdat ik alleen woon,en als er zich iets voordoet,ben in je daar in goede handen,want die grijpen binnen 3 minute in,na 24 uur was ik weer thuis,kan voet voor voet lopen,en een dag later was mijn scrotum opgezwollen,en mijn penis zo dik als een winterpeen,het is pas vier dagen geleden,de intensieve pijn kan ik goed onderdrukken gebruik 6 paracetamol per dag,nu wacht ik gewoon enige weken af,ik moet over 14 dagen bij de chirurg komen,ik heb huisverpleging die mijn scrotum inpakken en verzendklaarmaken,zodat ik dat klokkenspel minder voel tussen mijn benen,ik denk gewoon rustig aan doen is het beste medicijn,en niet naat kletsverhalen luisteren,en elke operatie is een anderen,ook de chirurg.

raymond | email | 07-01-2012

hoi, ben 13 dec. geholpen aan een dubbele liesbreuk onder narcose, was 2dgn ziek. de vierde dag was ik blauw en paars rond mijn buik en mijn hele onderlichaam ,mijn srotum was twee keer zo dik. nu na twee weken is die kleur weg,maar heb nog steeds pijn aan mijn srotum, kan mijn ballen met douchen nog niet aanraken,en mijn balzak is ongevoelig,net een olifantshuid.sex ook niet, ben ik de enige,of heeft iemand dit ook gehad, en gaat dit over. graag reacties groetjes raymond

Léon | email | 06-02-2012

Opvallend, hoe verschillend de reacties en gevolgen zijn. Ik benvrijdagmiddag om 13.00 geopereerd via een kijkoperatie onder volledige narcose. Gekke gewaarwording om plotsling weg te zijn en ook weer wakker te worden als het achter de rug is. Was wel even misselijk, maar,ocht na een paar uur naar huis. Ik ben een fanatieke schaatser enwas voor de opname 's morgens nog even op het ijs geweest. Het stomme is dat ik geen arts te spreken krijg die mij kan vertellen wat ik wel en niet mag. Op het formulier van de operatie staat: "wat kan,dat mag" . Een korter advies is niet denkbaar. Ik snap ook wel dat je nadrie dagen nog niet intensief mag sporten, maarikweetbijvoorbeeld niet of diemat er nou los in ligt of dat zedie nog vast hebben gezet.
Ter geruststelling voor anderen; ik heb vrijwel nergens last van. Het trekt hooguit wat.
Al met al heel blij datik het heb laten doen. Nou maar hopen dat hetvoorlopigblijft vriezen

Albert | email | 19-02-2012

Nou mensen, wat een verhalen toch. Ik ben op vrijdag de 17.02.2011 aan een liesbreuk geopereerd. Ik moest al een dag eerder in het ziekenhuis Sint Antonius Nieuwegein zijn ivm.. met mijn ziekte MDS(Myelodysplastisch Syndroom)
Op de dag voor de operatie heeft men mij met bloedtransfusies in een goede conditie gebracht. De operatie onder volnarcose was een lachertje. Ik was heel vlug weer op mijn kamertje en heb me meteen omgekleed. Een uur later heb ik mijn eerste cigarettenpause
buiten gehouden, en om 18:00 was ik weer tehuis. Zaterdag heb ik gewoon met het openbar vervoer de markt bezocht en een harinkje naar binnen gewerkt en een stukje gewandeld,. Men heeft bij mij ook nog gelijk een portkatheder geplaatst, nu heb ik drie gaten in mijn lichaam, maar met tweemal twee Paracetamol per dag heb ik weinig pijn. Maar ja wat zijn pijnen?
Natuurlijk is mijn klokkenspel blauw… wordt nu zwart, maar ook dat gaat weer over.
Denk eens nuchter over na hoe dat is gekomen :o)
Houdt je altijd voor ogen dat er ergere dingen zijn in het leven!
Ik ben 66 jaar jong, en ik heb helaas niet zolang meer.

Albert | email | 19-02-2012

Ps. Het datum 17.02.2011 klopt niet, het moet 17.02.2012 zijn!
Sorry.

DPC | email | 04-03-2012

Ik ben 27 feb. geopereerd aan een dubbele liesbreuk, via de TEP-methode (kijkoperatie), onder algehele narcose. Er zijn 2 matjes geplaatst. Niet misselijk geweest. Heb na een uur in het ziekenhuis een warme maaltijd gehad. Nadat ik had kunnen plassen kon ik naar huis. Advies: met rolstoel naar de auto. Thuisgekomen heb ik nog enkele uurtjes televisie gekeken en vervolgens met 2 paracetamols naar bed. Heb redelijk goed geslapen, op de rug. Volgende 2 dagen 3x 2 paracetamols genomen uit voorzorg. Daarna geen pijnstilling meer. De 2e dag een stuk gaan wandelen (1 km.). De 4e dag een km. of 5 gewandeld. Ging goed. Ben de dag erna naar het werk gegaan voor enkele uurtjes. Dit was volgens de Arbo-arts niet zo'n goed idee. Ik moest een week rust nemen en vervolgens 1-2 weken met halve dagen werken (adm.werk). Ben vandaag, na 10 dagen, ongeveer 15 km. gaan lopen. Ging goed.
Na 6 dagen kon ik weer gewoon op beide zijden slapen. Heb nu nog enige last van linkerbal en scrotum is verkleurd door bloesuitstorting. Al met al is het me heel erg meegevallen. Echter de mededeling van het ziekenhuis: "na enkele dagen kunt u weer alles" moet je met een korrel zou nemen.

Ronald | email | 18-03-2012

Op 15 november ben ik geopereerd aan een kleine liesbreuk. De eerste dag na de operatie verging ik van de pijn en ik kreeg diclofenac en tramadol voorgeschreven. Dit heb ik uiteindelijk ruim drie weken moeten slikken omdat de pijn te heftig was. In die periode kon ik ook alleen maar op bed liggen. De pijn zat in de wond, terwijl de wond er wel goed uitzag. Nu is het ruim vier maanden geleden dat ik geopereerd ben, maar ik gebruik nog steeds af en toe paracetamol tegen de pijn. Ik ben ook nog enkele malen terug geweest in het ziekenhuis en het advies is: doe het rustig aan zodat je straks weer actief kan doen. Sporten kan ik maar beperkt, evenals lang zitten. Er zit nog steeds een harde rol onder de wond, die voelt vervelend / pijnlijk aan.

Ik had gerekend op een spoedig herstel, want dat las ik overal. Nu loop ik er al vier maanden mee na de operatie en het eind is niet in zicht.

Ronald | 18-03-2012

Ik ben 34 jaar.

Sem | email | 11-04-2012

Hoi,
Ben 2 weken geleden geopereerd aan een liesbreuk, open operatie, heb nu na twee weken nog altijd last van steken onder het litteken. Er zit ook een verdikking onder het litteken, vergelijkbaar als of je een pen onder je hud heb zitten, is dit normaal en trekt dit nog weg. Ben nog altijd beperkt in mijn doen. De theorie van morgen kun en mag je weer alles gaat echt niet op. Wie kan mij antwoord geven.

Dank,
Sem

vetrugno maurizio | email | 02-05-2012

ik ben op 30 april 2012 geopereerd aan een dubbele hernia liesbreuken .vandaag 2 mei bijna geen pijn voel mij zeer goed en gisteren al een wijntje en bbq geeten als het zo doorgaat vandaag een beetje wandelen dank u dokter dams anne in het zol heeft 2 gouden handen verleden jaar in augustus een stuk dikke darm verwijderd en ook perfect. wees niet bang is echt niks .

joop roos | email | 11-05-2012

hallo miijn naam is joop roos in 1999 kreeg ik een enkele liesbreuk operatie in jaar 2000
nog een keer over en twee kanten liesbreuk operatie nu in 2010 ging het lopen slechter
nu mei 2012 loop nog hoog uit met een goeie dag 1 kilo meter liezen trekken heel erg aan me onderstel heb rug klachten etc etc maar welk ziekenhuis ik ook bel in nederland niemand kan mij vertellen hoe lang gaan nieuwen liezen mee ben nu al een half jaar bezig met een arts te zoeken die hier iets van weet wie kan mij hier mee helpen de verwijzing voor operen leg al klaar wie kan mij helpen

Dirk | email | 20-05-2012

Hey iedereen,
Ik ben vorige week geopereerd geweest aan een zware liesbreuk, rechts. De pijn valt mee, is meer zeurende pijn en soms steken wat normaal blijkt te zijn gezien de breuk. De zwelling ter hoogte van de breuk is ook minimiem, maar ik heb een zwelling aan de rechtste teelbalzak. En die wordt precies erger. Volgens de dokter is dit vocht. Is dit wel normaal? Hoelang duurt zoiets? Daar maak ik mij wel een beetje zorgen over. Heeft iemand dit al ook gehad? Bedankt, gtrts, Dirk

Arie | 21-05-2012

@dirk,
dit is normaal Dirk en gaat vanzelf weer over maar het was niet fijn nee. het is meestal wel het eerste waar een man zich druk over maakt.
beterschap Dirk en ''de ballen''

Rob | email | 27-05-2012

Op 22 mei j.l. heeft men mij, in de Lichtenberg in Amersfoort, met een kijkoperatie van een flinke liesbreuk aan de linkerzijde afgeholpen. Toen ik weer wakker werd was ik misselijk en had braakneigingen. Een middel dat tegen misselijkheid werd ingespoten, hielp niet. Na anderhalf uur toch maar gedronken en een boterham gegeten.
Echter, toen ik naar huis mocht en opstond van mijn bed, moest ik overgeven. Daarna bleef ik misselijk tot 8 uur na de operatie.

Als ik ging liggen kreeg ik hevige pijn in mijn schouder en middenrif, veroorzaakt door weggeglipt koolzuurgas, dat gebruikt wordt om je buik op te blazen. Pijnstillers geslikt hiertegen. Na drie dagen geen last meer als ik ging liggen.

Op de tweede dag kreeg ik ook last van mijn opgezette klokkenspel als ik op een bureaustoel had gezeten en opstond. Behoorlijk pijnlijk, maar na even gelopen te hebben, zakte dit af. De vijfde dag is dit ook over, wel is het zaakje nog zwart gekleurd.

Na vijf dagen doen de operatiewonden vrijwel geen zeer meer, alleen de hechtingen trekken nog.

Al met al is het meegevallen, ik denk dat het ook belangrijk is dat je een vakkundig chirurg aan je operatietafel hebt.
Ik ben tevreden.

Cor Vaags | email | 08-10-2012

Ben een week geleden geholpen aan een liesbreuk.
Natuurlijk zoveel informatie verzameld voordat de ingreep plaatsvond.
Nu, na een week kan ik ervaring delen met anderen op dit forum.
Als je alle verhalen hier verzameld en deeld door het aantal, krijg je een mooi gemiddeld beeld.
1: kijkoperatie minder wondpjjn (lijkt me lochisch).
2 Via incisie meer tijd nodig voor herstel. (bij mij het geval).
Het is en blijft een redelijk forse ingreep

Ik ben 53 en een fanatieke hardloper.
Ga altijd op mijn gevoel af en die zegt nu dat ik de tijd moet nemen.
Ik wens een ieder sterkte mijn haar of zijn herstel.

Patrick Koehorst | email | 13-12-2012

Mannuh....eergisteren geholpen aan een dubbele liesbreuk (waarvan rechts zeer fors) en loop nu naar 2 dagen al weer als een kwiek mannetje rond. Ongelooflijk goed gegaan en NIETS om je sappel over te maken ! Hulde aan het MST in Enschede !

John | 12-03-2013

Hallo een kleine week geleden geholpen aan een liesbreuk( links) Moet zeggen valt me alles mee. Het is gebeurd via een kijkoperatie. Heb nu alleen rechts last van een bal. Beetje branderig, zeurderig gevoel. Kan dit niet echt verklaren omdat de liesbreuk links zat. Heeft iemand hier ervaring mee?

Eric | 09-06-2013

Hallo,
Ik ben een man van 44jr. en ben 13 mei j.l. geopereerd aan een beste liesbreuk aan de rechterkant laproscopisch in Liesbreuk centrum te Zeist. Had veel last de eerste dagen en ook in de balzak, rechts helemaal blauw is nog steeds pijnijk. ook heb ik last van ongecontroleerde buikspier
aanspanning in de vroege ochtend ? en nog steeds een constante buikpijn gevoel hoog in de buik. Ik kan zo voorlopig echt niet lopen.

Guus Romeijn | email | 14-11-2013

Hallo Hier mijn relaas.
Bij het hardlopen kreeg ik geleidelijk aan steeds meer pijn in de onderbuik, uitstralend naar lies. .
De huisarts constateerde een liesbreuk en in het ziekenhuis werd een dubbele geconstateerd. (links en rechts).
op 28-10 geopereerd via een kijkoperatie. 8 uur op de operatietafel om 9.15 op zaal aan de boterhammen en koffie. Om 13.30 naar huis. Pijn viel ontzettend mee. 1e dag paracetamol genomen op advies van het ziekenhuis. de aanvullende Tamadol bewaard voor slechtere tijden. 2e dag ook paracetamol maar laten staan.
1e week op de bank hangen af en toe een klein stukje lopen. dan voelde je wel dat er in je buik gerommeld was . Na 5 dgn ging autorijden ook weer.2e week begonnen met thuiswerken computeren en kleinere uitstapjes. Derde week volop aan het (kantoor) werk aangevuld met veel autorijden. vanwege mijn werk rij ik ongeveer 1000 km per week.
Derde week begonnen met sporten fitness en eind van deze week (3e) wil ik toch weer eens de hardloopschoenen aantrekken om een heel klein stukje te proberen.
Mijn ziekenhuis adviseerde luisteren naar je lichaam met bewegen. Bij mij is het dus alles meegevallen.

Ad | email | 27-01-2014

. Heb twee weken ´n tweezijdige liesbreuk kijk operatie ondergaan, de eerste 4 dagen vielen toch wat tegen maar nu gaat het iedere dag beter en wandel iedere dag 'n paar kilometer en ben blij dat het zo goed is gegaan. Ik voel me goed en het gaat ondanks dat het al goed gaat iedere dag toch nog beter. Met dank aan de chirurgen / narcotiseur en hun team.

Ad | email | 27-01-2014

O, wat ik nog aanvullend wil zeggen , ik ben geholpen in Eindhoven MMC. Kan het iedereen aanraden, goed en vakkundig geholpen zonder problemen.

Peter Rokers | email | 19-03-2015

Ik ben 12 maart geopereerd en het valt eerlijk gezegd nog een beetje tegen.
Morgen mag ik weer fietsen.

jack | email | 25-04-2015

Woon meestal in mexico..ben 71.. had een liesbreuk..ging naar een kleine privé kliniek..vroeg naar de soort behandeling en de prijs(1000euro).
Nog dezelfde dag geopereerd(na alle analyses)..en ruggeprik .. ben weer lopend naar huis gegaan..twee dagen wat extra lang op bed gelegen en nu gewoon weer zo'n 4 km per dag ..berg-afwaarts (belangrijk..geen spanning..wèl beweging..) gelopen. Geen pijn gehad..geen medicijnen..alleen de keel schrapen..gaat nu weer .. het 'matje' was van johnson en johnson..maar een ervaren chirurg is het belangrijkst.. Ben in 3 dagen 3 kg afgevallen..nergens pijn.
De chirurg zei .. we kunnen 3 kwartier praten .. maar in dezelfde tijd kan ik je ook even opereren..Beter voor ons beiden..Niets bij jezelf forceren en niet over mini dingen zeuren is de enige goede remedie!

jack | email | 25-04-2015

Woon meestal in mexico..ben 71.. had een liesbreuk..ging naar een kleine privé kliniek..vroeg naar de soort behandeling en de prijs(1000euro).
Nog dezelfde dag geopereerd(na alle analyses)..en ruggeprik .. ben weer lopend naar huis gegaan..twee dagen wat extra lang op bed gelegen en nu gewoon weer zo'n 4 km per dag ..berg-afwaarts (belangrijk..geen spanning..wèl beweging..) gelopen. Geen pijn gehad..geen medicijnen..alleen de keel schrapen..gaat nu weer .. het 'matje' was van johnson en johnson..maar een ervaren chirurg is het belangrijkst.. Ben in 3 dagen 3 kg afgevallen..nergens pijn.
De chirurg zei .. we kunnen 3 kwartier praten .. maar in dezelfde tijd kan ik je ook even opereren..Beter voor ons beiden..Niets bij jezelf forceren en niet over mini dingen zeuren is de enige goede remedie!

wilma | 25-04-2015

@ Jack,

Kan in Nederland ook en de zorgverzekeraar betaald.
Eerste paar dagen rustig aan en dan kan je ook de berg weer op.

Kees de Pater | email | 29-07-2015

Beste medeliesbreukers,

Op 13 mei 2015 ben ik (71 jaar) geopereerd aan een 16 jaar oude liesbreuk (rechts), onder algehele narcose en via een kijkoperatie. Om 11 uur 's morgens werd ik geholpen en om 3 uur 's middags liep ik al weer rond en om vier kwam mijn vrouw me ophalen.
Ook ik zag overal bont en blauw, maar na drie weken was dat wel verdwenen. Wat me opvalt in vergelijking met wat velen van jullie vertellen, is dat ik totaal geen pijn gehad heb. Ik was de eerste dagen wel bang om te hoesten, te niezen, te hikken en te lachen, maar na een week was dat al een stuk beter. Moe na de operatie ben ik eigenlijk ook niet geweest.
Ik heb eigenlijk maar twee kleine euvels te maken gehad: een van drie wondjes bleef tamelijk lang zeuren. Inmiddels is dat genezen. Het tweede euvel (al heb ik er geen hinder van) heb ik nog: richting balzak heb ik nog een kleine, iets in die richting oplopende verdikking. Alleen bij een heel rare beweging of druk erop is het iets gevoelig. Eerst dacht ik dat de operatie niet goed gelukt was. Volgens de chirurg zou er nog wat bloed zitten en kon het wel een half jaar of langer duren, eer dat de verdikking weg zou zijn. Afwachten dus maar.

wilma | 29-07-2015

Beste Kees,

Het is goed te horen dat het hoesten, niezen, hikken en lachen weer een stuk beter gaat wat wil je nog meer?
Ik hoop dat het richting balzak ook in orde komt.
Groeten aan je vrouw.

Jan | 31-07-2015

bij mij is het ook niet zo gemakkelijk gegaan veel pijn mijn vrouw zij na een paar dagen nog tegen mij, je kon wel eentje van een neger hebben ik vroeg zo groot nee zij ze zo zwart.

Timon | email | 10-06-2016

Ben 3weken geleden geopereerd aan dubbele liesbreuk,kan al wat wandelen maar als ik te lang neerlig of zit begint de wond binnen in en beetje te zeuren,iemand ervaring hiermee?

gina | email | 01-07-2016

ik heb al een dag pijn aan mijn lies denk ik maar het is een stekende pijn weet iemand wat dit is en wat ik moet doen

bosch | email | 02-07-2016

2 weken geleden geholpen dubbele liesbreuk.Met wond pijn gaat het wel.,wel wat pijn bij hoesten.Wel is rechter balzak wat gezwollen en gevoelighopelijk komt dat ook goed,wel een beetje angstig

Peter | 06-10-2016

Als je zwaar werk heb met veel til en duw werk van zware dozen of pallet's is het dan verstandig om binnen de vier tot vijf weken weer aan het werk te gaan ?

Paul | 16-07-2018

Ik ben door het Antonius Nieuwegein geopereerd. Kijkoperatie, met gaatje in navel (camera) en twee sneetjes in buikwand. Heel klein en nauwelijks zichtbaar.
Wat heb ik mij positief verbaasd over de professionaliteit! En wat een goede zorg door alle mensen. En zo mooi geopereerd. Geen pijnstiller hoeven nemen (ja vlak na het ontwaken wel gedaan, maar daarna geen pijn meer). Wel even wennen dat -daar- geopereerd is. Maar dat zit tussen de oren.
Na twee dagen rust (lekker platliggen) ook weer opgestaan. Even aan de nieuwe plek wennen. Na vijf dagen rustig aan weer 10 km gefietst (wordt wel afgeraden, dus heel rustig) en 3 km gewandeld. Veel drinken en fruit eten voor goede weerstand. Gemberthee gemaakt, veel citroen water. Lichaam boosten. Nu na 1 week gewoon weer naar werk (kantoorbaan). Wel in de avond nog wat sneller moe. Maar zeer voldaan van de klasse operatie. Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn: bedankt voor de professionele en gastvrije operatie!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over