urineverlies

sanne | 09-05-2004

Ben ik de enige die hier tijdens het hardlopen last van heeft ? Steeds kleine beetjes, maar een boel kleine beetjes word na een uur toch wel erg veel..... Weet iemand of je hier iets aan kunt doen ? Volgens de huisarts is dit gewoon na twee bevalllingen, en moet ik hier maar mee leren leven. Dit ben ik dus niet van plan, want ik vind het heel erg vervelend. Heeft iemand een gouden tip ?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Herma | 15-08-2011

Hallo allemaal,

Ik ben op 17 juni geopereerd. Een TVT-O operatie. Mijn probleem is volledig verholpen. Ik loop sinds kort weer hard en het gaat super. Zonder enig urine verlies. De operatie viel reuze mee. Dezelfde dag al weer naar huis. Geen catheter. Wel heb ik een tijd nodig gehad om te herstellen. Lopen ging de eerste twee weken moeilijk. Neem dus ruim de tijd voor het herstel. Ook plas ik nu anders, langer het loopt maar door. Maar dat is nou niet echt een probleem lijkt mij, gewoon even rustig zitten. Ik had voor de operatie al van alles geprobeerd. Bekken fysio, Activgard tampons, niets hielp. Sterker nog het werd steeds erger. Bij onverwachte bewegingen had ik al last. En dan nu alles voorbij. Kan weer gewoon niezen. Maar het belangrijkste, ik kan weer gewoon sporten. Ik kan deze operatie iedereen aanraden. Natuurlijk is er een kans op complicaties, maar dat heb je bij elke operatie. Ik ben heel erg blij met het resultaat en sta weer veel zelfverzekerder in het leven.

Danielle | email | 29-08-2011

Beste Allemaal,

Ik heb sinds een week het tvt bandje laten plaatsen. Ik heb geen last van Urineverlies, maar goed ben ook nog niet aan het sporten. Merk dat je je rust echt moet nemen. Ik heb veel last nog van de sneetjes die gemaakt zijn en het lopen gaat nog moeizaam. Ik post over een aantal weken of het "echt" geholpen heeft want rennen wil ik nog niet eens aan denken nu, laat staan doen... Denk dat het niet overdreven is dat men zegt neem gem. 4 weken rust....

Hilde | email | 25-09-2011

Hoi allemaal,
Jammer dat er zoveel vrouwen zijn die slechte ervaringen hebben met het tvt bandje. Ik heb deze ingreep 5 jaar geleden al laten doen en t bevalt me nog steeds erg goed: geen druppel verlies meer en de operatie viel me erg mee, weinig klachten gehad nadien. Enige is dat t plassen iets langer duurt nu door een iets minder harde straal, maar dat is niet erg. Je moet wel navragen of je bij een uroloog/gynaecoloog bent die goede resultaten heeft met deze ingreep. Ik ben bij uroloog Dijkema in Almelo geweest.
Het is voor mij een ingreep geweest van onschatbare waarde, kan weer onbezorgd en heerlijk hardlopen.
Succes met afwegen ed.
Hilde

herkenning | 11-10-2011

Helaas herken ik me hierin. Hardlopen doe ik alleen met een donker zwarte broek.
Want soms verlies ik wel meer dan een beetje (om het maar even zo te zeggen) en het is natuurlijk niet de bedoeling dat anderen dat zijn.
1,5 uur voor het lopen stop ik met drinken en begin pas weer na afloop van een training. Zeker met een duurloop drink ik dus gedurende drie uur niet... niet zo goed, maar wel drinken is geen optie.

Verder verlies ik ook nog wel eens wat met niezen, lachen etc. En als ik moet lachen tijdens het hardlopen gaat het sowieso mis.

Ik ben trouwens 25 en nog nooit zwanger geweest.

Y | 15-10-2011

Ach, een donkere broek is een prima oplossing. Ik ben er niet zo voor om in je te laten snijden. Dan liever nat.

herkenning nog een keer. | 16-10-2011

@ Y... bedoel je het nu cynisch??Want een donkere broek is natuurlijk pure symptoomverdoezeling en geen blijvende oplossing.
Maar er zijn nu eenmaal mensen die er even over doen om naar een therapeut of ziekenhuis te gaan.
Over een tijdje zal ik er wel wat aan gaan laten doen.

Y | 16-10-2011

Nee, niet cynisch. Ik vind dat gesleutel aan jezelf maar niks. Sommige mensen hebben nou eenmaal een zwakke blaas. Bij sporten wordt je toch al vies van zweet enzo. Dus een beetje plas. Wat geeft het?

herkenning | 20-10-2011

@ Y... oke, duidelijk hoe je het bedoelt!
Ik ben het met je eens dat een beetje urineverlies niet zo erg is.

Wordt het meer dan een beetje (en belemmerd het de trainingen) dan is het toch tijd om er iets aan te gaan.
Ik ben ook geen liefhebber van 'het laten snijden in mezelf'. Dus ik zal het eerst proberen met bekkenbodemtherapie o.i.d. Mocht verbetering uitblijven dan zal ik dan pas een operatie overwegen.

Tina | 26-10-2011

Ik heb er al jaren last van, uit schaamte nooit wat van gezegd. Een beetje urine verlies?? Bij mij is het meer dan een beetje, ik kan schone kleren aan gaan trekken als ik geniest heb, en hardlopen doe ik niet meer omdat ik het niet droog hield. Een donkere broek....ben gewoon nat....Naar de huisarts geweest en toen naar fysio. Oefeningen gehad, die werken voor een deel, ik ben nu 5 keer geweest en word nu doorverwezen naar de uruloog.Ook ik ben nooit zwanger geweest en de fysio zegt dat ik een beetje een uniek geval ben, maar ik wil er vooral vanaf!! Helaas moet je soms injezelf laten snijden, dit is een groot probleem voor mij. Dus ik hoop dat een operatie voor mij brengt, jammer alleen dat ik nooit eerder naar de huisarts ben gegaan!!

karlijn | 01-11-2011

Heb ook last van urineverlies tijdens t hardlopen, sinds de geboorte van mijn 2e. Opzich niet t allergrootste probleem. Ik gebruik gewooon altijd een maandverbandje tijdens t lopen, voor de zekerheid. Niemand die t ziet. llen t gevoel is vervelend. Zodra ik begin te rennen heb ik t gevoel dat ik moet plassen. Maakt niet uit hoveel ik gedronken heb en of ik net nog naar de wc geweest ben.
Wat ik nog t ergste vind is dat ik t idee heb dat t hardlopen de verzakking erger maakt. t voelt gewoon niet lekker. Ik ben daarom een paar maanden geleden maar helemaal gestopt en zit nu op de spinningfiets (dat hobbelstminder ;-) )
Maar iemand een idee of dit klopt, of dat ik net zo goed gewoon kan blijven rennen??

saskia | 03-11-2011

vorige week een TVT bandje laten plaatsen en idd allemaal snel gegaan maar mijn god wat een last van m,n liezen heb ik nog steeds. De pijnen waren HELS en dat is geen zomaar praatje. Ik heb echt vreselijke last gehad van de lies pijnen en nog steeds loop ik niet helemaal goed maar de eerste dgn kon ik niet eens bewegen en lag ik alleen maar op bed en alleen met hulp kon ik staandend in een tijl plassen .......wat een ramp wat een ramp. Het plassen gaat nu wel anders en het lijkt soms maar door te lopen. GELUKKKIG nergens last meer van als ik hoest of lach of nies want ik had ernstige stress contenentie, maar dat is geloof ik wel voorbij.
Ik vraag me alleen af hoelang je geen sex mag hebben want m,n partner begint nu al moe te worden hahahahah

Yvon | email | 06-11-2011

Als jaren had ik sinds de bevalling van mijn twee kids stress incontinentie bij het sporten. Toen ik zelf sportles ging geven, werd het nog erger. Had mijn hoop gevestigd op de Cantrelle Activgard, maar helaas. Afgelopen vrijdag heb ik een TOT bandje laten plaatsen. Dit is onder lokale verdoving gebeurd, want ik wilde geen narcose of ruggenprik. De operatie is mij zo ontzettend meegevallen. Ik heb geen katheter gehad. Na anderhalf uur kon ik zelf mijn blaas goed leegplassen (het druppelde wel wat langer na). Ik heb alleen een beurs gevoel in mijn bekkenbodem. Er zijn geen sneetjes gemaakt in mijn liezen. Het is allemaal via een inwendige incisie gebeurd. Lopen gaat goed. Hoesten of lachen is gevoelig. Ik hou m'n gemak nog een paar dagen. Mag van de week al wel gaan werken. Over 4 weken mag ik gaan sporten en dan hoop ik echt met alles wat ik heb dat ik geen urineverlies meer zal hebben. Maar tot nu toe is dit allemaal zo ontzettend meegevallen. Ik heb wel een tip voor dames die nog onder het mes moeten: Oefen alvast met bekkenbodemoefeningen de ontspanning van je bekkenbodem. En wend jezelf een goede plashouding aan. Een bekkenfysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Nadine | 10-11-2011

Sanne heb ik ook last van. Loop altijd met maandverband.
Loop altijd met een bidon riem om zodat ik hier en daar wat vloeistof bijsproeien kan zodat het lijkt alsof ik mezelf moet koelen m.b.v. water, in geval de boel gaat doorlekken. Zomers komst dit wat echter over dan in de winter.

Pascalle | email | 15-11-2011

Hallo, bij mij is vorige week een TVT-O bandje geplaatst. Na 2 bevallingen begonnen bij mij de incontinentie klachten. Vorig jaar ben ik met hardlopen begonnen, maar toen zelfs de maxi-tenalady niet meer voldoende was voor een uurtje rennen was bij mij de maat vol. ia de huisarts eerst doorverwezen naar een bekkenbodem-fysio. Na 4 maanden serieus oefenen onvoldoende resultaat behaald. Toen doorverwezen naar het MCL. Daar bleem ik met mijn 39 jaar een prima kandidat voor een TVT-O bandje. De ingreep viel me mee. Ruggeprik ging prima en ik kon al snel weer plassen (pijnloos) zodat ik de volgende ochtend alweer naar huis mocht. Heb de eerste 3 dagen vooral spierpijn gehad van mijn navel tot mijn knie. Pas daarna voelde ik de zeurende pijn in mijn lies/bekken, vooral links. Rechts doet het prima. Dus ik loop nog met kleine stapjes, voel me een oude beppe... Zal me dus nog een paar dagen rustig houden (had me ingesteld op een week, maar dat was dus iets te kort).
Vraag me wel af wanneer ik het hardlopen weer kan oppakken en hoe ik dat weer opbouw als ik er een aantal weken uit ben geweest. Heeft iemand een goeie tip? Hoor het graag!

jolande | email | 13-12-2011

Ik heb in juli een operatie gehad en alles is me allemaal erg meegevallen op enorme spierpijn na, maar goed dat had ik er voor over. Ik kan alles weer doen al raak ik nog wel eens lichtelijk in paniek als ik wat voel lopen, blijkt het gewoon vloed te zijn.
Maar ik rijd paard en ik had na 6 weken een lichte bloeding na de les en daarna niet meer, maar afgelopen zaterdag had ik een lastig paard en ik heb weer vreselijke spierpijn maar ook weer een bloeding. Dan maak ik me wel een beetje zorgen, dat het los schiet of zo...Iemand ervaring hiermee?

J | email | 29-12-2011

Ik heb een week geleden een tvt-bandje laten plaatsen. Ik heb geen pijn gehad, hoogstens een beetje spierpijn, de sneetjes die zijn gemaakt zijn zo minuscuul dat ik ze zelf niet kan zien. Ik kan nu nog niet zeggen of het probleem verholpen is, maar voor de operatie hoef je het niet te laten, dat is, tenminste in mijn geval, iets van niks. 2 Weken je gemak houden geeft je een leven zonder urineverlies, niet zachtjes vloeken na een nies of hoestbui en gewoon lekker kunnen sporten. Dat heb ik er wel voor over.

A. | 31-12-2011

2 dagen geleden een tvt bandje door Dr. Mauw in Ziekenhuis Zevenaar laten plaatsen. Dit gebeurde d.m.v. een ruggeprik. Mocht dezelfde dag weer naar huis. Op dit moment nog wel spierpijn in de liezen maar dit is goed te doen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke
resultaat, daar is het nu nog te kort voor, maar de ingreep zelf is prima te doen.
Prettig en vriendelijk geholpen in Ziekenhuis Zevenaar!

Yvon | email | 04-01-2012

Begin november heb ik een TOT bandje gehad. Ik heb toen al laten weten dat de operatie me 1000% was meegevallen. Ik ben sinds twee weken weer aan het sporten en heb ook al weer sportles gegeven. Guess what: Het is allemaal over!!!!! Geen lekkages meer, geen scheutjes die je zomaar ineens voelt lopen. Kon het gewoon niet geloven. Hoef me niet meer druk te maken of de Tena het allemaal wel kan opvangen. Ik ben er gewoon vanaf. Echt ladies, als je zoveel last hebt en het je leven zo beÔnvloed..... just do it. Ik vind naar de tandarts gaan erger dan het plaatsen van een TOT bandje, haha.

Marieke | email | 14-01-2012

Ruim een week geleden is bij mij een tvt bandje geplaatst. In tegenstelling tot vele anderen van jullie had ik een volledige narcose. Ik heb daar niet bewust voor gekozen overigens. Ik heb hierdoor denk ik veel geslapen, wat op zich goed is voor het herstel. Ik voel mij eigenlijk nu zo goed, dat het verraderlijk is. Juist in de eerste weken kun je je operatie verknoeien, zo begrijp ik. Dus mijn grootste vraagstuk op het moment is wat je nu al wel en niet mag. Plassen ging eigenlijk meteen goed. Ik heb wel het gevoel dat ik over een soort heuveltje heen moet bij het plassen, het voelt anders. Dat lees ik ook bij anderen.
Of mijn klachten van urineverlies over zes weken over zijn, tja dat moet straks blijven. Ik verlies nu nog wel urine, het bandje werkt nu nog niet.
Ik ben via Alant vrouw geholpen. Zij hebben mij anders leren denken over de kwaal. Het is niet levensbedreigend, maar veel vrouwen doen zichzelf tekort door er niets aan te doen. De kwaliteit van leven wordt vergroot als je zonder urineverlies door het leven kan. Een operatie hoeft niet direct. Ik heb wel drie jaar bekkenbodemfysiotherapie gedaan. Maar dat was niet voldoende.

Brenda | email | 24-01-2012

Is er een Nederlandse site die deze speciale contrelle tampons verkoopt. Krijgt je ze nu in het jaar 2012 nog wel vergoed? En bij wie helpt zo'n een pessarium?
Mijn huisarts vond het wel meevallen terwijl ik doorweekt ben na een uurtje hardlopen. idd donkere broek aan en zo snel mogelijk naar huis zonder napraten, ben zo bang dat men het ruikt....
fysio helpt nog niet.....

flappie | email | 10-03-2012

Hallo Dames,
Heb een vraagje aan jullie.
Heb op 27 dec een achterwand plastiek baarmoederverwijdering en tvt bandje gehad. Ben na 8 weken gaan paardrijden (erg rustig want heb geen rodeo paard :) )en voelde wat lostrekken .In het ziekenhuis zeggen ze dat het bandje verschoven kan zijn. Maar het blijft trekken en pijnlijk. Heeft iemand dit weleens meegemaakt
Gr. Flappie

Marjolein | email | 27-03-2012

Het is nog wat vroeg om al te hard te juichen, maar nu, 2 weken na de operatie, ben ik droog en heb ik geen pijn of andere klachten.
Ik ben blij dat ik dan toch eindelijk, na jaren van tobben, deze (kleine) operatie heb ondergaan. Het geeft een stuk vrijheid en voelt als een cadeautje aan mezelf.
Nog een tip: Ik hoorde dat (alle) vrouwen boven de 50 beter niet meer dan 3 kilo zouden moeten tillen.

Lotgenootje Yo | email | 09-05-2012

Ik wil nu, een jaar na mijn operatie mijn ervaringen met jullie delen. Zie mijn vorige reactie juni 2011. Ik heb net als velen van jullie getwijfeld of ik een TVT operatie zou ondergaan. Je zoekt informatie op en leest soms negatieve reacties en dan ga je twijfelen. Man man man dit is het beste wat me is overkomen en daarom wil ik dit zo graag met jullie delen. Ik heb me aan de nodige rust gehouden van 8 wk,dit is echt nodig en pas na bijna 3 mnd, het sporten rustig opgestart. Ik heb ook een achterwandplastiek gehad. Door de verzakking waren de binnenwanden van de vagina ook uitgerekt met gevolg dat ik het gevoel had een grot te zijn. Sex was minder plezierig voor mij en mijn partner. Situatie nu is, we genieten weer enorm van de sex omdat het weer lekker strak aanvoelt. Sporten ben ik weer helemaal in de run. Lopen gaat lekker, je kunt weer grenzen verzetten, mijn aandacht wordt helemaal niet meer afgeleid door plasjes en een maandverband in je onderbroek. Ik vind dat persoonlijk geen oplossing. Elke operatie heeft wel risico's. Ik ben blij dat ik die stap heb genomen. Ik geniet weer met volle teugen van het leven!

malissa | email | 29-05-2012

ik ben nu 16 en ik heb er ook last van, alleen heb ik nog geen kinderen gebaard. Wie weet hoe het dan komt ik weet wel dat mijn vriendin er ook last van heeft

Sonja | email | 09-06-2012

ik ben 46 jaar en heb op 6 mei 2011 een tvt-o operatie gehad. Het resultaat mocht er zijn, dacht ik, echter na een paar maanden had ik toch weer last van lekkages. In februari ben ik wederom naar het bekkenbodemcentrum gegaan en op 29 mei 2012 ben ik weer geopereerd. Nu is de klassieke tvt operatie gedaan. Ik hou mij nu bewust aan de rustperiode van minimaal 2 weken niet meer tillen als 1.5kg en daarna tot 4 weken niet meer als 4 kg. Ik bouw het daarna zeer rustig op. Hoop dat het nu goed is gelukt.

sandra | email | 18-06-2012

hallo lotgenoten.....ik heb 2,5 week geleden een tvt-ingreep laten doen,maar ikheb nog steeds een inlegkruisje in mijn onderbroek verlies nog steeds een beetje urine.is dat normaal?ook heb ik zo zwaar gevoel in mijn buik alsof er een kinderhoofdje in zit.tegen mij is er gezegd dat ik 6 weken niet mag tillen,fietsen,sporten.maar ik lees hier ook verschillende verhalen over.

Joke Vermanen | email | 20-06-2012

Ik heb het ook met het hardlopen, ik heb geen natte broek maar ik draag katoenen maandverband met een fleece laagje, dat lekt niet door.
Ik merk wel dat het scheelt als ik de grote boodschap al gedaan heb die dag of niet. (ik moet meestal 'smiddags) Anders is het vele malen erger.
Ik loop nu weer 4 weken achter elkaar en de eerste week leek het beter te gaan en nu gaat het weer achteruit.
Veel bekkenbodemspier oefeningen doen helpt wel, maar ik denk er niet altijd aan om dat te doen.
Ook springen op de trampoline traint het wel maar het kost tijd.

Mary Lucassen | email | 06-08-2012

In mei 2007 heb ik een TVT bandje geplaats gekregen. Vanaf dag 1 een gelukkig mens. Hoesten lachen, springen alles kan zonder een druppel urine verlies. Geweldig. In Groningen in het Martiniziekenhuis geholpen. Nu 5 jaar later nog alles 100% in orde. Wel sinds een week of drie last van mijn liezen. Ineens dacht ik aan het bandje. Ik dacht dat het misschien door mijn werk kwam. Thuiszorg en veel auto in en uit. Geen enorme last dus laat het zo.

Lot | email | 15-08-2012

Hallo, ik heb afgelopen vrijdag een tvt o bandje gekregen met een ruggenprik! Dat ging allemaal prima, na een nachtje mocht ik weer naar huis........alleen ben ik zoooo vreselijk moe!!! Wie herkent dit, en hoelang duurt dit? Voor de rest heb ik helemaal nergens last van, ook blijf ik droog!

Carry Wiggers | email | 23-08-2012

Hallo, ik heb nu een week gelden de operatie gehad, is allemaal goed verlopen. Heb alleen erge last van mijn linkerbeen. Als ik loop krijg ik na paar passen pijn in mijn linkerbeen. Hetzelfde gevoel als kramp. Is dit bij iemand bekend en zo ja, hoe lang heeft dat geduurd? Verder voel ik nu super, maar dit is erg lastig

Anna | email | 27-09-2012

Ik denk er over om de operatie te laten doen. Ik ben gymdocent en heb dagelijks met de klachten te maken. Twijfel over de operatie heb ik niet, maar ik weet nog niet hoe ik dit op school wil vertellen. Aan leidinggevende is geen probleem, maar wat vertel ik collega's en leerlingen. ik zal toch lang niet kunnen lesgeven. Alle goed bedoelde adviezen dat je het echt wel kan vertellen, heb ik niet veel aan. Want op een school met 1500 leerlingen en 175 medewerkers wil ik dit prive houden.

belinda | email | 05-10-2012

Ik heb vandaag contrelle activgard
Binnen gekregen
Dat breng je in net als een tampon ongeveer
Nu afwachten of het werkt bij het hardlopen
Zou fijn zijn
Is wel duur 70 euro voor 30 stuk
Weet iemand hier meer over ???

anita | email | 07-10-2012

Ik ben 3 september geopereerd kreeg een voorwand pastiek en een tvt-o bandje.
Ik voel mezelf als herboren, sinds jaren geen urineverlies meer. Ik had dit al veel eerder moeten doen. Alleen eerste dagen wat pijn in linkerlies maar nu voel ik helemaal niets meer.

veenmaatje | email | 03-02-2013

Heeft iemand ervaring met zwangerschap en bevallen na het plaatsen van een tvt? ik heb ruim 3,5 jaar geleden het bandje laten plaatsen met veel succes overigens, maar heb toch wel weer een kinderwens.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring.

Bedankt alvast!

Jacco M | 20-02-2013

Kunnen die wijfen nou echt niets ophouden?
Oja, wel hun hand.

sandra | 26-02-2013

Ik ben 22 februari geholpen en heb een tvt bandje gekregen. De operatie viel me mee. Het was in een half uurtje gepiept. Ik heb een ruggeprik gehad. In mijn infuus kreeg ik een slaapmiddel en heb van de operatie niets gemerkt. Na de operatie voelen je billen, heupen, liezen en boven benen erg beurs aan. Dit is tot op heden nog zo vooral mijn liezen doen erg pijn. Ik doe erg rustig aan til niets en ben ik ook de eerst 6 weken niet van plan om te doen. Wel merk ik al dat het urine verlies verbeterd is. Daar hebben we het voor gedaan. Ik hoop overeen week of 6 weer rustig aan te kunnen gaan sporten.

Josť | email | 25-05-2013

Januari tvt o bandje laten plaatsen Het was een kleine ingreep en het resultaat is geweldig. Ik kan het iedereen aanraden ik kan weer hardlopen springen enz. Dit had ik veel eerder moeten doen

Ik | 01-08-2013

Zijn er ook dames die baat hebben gehad met alleen oefeningen en dus geen operatie hebben ondergaan?? En hoe lang duurde het eer je positief resultaat bemerkte? Ik wordt zo langzamer hand een beetje moedeloos en heb alleen last van urineverlies tijdens hardlopen ( laat ik dit nu heel graag doen...)

wendy | email | 18-09-2013

Hallo ,ik heb 4 weken geleden een matje laten plaatsen ,heb geen urineverlies meer ,ik had wel pijn in de lies ,afwisseld links en rechts ,nu heb ik sinds een week een branderig gevoel ben vorige week op controle geweest ,en alles zat goed zei de urologe , maar stel me toch de vraag of dit gevoel normaal is ,zijn er nog dames die dit gevoel hebben aub ?

Lieve | email | 09-10-2013

Ik heb de Contrelle tampons geprobeerd en het werkt goed. Alleen nog niet duidelijk hoe en of ze vergoed worden en ze zijn duur. Een ander type is Contiform. Deze zijn herbruikbaar maar ik moet er ook nog achter komen of ze vergoed worden door de verzekering. Een gewone super-plus tampon helpt ook. Deze ondersteunen de blaas en gaan daardoor het lekken tegen.

Petra | email | 11-11-2013

Ik heb al een paar jaar last van stressincontinentie vooral bij hoesten en niezen en sporten,ik ben 50 en heb 4kinderen gehad, eerst fysio gehad maar heeft niet veel geholpen,ik kom nu in aanmerking voor de operatie van een tvt o bandje binnenkort in het lange land zh in Zoetermeer, ik heb al veel opgezocht en gelezen over ervaringen en resultaten veel positief maar ook negatief dus vindt het eigenlijk wel eng, vooral de verhalen over sex baren mij ook zorgen en het pijnlijke strakke gevoel van het bandje wat je blijft voelen vlgs sommigen,ik zou graag nog wat ervaringen willen delen met andere die al geholpen zijn zelf staat mijn operatie voor 16dec gepland.

? | 12-11-2013

Gekke henkie, jou zouden ze met recht moeten bannen. Wat een domme en kwetstende reaktie

Mien pies | 10-12-2013

Ik heb er alleen last met looptraingen en intervallen en af en toe met wedstrijden. Heb de contrelle tampons gebruikt zijn echt ideaal maar duur worden niet vergoed door de verzekering. Alleen als je chronisch urineverlies hebt. Ik heb nu twee keer de incostress gebruikt een soort silleconen tampon, dat is 3x niks na een rondje rennen zakt hij naar beneden of komt er vanzelf uit. Is naar mijn mening ook veel te zwaar en te duur. 34 euro. Wie heeft er nog een idee behalve opereren want dat wil ik niet.

zeikwijf | 11-12-2013

Mien pies, die contelle tampons waar kun je die vinden? Heb al gegoogeld maar kan niets terugvinden. Verder helpen grote tampons van ob ook wel redelijk. Verder weet ik ook geen ideen, behalve incontinentieverband van lid, l . Dat werkt wel goed moet ik zeggen. Het blijft absoluut erg genant en ongewenst en ik wil ook geen operatie!

wilma | 11-12-2013

De naam van deze twee laatste dames is in ieder geval wel goed gekozen.

anonie | email | 05-04-2014

Help..ik ben 12 jaartjes en i ♡trampolinebspringen alleen ik verlies gelijk urine en dat vind ik zeeeeeer vevelend.

Diana | email | 22-09-2014

Ik ben 19september geopereerd heb een tvt bandje gekregen,heb pyn in de liezen verder droog maar moet zelf nog wel 4x. Per dag kateteriseren ,wie moet dit ook ,wie weet hier meer van ,en ben niet Van. Plan dit jaren te doen ,wie weet er een oplossing,
Groet diana

tamara | email | 13-03-2015

ik heb in 2008 ook een bandje laten plaatsen wegens veel urineverlies en sindsdien heb ik veel lies pijn die doorstraalt tot in mijn scheenbeen en zijkant knie en lage rugpijn wandelen kan ik bijna niet meer laat staan hardlopen ik ben zelfstandige kapster en probeer de pijnen te verbijten maar op den duur wordt je daar echt moe van ik ben nog maar 36 jaar en zou nog bergen moeten kunnen verzetten. heb al bij verschillende dokters ten rade gegaan en iedere keer vermeld dat het allemaal begonnen is sedert mijn operatie van het bandje ben zelfs in 2010 geopereerd geweest aan mijn rug ook omdat ik aangeboren afwijking had en dezelfde symptomen had zoals je zou hebben bij die afwijking maar na operatie nog steeds evenveel klachten al verschillende keren terug bij chirurg geweest en hij zegt dat het zenuwpijn is en het wordt erger en erger, doordat ik er bijna zeker van ben dat het door het bandje komt ben ik beginnen surfen op het internet en ben op dit forum terechtgekomen en zie nu dat er meerdere mensen dezelfde klachten hebben zoals ik en heb onmiddellijk afspraak gemaakt bij uroloog het bandje is geplaats door mijn gynaecologe en hoop nu dat de uroloog mij ernstig neemt

jan | 16-03-2015

malle hendrik het is nog maar maandag dus waar maak je je druk om,ohja vergeet a.s. woensdag niet te stemmen

Michelle | 15-04-2015

Afgelopen Donderdag een tvo bandje gekregen. Nu na amper 1 week merk ik al zo veel verschil!!! Ik heb verschrikkelijke pijn in mijn rug, liezen en benen gehad na de operatie waardoor ik moeilijk kon lopen. Nu na een krappe week wordt de pijn elke dag een beetje minder en voel ik me zo onwijs goed en droog! Ik zou eigenlijk wel weer willen fietsen (kleine stukjes) maar dat mag de eerste 4/6 weken niet? Heeft iemand ervaring met wel fietsen kort na de ingreep. Ik ben trouwens geopereerd door Drs Rikken in het IJsselland ziekenhuis in Capelle ad IJssel. Het ziekenhuis zelf vind ik minder, maar de arts is top!

IR | email | 07-11-2015

Jeetje dat jullie dat nog aandurven dit TVT bandjes!
Bij een deel van de vrouwen geeft dit lichaamsvreemde materiaal extreem pijnljike klachten, en verwijderen is geen optie. Zie oa. radars uitzending over bekkenbodemmatjes.

ex-sportiefje | 07-04-2016

Griezelig al die complicaties bij TVTO-bandjes. Ik ben dus niet alleen....heb me ook gewaagd aan een dergelijke operatie in 2012 omdat ik terug wou kunnen sporten zonder verlies, nu kan ik niet meer sporten of werken...had ik dit maar eerder geweten...

Lotgenoten kunnen zich melden bij www.meshedup.eu (Nederland) en www.bekkenbodemproblemen.be (BelgiŽ)

Katja | email | 18-04-2016

Lieve dames, kijk eens op www.gentleday.nl: absorberende inlegkruisjes. Je kan daar aardig wat druppels in kwijt (30ml). Is niet alleen geschikt dus voor bloedverlies, maar ook voor urineverlies. Ook de nacht- en dagmaandverbandjes kan je hier goed voor gebruiken. Wordt veel verkocht aan rennende dames met dit probleem. De prijs is aangenaam en wat nog belangrijker is: Alle producten zijn biologisch en organisch! Succes!

Eetje | email | 23-05-2016

Hallo
Al van kinds af aan last van urineverlies bij bepaalde turnoefeningen op school. Daar nooit met iemand over durven praten.

Na mijn zwangerschap was dit dramatisch. Wilde sporten om de zwangerschapskilootjes vlot kwijt te geraken. Dit ging gewoon niet. Zelfs wandelen, winkelen, ... durfde ik niet als ik niet wist dat er een toilet in de buurt was. Droeg op dergelijke momenten de zwaarste maandverbanden. pelvische re-educatie heeft ook niet geholpen.

In 2009 een TOT-bandje laten plaatsen. Zeer tevreden over de ingreep. de regels van niet heffen, rusten, ... gerespecteerd. Op heden nog steeds tevreden van het resultaat.

7 jaar later ben ik zwanger van mijn tweede kindje... Ben benieuwd... Iemand ervaring met TOT-bandje - bevalling - na de bevalling?

greetje nijman | email | 22-01-2017

ben gisteren geopereerd had 4 jaar last van ernstige urineincontinentie,kan nu alleen nog sonderen, maar verlies alle urine weer mijn bed drijfnat mijn kleren,ik moet nog zes weken afwachten of ik weer kan plassen, ben ten einde raad. greetje

cootje | 09-02-2019

al een paar keer gelezen dat een geote tampon urineverlies tegen zou gaan tijdens het hardlopen. Iemand een idee of een menstruatiecup ook zou helpen?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over