urineverlies

sanne | 09-05-2004

Ben ik de enige die hier tijdens het hardlopen last van heeft ? Steeds kleine beetjes, maar een boel kleine beetjes word na een uur toch wel erg veel..... Weet iemand of je hier iets aan kunt doen ? Volgens de huisarts is dit gewoon na twee bevalllingen, en moet ik hier maar mee leren leven. Dit ben ik dus niet van plan, want ik vind het heel erg vervelend. Heeft iemand een gouden tip ?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Marianne Voet, geregistreerd bekkenfysiotherapeute | email | 11-12-2007

Beste allen,
Ik zou in ieder geval altijd eerst onderzoek en behandeling aanvragen bij een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Die heeft de mogelijkheid om aan de hand van een vraaggesprek, vragenlijsten en een inwendig onderzoek ( eventueel met Myofeedback) een goede diagnose te stellen en een behandeling op maat te geven. Voor iedereen kunnen dat verschillende oefeningen en aandachtspunten zijn.

Irene van der Schatte Olivier | email | 12-12-2007

Natuurlijk moet je eerst met een nbekkenbodemfysiotherapeut een behandelplan samenstellen ( speciale oefeningen en biofeedback bijvoorbeeld): Een operatie is altijd een / de laatste optie!
Heb datzelfde traject ook gedaan maar na 10 jaar (in België waar ik destijds woonde was men vrij ver in deze materie) dus de tvt plaatsing in het Martini Ziekenhuis te Groningen.
Daarom wel goed te vermelden dat sommige ziekenhuizen ( bv UMCG, St Elisabeth H) tegenwoordig een zgn Bekkenbodempoli hebben waar men multidisciplinair de verschillende zaken verband houdend met de incontinentie aanpakt.

Nare | 16-01-2008

Ik heb er ook last van na dat ik 43 jaar ben geworden. Behalve bij rennen ook bij hoesten en niezen. Het is erg vervelend als je door een griepje moet hoesten, dan gebruik ik meer maandverband dan tijdens de menstruatie. Omdat Urine snel gaat ruiken moet ik na elke hoestbui een schone maandverband.

groetjes ,Marjolein | email | 27-01-2008

Ik ben 5 dagen geleden geopereerd en heb een tvt-o gekregen. Ik heb al langer last van inspanningsincontinentie (maar meer na mijn tweede zwangerschap). Ik heb genante momenten meegemaakt en wilde dit niet meer. Ik heb een roesje en een ruggenprik gekregen. nadat de verdoving was uitgewerkt heb ik ontzettende spierpijn gekregen (houding operatie )
dit heb ik na 5 dagen in mindere mate maar nog wel pijn. Morgen ga ik een halve dag naar mijn werk . thuis kan ik al niet veel doen, fietsen mag nog niet, dus dan maar met de auto naar mijn werk en rustig iets zittend doen.
Ik hoop dat ik over 6 weken kan zeggen dat ik er baat bij heb, want ik wil weer dansen, met de hond rennen en nog zo veel meer.
Toch ben ik blij dat ik het heb gedaan.
Ik ben 44 en vond dat ik al te lang last heb gehad van inspannings incontinentie.
nu moet alleen de spierpijn verdwijnen en de hechtingen oplossen. de tvto is de nieuwste ontwikkeling op het gebied. een nachtje blijven in het ziekenhuis wordt tegenwoordig ook gedaan. Maar goed ook want je kan er ontzettende spierpijn van krijgen en dan is zo'n nachtje nog niet eens zo gek.

Truida | email | 15-02-2008

Ik ben een vrouw van 61 jaar en heb sinds 4 weken een tvt-S bandje laten plaatsen. Het is een kleine ingreep en ik kon na 3 uur alweer naar huis. Ik heb totaal geen last van napijn en of spierpijn gehad en was na 1 week alweer aan het werk. Het tvt-S bandje is de nieuwste vorm en heeft een goed resultaat en geen klachten, altans bij mij niet.

Anoniem | 24-02-2008

Paar tips:
* Bekkenbodemfysiotherapie
* XXXL tampon
* Tena Lady
* Probeer een patroon te ontdekken (bv. meer urineverlies bij vermoeidheid, na een dag met veel tillen, etc).
* Bekkenbodum polikliniek Prinsengrachtziekenhuis Amsterdam

Anja Bogaars | 01-03-2008

Ik loop nu ongeveer 3 jaar, vanaf het moment dat ik psychisch ziek ben geworden. Van te voren verloor ik ook wat urine als ik b.v. thuis kwam. Ik kon dan de wc niet halen. Maar bij het hardlopen verlies ik erg veel urine en soms ook ontlasting. Nu ben ik pas een maand of 3 geleden naar de huisarts gegaan, en die heeft mij doorgestuurd naar de uroloog. Van hem kreeg ik het medicijn vesicare en hij verwees mij door naar een bekkenbodem fysiotherapie. Ik ben nu ook die contrelle tampons aan het uitproberen, maar die helpen bij mij niet. Het blijkt dat mijn bekkenbodem zo gespannen staat, dat het heel moeilijk zal worden. En daar baal ik enorm van. Ik ben toch al zo gespannen met mijn zware depressie. En ik schaam me er zo enorm voor. Ik hoop maar dat die bekkenbodem fysiotherapie helpt, anders weet ik het ook niet meer.

Karin | email | 04-03-2008

Ik ben in februari 2007 geopereerd. Een voorwand plastiek en een TVT-O. Mijn incontinentie probleem is helemaal opgelost, echt heerlijk. Ik had alleen na de operatie erg veel pijn in mijn li heup/been. Dat is in de zomervakantie weggegaan(rust) Nu ik weer meer dans komt het weer terug wat erg vervelend is. Wie heeft deze klachten en hoe is het behandeld? Ik begreep dat dit bij de ouderwetse TVT niet voorkomt.

sonnetje | 07-03-2008

Ook ik heb last van mijn liezen en mijn li been/heup.
Moet toevallig maandag naar de gyn voor de uitslag van de mri.
Het is een fijne ingreep maar wat erbij is gekomen dat is echt minder.

jacqueline | email | 17-03-2008

Hallo allemaal,

Wie heeft net als ik en tvt operatie gehad.
De baarmoederverzakking is goed gelukt daar heb ik geen last meer van. Mijn blaas en darmen zijn mislukt. IK ga nu naar een geregisteerde bekkenbodemfysio om 3 maanden lang de bekkenbodem te trainen. Daarna moet ik weer bij de gynacoloog komen en wordt de operatie die ik in juli krijg doorgesproken. Het is de bedoeling dat ze een matje gaan plaatsen wat niet zonder risco is volgens de gynacoloog. Mijn vraag zijn er mensen die een ervaring hebben met een plaatsing van een matje. Je krijgt dan als het ware een nieuwe bekkenbodem van kunstof een soort gordijnstofachtig matariaal maar dan iets dikker.
Ik wacht jullie reaktie af.

Groetjes
Jacqueline

Brigitte | email | 17-04-2008

2 weken geleden heb ik een tvt bandje laten plaatsen...nou voor mij de ideale uitkomst. geweldig!!
Ik had erge last van stressincontinentie...tijdje naar de fysio geweest, maar dat hielp niet. Nu merk ik al verschil...ik kan weer normaal hoesten, springen, dansen,sporten, met m'n meiden op de trampoline en en noem het maar op.

Heerlijk vrij gevoel weer ben blij dat ik deze stap heb gezet!!

als je nog met vragen zit, kan je me altijd mailen

groetjes brigitte

Jip | email | 02-05-2008

Beste allemaal,

Ik heb als bekkenfysiotherapeute goede ervaringen met het verminderen/opheffen van urineverlies m.b.v. onder andere myofeedback. Het belangrijkst is het diagnosticeren, er kunnen nl. vele factoren meespelen in het ontstaan van urineverlies. Laat een inwendig onderzoek doen, evt. door een gynaecoloog om te weten of er een blaashalsverzakking is. Dit is nl. vaak de oorzaak van verlies tijdens sporten. Wanneer bekkenfysiotherapie niet voldoende resultaat geeft evenmin als de klaptampon, is m.i. de tvt of tot de beste oplossing. Of de tena... maar dat is aan jezelf!
Trouwens, Brigitte: je bent toch niet 2 weken na de ingreep alweer aan het springen, sporten, trampolinespringen?? Je mag 6 tot 8 weken na de ingreep geen overmatige druk in je buik zetten. Het weefsel moet zich met de tvt vergroeien om stevig te worden.
En nog iets: onvoorstelbaar dat hier nog steeds gesproken wordt over stippeltjes plassen: not done!!

laila | 26-05-2008

ik heb ook last van incontinent na de bevalling, ben naar de therapie geweest niks geholpen. daarna kreeg ik een optie voor een tvt-operatie.
ongeveer 3 maanden geleden ben ik
geopereert. de operatie heeft niet geholpen.al meer dan 3 maanden kreeg ik te horen dat het bandje misschien te strak zit ongeveer een week geleden hebben ze ergens open gemaakt zodat ik goed kan plassen dat is wel gelukt maar ik kan nu mijnplas niet meer inhouden het is verergertdan wat het was. ik zit alleen te stressen weet niet meer wat ik moet doen.

omar | email | 14-07-2008

Beste vrouwen,
Alle voorgaande incontinentie gaat over stressincontinentie.
Wie heeft er ervaring en oplossingen voor urge-incontinentie?
Ter verduidelijking : dit is, indien je aandrang hebt en het niet kunt ophouden.
Hetzelfde bij ontlasting.
Dank en groet,
Omar

Poeki.be | 25-07-2008

Net gelezen in Nursing: Oplossing bij stressincontinentie.

Incostress is een silicone tampon die vaginaal ingebracht wordt en aansluit tot tegen de baarmoederhals. Incostress geeft steun aan de urinebuis en plaatst de blaas terug in zijn natuurlijke positie. Bovendien oefent het de bekkenbodemspieren. Het kan dus ook postpartum worden gebruikt. Incostress is eenvoudig te onderhouden en hindert niet bij het plassen.

www.incostress.com

Marjo | email | 04-09-2008

Heeft iemand voor mij een advies hoe je na de operatie mag tillen. Volgens mijn arts mag ik niet meer als 10 kilo tillen na de operatie. Maar hoe doen jullie dat dames? Maar mag je dan wel fitnes doen?

Deze maand krijg ik mijn TVT operatie.

Anja Kortekaas | email | 13-09-2008

Hoi Dames, Donderdag.j.l een tvt bandje geplaats! Helaas geen dagopname! De blaas ging namelijk niet goed leeg! Vrijdagavond 20u mocht ik toch naar huis! heb geen last en pijn met plassen! maar ik heb me toch een pijn in mijn rechter lies en been en bil! Niet te harden!! afwachten maar....?? spierpijn of iets van n zenuw ...ik weet t niet! weet wel dat je 2 weken je gemak moet houden! niet tillen en 4 weken geen sex!! Succes!!!!!

Koos | 13-09-2008

Anja, vier weken geen sex? Nou, dan jij ook succes gewenst, haha.

Papagena | 21-09-2008

Stressincontinentie is de reden dat ik op dit forum terecht kwam. Ik was net begonnen met lopen en ik voelde "het" lopen. Inmiddels is dat probleem voorbij, want door het lopen zijn mijn bekkenbodem- en buikspieren inmiddels zó getraind dat ik alleen nog maar last heb van urineverlies bij een heftige niesbui! Ik ben dus heel erg blij met mijn hardloophobby!

Ineke van Eijk | 30-09-2008

Beste allemaal,

Ik heb 4,5 maand geleden een tvt-o ingreep laten doen. Het is met niet meegevallen. Ten eerste had ik ook veel pijn in m'n rechterlies. Het werd zo heftig dat ik een paar dagen niet kon lopen!
Het is nu grotendeels verdwenen, maar af en voel ik het nog vaag.
Ten tweede het uitplassen, dat lukt niet echt goed en heb ik preventief antibiotica gekregen van de uroloog, nou dat is ook geen pretje. Het is nitrofurantoine, ondanks dat heb ik nu toch een blaasontsteking opgelopen. Ik ben bang dat dit blijft duren. Het enige alternatief is volgens mij jezelf katheteren, daar moet ik toch ook niet aan denken.
Denk niet te makkelijk over deze ingreep en
probeer eerst bekkenbodemoefeningen om je urineverlies tegen te gaan, of zoek naar een ander middel. Ik heb te gauw voor deze operatie beslist en heb er momenteel echt spijt van.

Groeten, Ineke

anna | 10-12-2008

hoi Ik ben met toeval op deze site gekomen want ik was aan het googlen naar een tvt bandje. Ik krijg ewr ook een want ik heb erg last van urineverlies en alllelei soorten medeicijnen en therapie gehad. Al met al hielp het niet veel en de keuze is dus een bandje maar wie kan me er meer over vertellen/ Over de operatie hoelang het duurt enz.Ik krijg een ruggeprikl en wie heeft dat ook gehad. Ik loop niet hard maar loop altoijd wel door want ik ben postbode. Ik hoop op reacties. groet anna

cris beije | email | 25-12-2008

hoi ik ben cris (51)heb 17 december een tot bandje laten plaatsten in arnhem en ben droog sinds die dag hou me wel aan de regeld eff 6 weken niet meer tillen als 3 kilo maar kan al hoesten niesen en zo en zo en blijf droog dit is voor mij een verademing en geen last van wat dan ook prima

Marjo | email | 29-12-2008

Hallo.
Ik heb eerst bekkenbodemtherapie gehad 3 mnden. Daarna heeft de gyneacaloog een tvt bandje willen plaatsen, dit mislukte en preforeerde mijn blaas plus je hebt van binnen enkele hechtingen. Hier heb ik veel pijn door gehad. Ze durfde niet meer de zelfde weg te gaan met een nieuwe poging dus moest ik naar de uroloog. Deze heeft een tvo bandje geplaatst in november. Dit bandje is weer te strak gaan zitten en de dag voor kerst aan beide zijde losgesneden. Heeft iemand dit laatste ook meegemaakt en toch goeie resulataten hier aan overgehouden? Ik heb het gevoel dat het weer als vanouds is. Maar ja, ik zit nu nog in de fase van 2 weken weer rustig aan doen. Dit alles is voor mij zeer stressend aan het worden, buiten om dat niemand je meer gelooft ook op je werk niet meer.

anna | 01-01-2009

marjo veel sterkte ermee4 en ik ben nog steeds wachttende op een oproep

lotte | 28-01-2009

Meiden, laat niet zomaar in je snijden!
Denk ook eens aan een kubuspessarium. Dit is ook een prima methode. En met veel minder risico's. Bovendien handig als je nog een kinderwens hebt. Zie www.nvog.nl.
Vergeet niet dat de arts veel meer verdient aan een tvt bandje, ze willen meestal het liefst snijden, kassa!
Een kubuspessarium is er inmiddels in veel verschillende vormen Dit helpt bij veel vrouwen heel erg goed. Een beetje moderne huisarts of fysio kan je goed adviseren. Incontinentie kan overigens ook komen door te veel sporten.

Duraflex | 04-02-2009

Ik heb er bijna geen last van. Overigens, als ik veel bier zuip tijdens het hardopen gaat het nog weleens mis.Doe dan mn gulp open en begin spontaan te plassen tijdens het hardlopen met alle gevolgen van dien. Vaak raak ik perongeluk vele mensen in een loopwedstrijd. Maar ja, beter dat dan een slechte tijd neer zetten omdat ik even naar het toilet moet.

Mary Yung | email | 11-02-2009

in jan. 2008 is er een tvt bandje geplaatst. Dit heeft echter niets geholpen. De uroloog stuurde mij door naar dr venema in het leyenburg. Na 1 jaar, dus afgelopen jan.2009 ben ik weer geopereerd. Het 2e bandje is geplaatst. De arts had mij wel verteld dat de 2e keer minder kans van slagen had. Ik heb het toch gedaan en ben helemaal blij en tevreden. Ik verlies geen druppel meer, wat ik ook doe!!
Alleen wel pijn in benen, rug en lies. Maar dat had ik verleden jaar ook en dit wordt ook elke dag minder.
Het rare is dat de operatie verleden jaar bijna 40 min heeft geduurd en dit jaar maar 10 min. Het is een wereld arts die dr Venema.

Daatje | email | 23-02-2009

Nou zo.n kubuspessarium is niet altijd een werkende oplossing.
Ik spreek uit ervaring.
Erg groot ding om in te brengen, maar zakt steeds naar beneden.
verlies nog meer urine dan voorheen.

Petra | email | 08-03-2009

Hoi, ik heb 3 wk geleden een tvt-o bandje laten plaatsen,dacht dat ik na een paar dagen weer kon werken, maar dat viel ff tegen.tja en sex...was eigenwijs hahhah
kan je beter ff mee wachten.

7 jaar last van urine verlies,dit alles door een bevalling.
4 jaar fysio gehad, todat ik een formulier kreeg met de vraag of ik depri was in de winter.. en nog meer van die vragen.
ben niet gek, het probleem zit tussen mn benen in tussen mn oren.was gelijk klaar met die fysio

Kwam via gyno met toeval bij uroloog terecht, durf eindelijk alles te vertellen.
Conclusie zo lek als een mandje ahhaha
Nee nooit tena`s gebruikt,maar 10 dezelfde broeken kopen zodat niem iets merkt als je een lekkage hebt

Moet nog drie weken geduldig zijn voordat ik mag sporten,maar kan je nu al vertellen kan die arts wel zoenen!

Ben droog met lachen en niezen wat een verademing..nu nog ff geduldig zijn,heerlijk een keer achter mn kind aanrennen of een potje stoeien.

Tvt-o een aanrader!

Marijke | 12-03-2009

Heb 6 jaar geleden een tvt o gehad, maarrrrr.... die is niet goed gegaan.
Het bandje zit een tiende milimeter te strak waardoor ik niet meer normaal naar de plee kan en een plas doen op je hurken achter een bosje kan ik helemaal wel vergeten. Het gebruik van een catheter bij elke plas die ik moest doen was een normale zaak. Met als gevolg de ene blaasontsteking na de andere. De rest van de vervelende complicatie's zal ik jullie besparen. Het enige wat de arts kan doen, is het bandje doorknippen maar dan ben ik nog verder terug bij af en daar kies ik echt niet voor. Zelf heb ik uitgevonden dat als ik op de achterrand van de wc bril ga zitten en druk uitoefen op mijn billen, waardoor de blaas iets wordt gekanteld, ik goed kan plassen. Wel moet je dan altijd een schone wc aantreffen en da's helaas meestal niet het geval.
Maarrrr... een positief denkend mens zoals ik gelukkig ben, loop elke keer te genieten als ik een hardloopwedstrijdje heb en ik de broek droog houd. Wel heb ik vrij snel een pijnlijke reactie in mijn liezen, helemaal als ik een paar dagen niet heb gerend.

mario | email | 15-03-2009

Ook ik heb in 2001 en tvt bandje laten plaatsen. De ingreep was toen nog vrij nieuw. Dit is heel moeizaam gegaan. De ruggeprik ging niet goed toen werd in allerijl onder narcose gebracht.
Vervolgens bleek dat ze en gaatje in mijn blaas hadden geprikt en moest dus langer met catheter in het ziekenhuis blijven. Daarna had ik zulke verschrikkelijke pijnen dat ik niet meer wist waar ik het zoeken moest. Na maandenlang onderzoek, antibioticakuren, en andere ellende kwam aan het licht dat het bandje niet goed was aangebracht en het door mij urinebuis en blaas verweven zat vandaar die enorme pijnen. Er moest wederom een operatie aan te pas komen. Dit is een lange en zware operatie geworden maar die gelukkig wel goed is gelukt. Mijn klachten zijn nu niet verminderd maar ook gelukkig niet verergerd. Kortom aan mijn lijf geen gerommel meer!

Joke Buist | email | 30-03-2009

Joke 30-03-2009
24 Nov. 2008 heb ik een bandje gekregen.De ingreep op zich vond ik niet veel voorstellen.De volgende dag had ik een flinke bloeding in mijn lies gekregen,waardoor ik 6 week met een half blauw pijnlijk been heb gelopen.
Ik kon niet plassen nadat de catheter eruit gehaald was,dus weer een nieuwe erin en nog een nachtje in het ziekenhuis blijven.
De volgende dag weer hetzelfde verhaal,maar dan met een catheter naar huis.Die heeft 3 week gezeten en tot op de dag van vandaag ben ik mij 4 keer aan het catheteriseren.Ik kan zelf wel wat plassen,maar krijg er soms een klein straaltje uit en een andere keer 100 tot 200 cc.Ze hebben blaasonderzoeken gedaan en kunnen niets ontdekken waar dit de oorzaak van is.Het bandje zit niet te strak zegt de uroloog.Ze denken dat ik voor de operatie al problemen met de blaas heb gehad!!!!! Eigenlijk weten ze het niet.Zijn hier meer mensen die deze ervaring hebben

TIPGEEFSTER | 09-04-2009

Heb alle mails met veel interese gelezen. Ook ik ben met bekkenbodumfysio bezig.
Ik had tot nog toe mijn hoop gevestigd op een TVT-bandje, maar ik lees erg veel negatieve verhalen.
Mijn vraag: waarom vertelt bijna NIEMAND welke dokter dat nu juist WEL goed heeft gedaan. Als we geen namen noemen, blijven de knoeiers doorgaan met hun slechte praktijken..dus NAMEN en ziekenhuis met locatie noemen als zij een pluim verdienen!!

Bertie | email | 26-04-2009

Ook ik heb een TVT-O gehad op 4 maart 2009 en waarschijnlijk is deze operatie niet gelukt.
Vorige week weer een UDO gehad en die was bar slecht.
12 mei weer een cystoscopie o.a. om te kijken of het bandje wel goed zit en of er verder problemen zijn met de blaas.
De dokter die mij geopereerd heeft ga ik nog niet noemen. Ik was eerst de onderzoeken af.
Ik werk zelf in het Lucas/Andreas Ziekenhuis op de poli Gynaecologie en onze dr Dawson is een kei op het gebied van deze operatie. Ik wilde mij alleen niet door mijn "kollega" laten opereren maar deze dokter is zeker aan te raden.
Nu afwachten hoe het allemaal verder afloopt. Ik had zo gehoopt op vakantie te gaan zonder incontinentie-problemen maar ik kan het dus vergeten.

Overigens vrijwel alle TVT operaties lukken goed maar die staan niet in dit forum.

esther keizer | email | 14-05-2009

hoi ik ben een week geleden geopereerd.
heb bekkeninstabiliteit en is het na een week nog onmogelijk om te lopen, heb nu zelfs weer flinke bloedingen is dat normaal???
wie kan me er verder iets over zeggen of het normaal is of niet??

susanne | email | 11-06-2009

Hallo allemaal,

Nadat ik mijn baarmoeder is verwijderd, kreeg ik steeds meer last van stressincontinentie. Op een gegeven moment ben je er klaar mee, je maakt soms zulke vervelende dingen mee dat je denkt: nou moet ik er toch eens wat aan laten doen.
Eerst bekkenbodemfysiotherapie, en zij verwees mij naar een bekkenbodemcentrum.
Hier bleek dus dat ik aanmerking kwam voor een tvt bandje.
Het is nu net twee weken geleden, maar voel me eigenlijk TE goed, lijkt of ik alles al weer kan.
Maar er is me wel uitdrukkelijk verteld dat ik zeker vier weken niet mag tillen, sporten, werken en dat valt me soms wel eens tegen, zeker omdat ik me zo goed voel.
Maar ik zal me er toch maar aanhouden anders ben ik w.s verder van huis.
Ik heb hier ook andere verhalen gelezen waar het niet zo goed ging, maar zoals het mij is vergaan raad ik het iedereen aan die ook maar wat last heeft van stress incontinentie.
Sinds de operatie hoef ik geen maandverband meer in, de eerste dagen was dat nog automatisme en dan dacht ik...o nee dat hoeft niet.
Niet meer als ik hard lach, hoest, nies of hard loop dat ik urine verlies, Heerlijk!!
Ik ben in de Isala Klinieken geopereert door dr. Boon.

Gerda | email | 16-06-2009

Hallo,

ik heb dinds ik hardloop ook veel last van urineverlies.Als ik het rustig aandoe,niet,maar gisterenavond bij de training op de atletiekclub erg snel gelopen,het ging erg lekker,tot ik merkte dat mijn tena lady helemaal doorgelekt was en mijn broek letterlijk doorweekt!! Na het lezen van alle reacties ga ik eerst wat info lezen over incostress en de kubuspessarium,want voor zo'n tvt bandje plaatsen,ben ik nu wel wat huiverig,na al die slechte ervaringen die hierop staan.Ik hoop dat ik eruit kom,want zo kan het niet langer.Ik wens iedereen sterkte ermee

AS | email | 22-06-2009

Ik ben 11 mei geopereerd en kan niet anders zeggen dan dat het me allemaal reuze meevalt. Ik ben vorige week begonnen met hardlopen, iets wat ik al 20 jaar niet meer gedaan had, ook fietsen gaat weer helemaal en ik heb ook hoegenaamd geen pijn meer.
De eerste dagen moest ik wel in het ziekenhuis blijven omdat ik niet voldoende mijn blaas kon legen, maar gelukkig mocht ik na drie dagen toch naar huis. Medicijnen meegekregen om beter te kunnen plassen, maar na een week waren die ook niet meer nodig. Ik kan het iedereen aanraden, al heb ik de eerste week heel veel spierpijn gehad en 4 weken volledige rust genomen, dus niet tillen e.d. en niet werken.

Ineke | email | 03-07-2009

Heeft iemand ervaring met die ´incostress´?
Ik heb gekeken op incostress,com en het ziet er uit als een soort tampon maar dan van siliconen. Te koop voor ongeveer 27 dollar. Is het hier ook ergens te krijgen??

anoniem | 04-07-2009

mischien op ebay?

knoeffel | email | 05-07-2009

ik heb ook al jaren last van incontinentie
een overactieve blaaspier
krijg nu in augustus een urodynamisch onderzoek en een inkijk
om te kijken of ik geholpen kan worden
ik schaam me kapot
dat ik tenabroekjes moet dragen
mijn blaas meld pas dat ik moet plassen als het te laat is
dus hoop dat ik kan geholpen worden
10 jaar gelden heb ik die onderzoeken ook gehad
werd gezegd moet iok maar mee leven
alleen doen was dat bandje er nog niet
dus ik ga ervoor en hoop dat ik word geholpen
groetjes knoeffel

Anne | 05-07-2009

Voor Ineke. In Nederland heb je ook zo'n tampon. De tampon heet contrelle activgard.

hennie | email | 06-07-2009

hoi

ik heb 3 juli een bandje laten plaatsen en ben nu een week verder, voel me goed alleen het plassen nog niet zo maar dat zal nog wel komen denk ik.
heb alleen de eerste dagen dagen veel pijn gehad met het opstaan en gaan zitten maar dat is nu ook voorbij
Ik heb al een paar keer gehoest en geniest maar heb nog geen urine verloren er komt alleen nog wel wat troep uit mijn vagina maar dat zal er denk wel bij horen dus ik wacht nog maar af maar tot nu toe gaat het prima.
Ik ben geholpen door dokter pit in enschede en tot nu toe nog log erover.

angelique | email | 14-09-2009

Hallo iedereen.

Ik ben as woensdag aan de beurt voor een TVT-O bandje en ik hoop zo dat het helpt...Heb nl stress-incontinetie in de 4 de graad. Heb ook een UDO gehad en daar kwam dat dus uit. Ben ook met bekkenbodemtherapie bezig geweest,maar dat hielp niet voldoende.Moet er wel bij zeggen dat 4 jaar geleden mijn baarmoeder verwijdert is en sinds dien het iets erger is geworden(had nl voor de baarmoederverwijdering al last van urine verlies)
Nu hoor ik steeds verhalen van dat de operatie niet gelukt is en daar zie ik heel erg tegen op. Maar we gaan met een frisse kijk de ok op en we zien wel. Wordt trouwens in Geldrop geopereerd.

Carina | email | 16-09-2009

Heel wat jaren had ik last van urineverlies tijdens plotselinge bewegingen, hoesten, dansen, rennen en lachen. Als kind heb ik heel veel blaastontstekening gehad. Op mijn 15de kreeg ik een operatie om mijn urethra te verwijden (de buisjes van nieren naar de blaas) Na twee bevallingen zijn de klachten met urineverlies alleen maar verergerd. Nu na jaren (ik ben nu 47 jaar) heb ik eindelijk aktie genomen, na onderzoek en fysio ben ik uiteindelijk afgelopen donderdag 10 september 2009 geopereerd en is er een tvt-o bandje geplaatst. Het is nu 6 dagen geleden. Het viel mij reuze mee. Wel flink pijn aan de liezen wat met lopen en opstaan wat moeite kost. Plassen is goed gegaan tot nu toe. Wel moet ik me nog goed concentreren maar dan komt het wel.
Verliezen van druppeltjes is er tot nu toe niet bij. Ik ben afgelopen maandag gewoon weer gaan werken (op kantoor). Fietsen kan ik nog niet en loop nog moeizaam, maar al met al lijkt het een aanrader. Ik heb er geen spijt van al is het nog wat vroeg het lijkt mij toch de moeite waard.
Iedereen sterkte en succes!

Leha | 23-09-2009

Contrelle tampons werken best goed, wel prijzig. Een normale tampon groot formaat kan ook z'n werk doen. Bekkenbodemspieren trainen en eventueel afvallen? Dit zijn stappen die je gemakkelijk zelf kunt nemen zonder allerlei medische ingrepen. Dat kun je altijd nog doen als bovengenoemd niet helpt. Let wel. geef het de tijd.

Deborah | 29-09-2009

Ik lees maar over die tampons, maar kan ze eigenlijk nergens vinden, waar kopen jullie deze Contrelle tampons?

leha | 03-10-2009

Contrelle heb ik ooit via internet besteld, een proefsetje. Volgens mij kun je ze gewoon bij de apotheek bestellen.

A.Hes | email | 08-10-2009

Ik word in december geopereerd aan allerlei verzakkingen: achterwandplastiek, endeldarmplastiek, bekkenbodemspierenplastiek en tvt bandje. hoop dan eindelijk van mijn ellendige chronische pijnen in onderbuik en onderrug en mijn genante stressincontinentie af te komen. In het Lucasziekenhuis A'dam, door mijn gynaecoloog, i.s.m. dr. Dawson. Heeft iemand ervaring met deze operatie?

hafi | email | 18-10-2009

wel wel al die verhalen zeg, dat is om een trauma op te lopen , ik heb in juni 2009 een TVT operatie gehad, mijn probleem was direct opgelost wat betreft stressincontinentie,hoesten en niezen , volle blaas niet kunnen ophouden druppel druppel in de broek, maar een ander probleem is opgedoken, ik kan geen geslachtgemeenschap hebben met mijn man hij voelt de band zitten wat heel pijnlijk aanvoelt en ik heb heel veel pijn bij het vrijen , geen sex meer dat is ook verleden tijd, ging een afspraak maken bij de gynaecoloog om het op te lossen maar zo te horen geen oplossingen wat een ellende zeg , er moet een oplossing zijn !!!!!!!!!!!!

Christine | 27-11-2009

Beste dames,

Ook ik heb in 2006 een TVT-O gehad en dat is heeeeel goed gegaan na de de operatie en ook tot een jaar erna.
Heerlijk was het, geen druppel meer. De operatie was voor mij of er niets gebeurd was op een beetje trekken in de lies na.
Helaas is mijn stressinco weer terug gekomen. Maar daar had de gynaecologe voor gewaarschuwd dat het niet voor de volle 100% kans van slagen had.
Nu gaat ze iets anders bij mij doen zodat het weer minder wordt met het urineverlies maar ook daarvoor geef ze niet de volle 100%.
Deze gynaecologe is gespecialiseerd in stress incontinentie en anders vormen van inco. Zij is de enige in het Ruwaard van Putten ziekenhuis te Spijkenisse die deze opraties doet.
Zij is goed en ik vertrouw op haar.
Zij heet Dr. Groeneweg.

Misschien hebben meerdere mensen iets aan deze tip. Succes.

yvon | email | 08-12-2009

hoi
ben 6weken geleden geopereerd in olvg
amsterdam prima ziekenhuis maar ik lekte eerst kon geen plas tegen houden nu lekt ik niet meer maar ik kan haast niet plassen er komt weinig uit lijkt wel dat ze het bandje
te strak gezet hebben moet vrijdag terug
ik ben benieuwd weet niet hoe het verder
zijn er mensen die dit ook hebben en wat doen ze eraan
ik hoor van jullie
yvon

MB | 13-12-2009

Na mijn 3e zwangerschap merkte ik dat ik incontinent werd van urine. Acht jaar geleden ben ik hiervoor al eens geopereerd. Toch bleef de incontinentie aanhouden en het werd steeds meer, wat mij op veel fronten beperkte in mijn dagelijkse doen. Nu is er een maand geleden bij mij een TVT O geplaatst. In zoverre heeft de operatie geholpen dat ik niet meer spontaan urine verlies bij bijvoorbeeld hoesten, springen, trap aflopen. Maar nu ik heb een ander probleem en dat is dat mijn blaas zich niet meer vanzelf leegt. Alleen 's ochtends loopt mijn blaas spontaan leeg, gedurende de dag dus niet. Dat betekent dat ik me diverse malen moet katheteriseren. De arts geeft aan dat het helemaal goed komt. Na een maand van onduidelijkheid en onzekerheid word ik doorverwezen naar de uroloog. Al mijn hoop is hierop gevestigd. Ondanks alles ben blij om te lezen dat ik niet alleen sta met mijn verhaal.
Eventuele tips, ideeën en suggesties zijn van harte welkom!!!

Marijke | 14-01-2010

Hoi Yvon
Ga even scrollen naar de reactie van 12-03-2009, daar kun je lezen hoe ik mijn niet meer kunnen plassen heb opgelost.
Sterkte.

paula | email | 20-03-2010

waar kan ik deze contrelle activegard kopen??? of bestellen ??

Ange | email | 23-03-2010

Ik ben 8 wkn geleden geopereerd en heb een tvt bandje gekregen, na de operatie kreeg ik verschrikkelijke pijn in mijn ene been, het lijkt er op dat er iets met een zenuw is. Wat vergaande gevolgen heeft, alleen pijn bestrijding met lyrica en morfine, iboprofeen paracetamol. Maar wat er nu echt is of hoe verder niemand weet het? Herkend imand dit?

josephine Nederstigt | email | 31-03-2010

5 weken geleden is bij mij een tvt bandje geplaatst. de eerste paar dagen vrij veel pijn gehad, en wat moeite met plassen, Nu ben ik bijzonder blij ik kan weer naar hartelust dansen niezen hoesten, noem het maar op en blijf droog, heerlijk!!! Soms gaat het plassen wat moeilijker, maar voor mij weegt dit niet op tegen de voordelen. Ik heb veel negatieve reacties gelezen en wilde daarom mijn positieve ervaring ook laten lezen.

antoinette | email | 03-04-2010

ik ben nu 52 en heb een tvt bandje laten plaatsen das nu 2jaar geleden had goed effect plaste nie meer in mijn box maar pijn in mijn lies en een tijdje daarna pijn in mijn benen en mijn knieen deden ook mee als ik zit is alles verdoofd kan gewoon niet meer verder zo de hele dag pijn in mijn rug erbij tja je gaat de pijn ontlasten steunzooltjes vernieuwt helpt ook al niet loop nu volgende week naar de neuroloog hopenlijk vind hij de boosdoeder en kan hij mij van deze erge pijnklachten afhelpen .

viv | email | 16-04-2010

ik ben 23 al vanaf mijn 13 incontinent
ik slik verschillende medicijnen voor me blaas en nieren.
al jaren onder behandeling bij een uroloog
bekkenboden fysio werkt niet, elke 8 maanden botox en een interstim neurostimulator is geplaats. helaas ben ik nog steeds niet droog.
binnenkort wordt er bij mij een tvt bandje geplaats.
hopenlijk maakt dit een einde aan alle ellende

Marcha Groen | email | 11-05-2010

Op 28 april heb ik een TVT operatie gehad en dus niet de TVT O. Het gaat erg goed na 22 jaar incontinentie. Plassen gaat goed en ook wandelen geeft geen problemen. Nu werd mij verteld dat ik 4 weken niet mocht fietsen en na 6 weken weer hardlopen. Ik ben hardlooptrainer dus dit valt me zwaar. Heeft iemand ervaring na de operatie wanneer je het beste deze zaken (fietsen en hardlopen) weer kunt oppakken. Ik ben geopereerd in het UMCG door dk Messelink. En ..............heel tevreden.

greet | email | 22-05-2010

Hallo allemaal Ik heb 19-5-2010 een tvt bandje gekregen en ben dezelfde dag nog naar huis gegaan.Ik kon gelijk na het verwijderenvan de catheter na veel drinken gewoon plassen.Heb nog wel wat last van mijn liezen maar is niet noemswaardig. Van die 4 weken fietsen weet ik niets ben dan gister ook wezen fietsen naar de winkel? of dat goed is? we zullen het zien Tot nu toe ben ik zeer tevreden.alles is weer normaal en ik kan alles weer doen zonder dat ik een druppel verlies Ik ben geholpen in Sneek door dokter de Boer top kerel die echt vakwerk afleverd.

karen | email | 09-06-2010

Maar allé
Urogym dames !
Met een goede kinésiste kom je heel ver.

sandra | email | 12-06-2010

Ik heb op 07-06-2010 een tvt bandje gekregen.
Van dokter Speel uit Leeuwarden.
Ik ben er erg blij mee,hij werkt prima.
Ik heb nog geen urine meer verloren.
Alles is me achteraf heel erg mee gevallen.
Ik heb er 15 jaar mee rond gelopen.
Alleen een beetje last gehad van mijn liezen,verder niet.

jet | email | 10-08-2010

hoi hoi,

Ik heb gister een tvt bandje gekregen in het catherina ziekenhuis te eindhoven.Na dat alles goed was was ik weer thuis.nu ff veel rusten en wat spierpijn maar hopelijk is het dat allemaal wel waard ervoor.omdat hier bijna geen dokters worden vermeld doe ik dat wel het is dokter koldewijn catherina ziekenhuis en het is een topdokter.en tijd zal het uit wijzen of het helpt ja of te nee.

een goede ervaring met tvt bandje

Nicole | 16-09-2010

Afgelopen december een TVT-bandje gekregen. Oef, waarom heb ik dat niet eerder laten doen! Geen Tenalady meer, lekker sporten, nergens meer last van, de glamour is terug! Lieve dames, laat wat aan die genante lekkage doen, het is heerlijk om weer luierloos door het leven te gaan! (de operatie valt erg mee, alleen had ik door de unladylikehouding tijdens de operatie wel ff ongekende rugpijn na een dag, maar daar hebben ze dan weer pijnstillers voor uitgevonden).

Babs | 19-09-2010

Hallo allemaal ik heb 13 september 2010 een tvt-o bandje laten plaatsen en ik kan je nu al zeggen dat ik er geen spijt van heb.
Alles viel me reuze mee .Het is nu een week geleden en ik voel me prima wel hou ik me zo rustig mogelijk (oh zo moeilijk als je werk je hobby is).Heb al vanaf mijn 15 e last van urine verlies en sinds mijn zoon is geboren nu bijna 7 jaar geleden is het heel erg geworden ik hoefde maar een onverwachte beweging te maken en mijn blaas was compleet leeg.Ik heb het laten plaatsen met een ruggeprik zodat de arts eventueel kan vragen of je kunt hoesten zodat hij kan zien of hij tijdens het plaatsen te strak zit.Ik kon de zelfde dag weer naar huis en heb geen catether gehad moest zelf twee x blaas leeg plassen.Voor iedereen is het weer anders maar ik ben de arts zo dankbaar.Dhr Stekelenburg in Leeuwarden.Oh ja ik zie ook nog aan vele verhalen dat ze last hebben van de lies, bij mij heeft de arts de hechtingen tussen mijn dij benen geplaatst.Misschien ook een reden van weinig last van stijfheid en pijn.
Voor iedereen die dit nog gaat ondernemen heel veel succes en sterkte en wie weet gaat er voor jou ook een wereld open net als bij mij.

Sonja | email | 12-10-2010

Afgelopen vrijdag 8-10-10 is er bij mij een tvt bandje geplaatst. Na het lezen van de reacties van jullie had ik me heel erg verheugd op een periode waarin ongewild urineverlies tot de verleden tijd zou behoren. Maar helaas. Al bij het naar huis gaan kon ik niet droog de auto halen. Waarschijnlijk door de stress en de katheder, hoopte ik. Zondag een kleine wandeling maar ojee wat een ellende en moet ik helaas vaststellen dat de klachten eerder zijn toegenomen dan afgenomen. Ben zeer teleurgesteld. Voor vrijdag heb ik een afspraak bij de uroloog. Een gedesillussioneerde patient.

yvonne | email | 29-11-2010

Vorige week maandag heb ik een tvt bandje laten plaatsen tot nu alleen maar positief. Ik wil heel graag weten of ik na twee weken rust mijn sport Volleybal weer kan oppakken, of is het verstandig om nog 2 weken te wachten. Ik speel 1e klasse en ben bloed fanatiek.

tiny | email | 12-12-2010

Hallo,
Ik heb vrijdag een tvt bandje laten zetten dit is gebeurd bij Alant vrouw in Bilthoven, ze zijn er gespecialiseerd in de bekkenbodem ik ben 10 november op de 1e afspraak geweest en 10 december al geopereerd. Super niks geen katether als je wakker wordt. Om kwart voor 11 geopereerd en om 1 uur onderweg naar huis. Super en vandaag niesbij zonder urine verlies.
AAnrader voor iedereen en ga naar Alant vrouw

Renske Steenbergen | email | 24-12-2010

Hoi,
Ik lees verschillende tvt operaties, wat is het verschil met tvt o, tot etc?

Ik heb last van inc. van urine alleen tijdens het hardlopen.Niet druppels, maar scheuten. Heel vervelend.
De controlle avard werken wel, ze verminderen alleen de inc. Ik wil er zo graag helemaal vanaf.
Wie herkent zich hierin?

willemijn | email | 08-01-2011

Ik heb in 2005 een bandje laten plaatsen bij dr Dawson. Sindsdien heb ik vreselijk pijn in mijn re heup, bil en been. Vooral als ik er op lig ik ben helemaal uitgeput en zie er slecht uit van de pijn. maar in het Lucas ziekenhuis wordt het gewoon ontment dat het door de operatie komt. Ik was vanaf het begin er van overtuigd dat het door het plaatsen van het tvt bandje kwam omdat de klachten daarna ontstaan zijn. Kom ik er ooit nog vanaf? Mijn kwaliteit van leven is ernstig verstoord.
Ik raad het niemand aan en ik snap ook niet dat de inspectie van volksgezondheid deze operatie maar toelaat. Ik heb het idee dat het weer een kwestie van zakken vullerij is. Wie ondersteunt mij in het schrijven van brieven naar de inspectie.

Ineke | email | 18-04-2011

Na steeds weer urineverlies bij hoesten, lachen en sporten,kwam ik in aanmerking voor 'n tvt. Na enkele weken was 't super, nooit meer extra maandverband voor de "ongelukjes".
Na 3 maanden werd ik minder blij, ik vloeide en 'n zeer penetrante synthetische geur vooral tijdens mijn periode.
Het werd steeds erger. Na onderzoek kwam de arts tot de overtuiging dat ik allergisch was voor 't materiaal van dit bandje, het veroorzaakte 'n chronische ontsteking.
Dit was nog nooit voorgekomen zei mijn arts.
Hernieuwd 'n ingreep om dit te verwijderen,
bleek lastig te zijn maar mijn arts leverde goed werk af.
Nou ben ik verlost van deze vreselijke geur en help mezelf maar weer met tena lady,
jammer maar helaas!

Shi | email | 23-06-2011

De 21 06 11
Geholpen tvt- o bandje
Kan heel slecht plassen is dit normaal in de eerste weken
Of moet ik terug naar het ziekenhuis

lotgenootje Yo | email | 23-06-2011

Ik ben 48, heb mei '11 tvt O en achterwandplastiek gehad, 3 dg veel pijn i/d benen, bekende klacht.Litteken v/d plastiek doet nog pijn, logisch het is nog maar pas geleden. Ben 3 wk verder,voel me goed, te goed zodat ik een plant wilde verschuiven,stom gelijk pijn in mijn rug.Heb gelijk mijn lesje geleerd en doe het weer rustig aan.Begrijp dat ik echt die 6 wk herstel in acht moet nemen,ook als ik mij goed voel. Verlies geen urine meer bij hoesten/niezen,plassen wordt met de dag beter, maar dat moet volgens mij ook goed komen.Ik ga al bij klein beetje drang plassen,denk zo de blaas te stimuleren en neem ook de tijd om uit te plassen zonder kracht te gebruiken want dat is volgens mij niet goed. Veel drinken is een must. 2 1/2 l. Ik ben een fanatieke sporter, 2 kr per wk spinning en 2 kr per week fitness. Weet iemand of ik dit straks allemaal nog mag doen, ik moet over 3 wk voor mijn nacontrole. Ben heel erg benieuwd of ik weer gewichten mag tillen, ik til normaliter max 10 kg. Ik twijfel heel erg hierover want op internet lees ik dat een verzakking o.a kan komen door te zwaar te tillen.Zelf denk ik dat het na de bevalling van de kinderen is gekomen want toen had ik al klachten.

rachel | email | 22-07-2011

hallo allemaal,

ik heb een week geleden een tvt laten plaatsen en ik moet zeggen opzich viel het heel erg mee,ik kon vrij snel weer gewoon plassen,ze gingen na die tijd als ik geplast had wel kijken met een soort echo hoeveel cc er achter bleef in mijn blaas.als er zeer weinig tot niets was achter gebleven na twee keer plassen mocht ik naar huis en hoefde dan geen nacht te blijven ,ik voelde me ook heel goed.maar na een nacht slapen en de volgende dag wakker worden had ik enorme spierpijn,onder in mijn rug,mijn liezen en boven benen,maar qua pijn van de operatie had ik eigenlijk niet.het ging prima tot ongeveer 4 dagen later,ik kreeg s,avonds hoge koorts 39.8 en zat gewoon te rillen van de kou,ik heb twee paracetamols genomen en naar bed gegaan.de volgende ochtend had ik nog steeds hoge koorts,dus de huisarts maar gebeld,de huisarts heeft gelijk maar gebeld met de uroloog van het martiniziekenhuis,conclusie urine na laten kijken bij de huisarts en kijken of er een onsteking zat en ja hoor!!!!!!!!! nu zit ik aan een zware anibiotica kuur.verder is het nog wel gevoelig allemaal.wanneer kan ik weer in bad met de kleine of de zonnebank?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over