gordelroos

Ingrid | 26-05-2004

Enkele weken geleden kreeg ik flinke pijn op een bepaalde plek op mijn rug in combinatie met uitslag op die plek. Daarnaast ook koorts en moe. Volgens de dokter heb ik gordelroos en omdat dit een virus is, kan het wel een tijdje duren voor het over is. Inmiddels is het enkele weken verder en is de uitslag grotendeels verdwenen. De plek is alleen nog gevoelig en ik ben nog steeds moe. Dat laatste merk ik tijdens het lopen: Het gaat wel, maar als ik thuis kom, is mijn hartslag na 20 minuten nog hoog, terwijl ik normaal binnen enkele minuten op mijn normale hartslag zit. Conclusie: mijn conditie is bar slecht door dit virus. Hebben jullie hier ervaring mee?

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Renée | email | 13-06-2007

Hoi,

Ook ik (40 jaar) heb gordelroos, het begon met een plek op mijn haargrens, maar ong. 2 weken daarvoor was ik al bij de huisarts omdat ik zo'n vreselijke pijn in arm en schouder had, voor die pijn kreeg ik diazepam. Weet iemand of je pijn op een andere plek kan hebben als waar de plekken zitten? Ik krijg er nog steeds bultjes bij en de pijn in mijn schouder/arm is nog steeds niet weg.

Altijd prettig om te zien dat je niet de enige bent ;-) beterschap allemaal.

Groetjes,
Renée

Laura Musch 27 jr | email | 13-06-2007

Heb sinds een paar dagen ook gordelroos op mijn linkerzij. Ik slik drie maal daags twee tabletten Zelitrex, antiviraal middel. Tegen de pijn en jeuk gebruik ik paracetamol met codeine, zinkzalf van Zwitsal en mentolpoeder. Nu na drie dagen is de pijn al een stuk minder drogen de blaasjes al in. Verder gebruik ik ook extra vitaminen in de vorm van bruistabletten. Ook ben ik een paar dagen thuis gebleven. Ik verwacht over twee weken gordelroos vrij te zijn! Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Ik wens iedereen veel sterkte, want die pijn is echt een hel, wens het niemand toe!

Yvette | 14-06-2007

Heejj, ik ben een meisje van 14 jaar;) en heb in de vakantie ook gordelroos gehad, in italie en daar hebben ze als enige de perfecte middelen ervoor, dus geluk bij een ongeluk, ik heb ook gemertk dat ik moe werd, en vooral hartslag hoger bleef na het hardlopen op die camping, dat komt door het virus, want dat virus komt van binnenuit, en door de pijn en de druk die erop staat, gaat je hart sneller kloppen;) kusjes ikke :D

yvette | 14-06-2007

voor de rest:
Zonnebrand creme etc. kan je gewoon gebruiken,,maar NIEMAND mag die bultjes aanraken, want diegene kan ook besmet raken. verder kan je gewoon aan het werk en je dagelijkse dingen doen, blijf wel uit de zon (belangrijk) en zorg dat niemand eraan zit, dan is alles goed ;)

Jennifer | 19-06-2007

Nou ik ben helemaal om, als je gordelroos hebt voor langere tijd net als ik, moet je echt l-lysine en cat's claw in hoge doseringen gebruiken. Ik ben het de eerste keer na 3 maanden gaan gebruiken, omdat ik er nog niet eerder van had gehoord, na 4 weken was ik compleet pijnvrij en ik had echt in de ergste soort, eigenlijk al mijn zenuwbanen. Niets 1 kant, allebei de kanten en boven naar beneden nauwelijks uitslag, maar pijn! en moe. Toen ben ik na 3 weken gestopt, maar helaas de verschijnselen waren wel weg maar het virus niet. Helemaal in zak en as en weer met die zooi begonnen, nu na 2 weken ben ik weer helemaal pijnvrij nogal wel wat last van mijn spieren, maar dat geeft tenminste mijn grens aan. Het advies is nu een half jaar slikken,vooral omdat mijn geestelijke beslasting voorlopig nog niet ophoudt en ik en dan een lage onderhoudsdosering ter voorkoming. Dus heb je gordelroos begin asjeblief aan l-lysine.Het is maar een eiwit maar gordelroos kan er niet tegen. en eet arginine arm (zie internetsites voor dieet)

irene | email | 20-06-2007

hoi hoi nou ik ben dus afgelopen maandag bij de huisarts geweest en ja jullie raden het al ook gordelroos dus, heb nu dus ook de kuur zelitrex gehad voor 7 dagen.
ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hier nie vrolijk wordt van al die verhalen want ook ik ben doodmoe, en was er net van af van doodmoe zijn naar twee longembolieen te hebben gehad en dan nu weer deze pijn! ben het beu ben al een jaar moe nu in het totaal. hoop toch over een tijdje me weer eens fit te gaan voelen!
maar ik wens jullie allemaal heel veel beterschap en een spoedig herstel.

Marian | email | 06-07-2007

Ik heb sinds 2 weken gordelroos in mijn gezicht uitslag is nu weg maar ik verga van pijnlijke jeuk ik gebruik nu famvir maar wie weet er wat tegen de jeuk ik wordt er gek van.

Trix | 06-07-2007

Vorig jaar ook gordelroos in mijn gezicht gehad. Ontzettend pijnlijk. Mentholpoeder helpt tegen de jeuk. Heeft een week of twee geduurd, maar is nog lang gevoelig geweest.

carlijn | 12-07-2007

Hoi allen,
Ik ben een vrouw van net 24 jaar en heb ook gordelroos in mijn gezicht. Het begon bij mij in de haargrens en zit nu op mijn voorhoofd. Ik dacht dat ik er na een week vanaf was, maar nu (een paar weken later) vormen er weer nieuwe blaasjes rond een plek waar ik het eerder had. Ook heb ik twee lelijke littekentjes op mijn voorhoofd (van die putjes die je ook van waterpokken overhoudt). Ik krab er niet aan, maar ben bang dat ik nog meer van die littekens in mijn gezicht krijg. Gaan die littekens ooit nog weg of blijf ik altijd met die putjes rondlopen, heeft iemand hier ervaring mee? En ook dacht ik dat je gordelroos maar 1 keer kon krijgen, of was ik toch nog niet helemaal uitgeziekt/beter?
Groetjes, Carlijn

Elly | email | 17-07-2007

Ik heb sinds een dag of 8 dus ook gordelroos. Ik schrik van al die verhalen, die ik heb zitten lezen er is dus weinig of niets aan te doen. Ik heb een kuur van de huisarts, zelitrex 500 mg en zo nodig slik ik paracetemol. Ik heb uitslag aan de linkerzijde bij mijn oog en ooglid en op mijn hoofdhuid. Ik heb geen koorts, ben ook niet echt moe, alleen hoofdpijn en hoofdpijn. Verder zit ik in een stress, vanwege het feit dat ik alles met mijn linkeroog doe, mijn rechteroog is niet geschikt om auto te rijden. Ik heb veel gelezen over L-Lysine, wat is dit?

Anita | email | 22-07-2007

Meer dan een jaar geleden heb ik behoorlijke gordelroos gehad rond mijn middel, aan de rechterkant. Ik heb toen vooral iets tegen de pijn gekregen, waar ik de naam van kwijt ben. Toen ik meer dan een half jaar later nog steeds dagelijks steken napijn heb, heeft mijn huisarts me geadviseerd naar acupunctuur te gaan. Ik wist niet of ik daar veel van moest verwachten, maar na 5 behandelingen ben ik -zo goed als- pijnvrij. Alleen bij veel stress voel ik nog wel eens een steek.
Ook belangrijk, de enorme vermoeidheid en alles wat daarvan was blijven hangen na de gordelroos is na de acupunctuur ook verdwenen.
Acupunctuur schijnt ook veel te kunnen doen in de heftigste pijnperiode in het begin. Had ik graag uitgeprobeerd. Ik heb 2,5 maand erg ziek en moe en beroerd thuisgzeten en daarna nog veel tijd nodig gehad voor herstel.
Ik hoop dat iemand iets aan deze tips heeft, en anders veel sterkte.
Volgens mij nog de beste tip: leg je erbij neer dat je even helemaal niets kunt en neem de rust. Mocht je acupunctuur willen proberen, zoek een goede, let op steriele naalden en zo of vraag huisarts of een website van de vereniging van acupunctuur

Jootje | email | 25-07-2007

Ik heb vandaag van de huistarts vernomen dat ik dus toch gordelroos heb.
Het begon een week geleden met pijn op mijn schouderblad en oksel ( laag bij borst). Het gevoel was eigenlijk huidpijn , zenuwpijn. later kwam ik erachter dat er rode plekjes zaten wat eigenlijk niet zo jeukte maar gewoon vervelend was. Door de zenuwpijn meet je je eigen een andere houding aan en krijg je weer last van bijv je rug.
Kortom heel erg vervelend maar heb er niets voor gekregen , het moet gewoon over gaan in een week of 4.
Ook heb ik last van vermoeidheid...............en ik maar denken , ben gewoon aan vakantie toe he..........Maar goed ik blijf gewoon doorwerken denk ik maar.............of is het nu nog besmettelijk???

Patrick | 09-08-2007

Ja hoor....Ik heb het ook Gordelroos. Ik heb afgelopen zondag met mooi weer zonder shirtje in de tuin gezeten, en maandag kwam er een bultje aan de linkerkant van mijn rug. Ik dacht eerst dat ik was gestoken door een of ander beest. Het begon best te irriteren, en de volgende dag zat er een hele grote dikke rode plek. Ik ben ermee naar de huisarts gegaan (die tevens onderzoek doet naar gordelroos) en die constateerde meteen gordelroos. Ik heb Zelitrex 500 gekregen 3xdaags 2 tabletten. Ben er nu met de tweede dag bezig met die tabletten dus kan nog niets verwachten, maar wat een ontzettend irritant klotegevoel is het. Bij mij is het echt een hele dikke grote platgewalste rode bult, en erg pijnlijk en heel veel jeuk. Ik doe er ook Zwitsal zinkzalf op, maar brengt ook geen verlichting. Pfffff ik heb ook altijd wat!!!

esther van der geer | email | 13-08-2007

Sinds twee weken nu gordelroos, mijn eigen huisarts was destijds met vakantie en doordat ik ook de ziekte van Crohn heb was mijn afweer laag en had er waarschijnlijk wat eerder ingegrepen moeten worden. Ben nu net van de Zelitrex af en slik nog post-herpetischepijnstillers en paracetamol en smeer het nog elke dag in met een lichte zalf. Heb een grote plek op mn linker rugdeel en een kleine aan de voorkant. De plekken zien er echt al veel beter uit maar de pijn en de vermoeidheid zijn nog steeds erg storend. Vandaag voor het eerst weer gewerkt maar na de eerste inspanning kon ik gelijk al weer naar huis. Hoop echt dat het snel overgaat, heb mijn huis van de binnenkant nu wel gezien.
Heb gelukkig geen last van de jeuk (hopelijk ook niet krijgen)
Ik moet zeggen dat dit het pijnlijkste is wat mij is overkomen, ik wens alle lotgenoten heel veel sterkte toe!! (ps ben 27)

henk | 17-08-2007

Hoi heeft iemand net als ik al langer dan een half jaar gordelroos?
Ik heb eerst 3 maanden constant klachten gehad, heel veel pijn en moe, misselijk grieperig. Nu is het aanvalsgewijs. met mijn lichamelijke toestand is niets mis, heb genoeg weerstand. maar zodra ik in een gestresste periode kom,dan is het patroon telkens hetzelfd. moe,rillerig, misselijk, pijn dan na een tijdje niets, dan jeuk en hier en daar een blaasje. denk ik yes ben er. komt er weer wat gezeik op me af en begint het feest van voor af aan. wie herkent dit?

Frans | email | 17-08-2007

Ik loop nu al ruim een week rond met de pijn die een ieder beschrijft en dus doet denken aan gordelroos, maar heb geen uitslag. Kent iemand dat?

John | 18-08-2007

Dan heb je belroos!

elly b. | email | 22-08-2007

hallo lotgenoten

kom net terug van de huisarts,en na 6 weken eindelijk gordelroos gediagnosteerd op mijn scheenbeen, veel jeuk,branderig gevoel en last van moeheid en slecht slapen door de zenuwpijn en jeuk,ik heb het gekregen na mijn hernia waar ik nog niet van hersteld ben.
heeft iemand ervaring hiermee en ook op het scheenbeen,waar de gordelroos zit

denise | email | 24-08-2007

hallo allemaal ik weet het pas zins vandaag dat ik gordelroos heb en ja je kan wel zeggen het doet zekker heel veel pijn maar ik heb het in me mond de helfd van mijn mond doet gewoon pijn en ja heb ook blaasjes bij me keel hoorde ik ik krijg er nu pillen voor en pijnstillers en ook morvinne wat het is echt hellemaal niks die klote pijn me hoofd doet er zelfs ook pijn door en me keel en ja ik kan nu heel moeilijk praaten en ja ik had al een paar dagen last er van van die pijn dan maar ja het word steets erger

tonny | email | 01-09-2007

hallo
ik heb een heel zwaar gevoel aan mijn ribben en als ik eet doet mijn maag zeer ik heb dit al vele weken kan dat gordelroos zijn ik hoor het wel
groetjes tonny

maria de jong | email | 02-09-2007

hallo, het is nu bij mij 9 dagen geleden dat de huisarts gordelroos vast stelde. De gebruikelijke virus remmers en pijnstillers die ik hier op het forum lees.. en de bij behorende klachten. Waar ik niet goed duidelijkheid in krijg/zie is hoe lang je nou bezig bent met dit geintje. Ik ben heel erg moe en heb op 1 plek nog steeds behoorlijke pijn. Wanneer heb ik weer zin om de honden mee uit te gaan laten? maria

Pietertje | 04-09-2007

heeft iemand ervaring met het feit om voor de 2e keer gordelroos te krijgen ?

Gesina | email | 17-09-2007

Net gehoord van de dokter dat ik weer gordelroos heb. En ik maar denken dat je dat maar een keer in je leven krijgt. Vorige keer rechts, rug en borst, nu links rug en borst. Te lage weerstand als gevolg van een beenmergtransplantatie is de boosdoener. Gelijk weer aan de pillen en maar hopen dat het deze keer sneller herstelt. De plaatsen van de eerste besmetting, nu 15 jaar geleden, doen nog steeds pijn. De zenuwuiteinden zijn beschadigd, volgens de dokter.
Afijn ik ben er weer mooi klaar mee.
Heel veel sterkte aan alle lotgenoten.

nicole | email | 19-09-2007

hoi ik ben nicole 38 jaar heb sinds maandag in mijn nek 2 dikke opgezete klieren die erge pijn doen maar er zat ook een rode plek ik dacht dat ik gestoken was of zo nu zegt de huisarts o ik zie het al gordelroos ik heb wel pijn maar Nog geen jeuk, ja de opgezette klieren jeuken???. medicijnen waren niet nodig zei de dokter. ik weet het niet zal ik toch maar om medicijnen vragen??? ik ga gewoon werken ook al ben ik wel erg moe. kan het trouwens uitgelokt worden door stres of een moeilijke tijd??? gr nicole

R. Krabbenborg | email | 20-09-2007

Riet
Al drie maanden heb ik last van gordelroos aan mijn hoofd,in begin juni heb ik er zes dagen mee in het ziekenhuis gelegen ik kreeg daar 5 keer daags een tablet Aciclovir toegedient Toen ik thuis kwam voelde ik mij heel goed, maar het werdt al snel weer veel erger .Momenteel slik ik 3 keer daags Gapapentine,maar helaas helpt het niet. Wie heeft er een goed advies?

Daphne | email | 26-09-2007

Hallo, ik lieg niet als ik zeg dat ik inmiddels de tel kwijt ben hoe vaak ik al gordelroos heb gehad.
Ik ben 36 jaar en heb een behoorlijke zwakke rug. Iedere keer als ik weer een paar dagen goed rugpijn heb gehad, word ik daarna moe, koortsig, gevoel van griep en ja hoor gordelroos uitslag meestal na een paar dagen. De uitslag zit altijd op mijn bil, de pijn het branden en steken over mijn hele linker been. Ik heb al verschillende keren zovirax geslikt, maar ik merk geen verschil. Als je gaat zoeken op internet naar gordelroos word er geschreven dat je het meestal maar 1x in je leven kan krijgen.
Hier lees ik voor het eerst dat ik dus duidelijk niet de enige ben waar het regelmatig terug keert. Graag hoor ik reacties van mensen met dezelfde ervaring hiermee......bvd...

marijke | 02-10-2007

begon bij mij met erg opgezette klieren hoog in de nek, daarna dikke bulten aan een kant op mijn achterhoofd en achter mijn oor.
ben nu een week verder de pijn is gelukkig weg en er zijn nu korstjes waar ik niet aan kom (probeer) want het jeukt wel.
Gelukkig niet in mijn gezicht, lijkt me nog erger.

loek | email | 09-10-2007

Hallo lotgenoten,
Ook ik, gordelroos op linkerschouder en arm. Bar vervelend en heftig pijnlijk. Daarbij komt nog dat ik uitval heb van mijn linkerarm, komt voor in 2% van de gevallen.
Dat geluk had ik ook nog, verder 10 dagen
voor medicatie met aciclovir-infuus in het ziekenhuis. Veelal hebben de pijnstillers waarvan ik al diverse heb geprobeerd rottige bijwerking. Al met al
flink balen en dat al ruim 2 maanden, vooral
de huidpijn is vaak niet te harden.Maar we blijven optimist en als je lacht als je pijn hebt
voel je dat minder, lijkt het. Sterkte allemaal.

Louis | email | 10-10-2007

Na een hernia operatie gordelroos op mijn bil gekregen en de pijn zat op dezelfde zenuwbaan als de hernia. Voor de pijn een spuit in de rug gehad bij de pijn bestrijding dit heeft goed geholpen nu alleen nog behoorlijk veel pijn in de onderrug en veel last met het zitten. Is dit bekend en hoe is de zitpijn te verlichten????

Esther Tonnaer | email | 11-10-2007

Ik heb eerst een hele week hevige pijn gehad in mijn linkerbovenbeen, alsof het afgekneld werd. Ook voelde ik een zenuwpijn maar wist niet waar die vandaan kwam. Later werd duidelijk dat het uit de onderrug kwam. De neuroloog dacht aan een hernia maar wist niet wat de uitslag kon zijn die langzaam opkwam. Nu wordt de pijn steeds erger en er komen meer blaasjes bij. Heeft iemand ervaring met homeopatische middelen, ik slik nu arsenicum d6 en mezereum d3 en smeer er aan de buitenkant calendula emulsie op. Ik las net op een kruidensite dat je de blaasjes goed kunt aanstippen met olijfolie. Ik zoek alleen nog iets tegen de zenuwpijn. Het zit bij mij aan de linkerzijde. Dat schijnt qua medicatie ook nog uit te maken. Ik schrik van alle berichten dat het zo vaak terug kan komen.. en dat de pijn nog zolang kan aanhouden..Sterkte allemaal

kees | email | 16-10-2007

hallo , ik heb waarschijnlijk gordelroos op mijn scheenbeen , het jeukt ontzettend en als ik het open heb gekrabt is de pijn weg , is dit gordelroos , wie weet hier meer van.

Ruud | 23-10-2007

na je 60e jaja.. ben 22 en jawel.. heb het ook

Grard de Regt | email | 25-10-2007

Hallo.
Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik gordelroos heb, ik heb al heel lang last van mijn rug en pijn in mijn benen.
De laatste tijd enorm veel last van pijn in de nek en schouders, en heel moe.
Ik ben net terug van vakantie en ik ontdekte een rode branderige plek op mijn schouder, ik dacht dat ik door een insekt gestoken was, ik heb een dof gevoel in mijn arm, en opgezette lymfe klieren. Ik heb pijnstillers gekregen, en nu maar hopen dat het overgaat. Ik ben een vrouw van 60 jaar en volgens de dokter is dat een leeftijd waar in gordelroos het meest voorkomt.Na het lezen van alle patienten ben ik toch wel bang om in contakt te komen met mijn kleinkinderen waar de arts niets over gezegt heeft. Heeft iemand hier een antwoord op? Grard

willemien | email | 31-10-2007

Hallo
Ik ben een vrouw van 58 jaar en heb sinds een week gordelroos
ik heb nooit beseft hoeveel pijn dit doet
Mijn rechterkant van rug tot buik in de taille zit helemaal vol met grote ontstoken plekken
Ik heb in het ziekenhuis een zenuw blokkade gehad maar dat heeft bijna niet geholpen
nu slik ik sinds 2 dagen het medicijn lyrica 5 dagen 1 tablet en daarna 2 tabletten per dag
Ik hoop echt dat dit gaat helpen want de pijn is echt niet om te harden af en toe
Iedereen veel sterkte toegewenst
gr Willemien

Janine | email | 07-11-2007

Had vanaf afgelopen zaterdag 2 grote rode bulten op mijn voorhoofd en erg pijnlijk dacht eerst dat ik gestoken was door een of ander beest.
Vanaf maandag steeds meer pijn naast het oog, bovenste ooglid, wang en klieren waren behoorlijk opgezet en pijnlijk.
Dinsdag naar huisarts geweest en ja hoor heb gordelroos, ben hier wel van geschrokken.
Heb 2 weken geleden griep gehad en door verlaagde weerstand is gordelroos ontstaan.
Medicijnen gekregen voor 7 dagen zelitrex 3 keer daags 1000 mg.
Huisarts zei heel nadrukkelijk houdt met name je oog in de gaten, wordt het oog rood,pusserig of pijnlijker gelijk weer contact opnemen.
Ben vooral erg moe en veel pijn van de rechter gezichtsveld.
En ik las van iemand die voor die tijd veel hoofdpijn had gehad, nu ik terug denk had ik dat ook, heb anders namelijk nooit hoofdpijn.
Nou afwachten maar hoe verder het beloop is,

jac | email | 09-11-2007

ik heb gordelroos ben 44jaar het is een vreselijkepijn maarik ga naar acpuntuur en ik heb er baat bij

jannie van kampen | email | 13-11-2007

Ik ben Jannie 68 jaar en er werd bij mij vorige week gordelroos geconstateerd het was zeer heftig wat de pijn betreft de plek zat in mijn onderrug. De huisarts heeft mij een kuur van 6 dagen gegeven.Het middel is Aciclovri pch 800mg 5x per dag en ik moet zeggen dat deze kuur mij in combinatie met paracetamol tegen de pijn goed heeft geholpen.

loes | email | 13-11-2007

ja heb sinds 6 weken ook gordelroos achter mijn oor.heb er van alles voor gehad. van de dematoloog maar niks helpt, ben vandaag naar de bedrijfs arts geweest en die heeft mij een zalf voor geschreven. maar vraag me af hoe lang zo iets duurt. grt loes 59 jaar

Andre | email | 14-11-2007

hallo heb 20 sept gordelroos gekregen en ik heb van de arts Zelitrex gehad hielp goed veel pijn in been en zitvlak gehad is na 4 weken weer over maar heb nu nog steeds last van mijn linker been met name hele linker kant slaperig en prikkelig gevoel en pijn in de kuit is er nog iemand die de zelfde symptomen heeft? verder heel veel sterkte en beterschap

Willy | email | 17-11-2007

Ik heb 'n 4.tal weken last van gordelroos
(zona.)begon na 'n lang ziekenhuis verblijf
van 25.dagen,in mijn oog & linker hoofd kant met hevige steekpijnen in oog & voorhoofd heb daar 15.baksters gehad,maar erna thuis nog hevige aanvallen gehad,met medicatie is nu beter,
maar nog altijd oog & contenu hoofdpijn,dan naar de euroloog geweest,ander madicatie bij gehad,nu is de pijn draaglijk,maar nog wel 2.maanden Lirica verder nemen,aan allen met dezelfde kwaal veel beterschap,& sterkte tegen de hevige pijnen.Willy.

joke | email | 21-11-2007

hallo allemaal,ook ik heb pas gehoort dat ik gordelroos heb rug en buik,zijn kleine plekjes met bultjes en vuurrood steekt erg en veel jeuk. ik heb een vraag aan jullie, weet iemand of je onder de zonnenbank mag???ben 42 jaar sterkte voor iedereen.

Debby Melssen | email | 22-11-2007

Hallo, ik heb sinds 25 oktober 2007 gordelroos. Ik ging met rugklachten (hevige steken in de rug) naar de huisarts. Ik had inmiddels ook wel wat rode plekjes. Dit is alleen nog maar erger geworden ondanks de antibioticumkuur die ik van de huisarts heb gekregen voor 7 dagen. Het gordelroos gebied begint bij mij rechts onder de borst, loopt over de taille door tot op de rug. Een erg brede strook.
Ik heb ook de ziekte van Crohn en slik hiervoor Imuran. Vandaar dat mijn weerstand laag is/was.
Ik ben inmiddels al een kleine maand verder en heb een lichte anti-depressiva van de huisarts gekregen tegen de zenuwpijn.
Hoewel de huiduitslag heel mooi geneest, wordt de zenuwpijn alleen maar erger. Zo erg dat ik bijna niet meer goed kan lopen. Laat staan werken. Ik ben al 2 maandagen weer begonnen en heb me vervolgens weer ziek gemeld. Vanmorgen weer naar de huisarts geweest en hij heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis voor een zenuwblokkade-spuit. Over 5 dagen pas een gesprek hierover.
Ik hoor ook goede dingen over l-lysine (een eiwit waar de gordelroos niet tegen kan) of over acupunctuur. Wat heeft bij jullie geholpen?
Groetjes Debby Melssen (34 jaar)

noteboom | email | 24-11-2007

hallo ook ik lijd aan gordelroos nu al meer dan een jaar het komt en het gaat. ik had geen uitslag en dacht aan spierpijn, maar de pijn is veel erger geworden ik hoef maar een kleine beweging te maken en de pijnscheut schiet door mijn rechteronderrug gedeeelte heen alsof je onder stroom staat.
je durft haast geen beweging te maken omdat je dat niet nog een keer wilt voelen maar je ontkomt er miet aan. ik slik zoldiar het helpt gedeelteijk maar ik wil zo niet oud worden. wie heeft de oplossing.
het lijkt wanneer je psychologiese problemen hebt meer last te krijgen
ik ben 51 jaar en heb het 20 jaar geleden ook gehad maar dat was tijdelijk.

jenny | email | 01-12-2007

Hallo ik ben jenny bijna 81 jaarheb sinds 3weken gordelrooshuisarts dacht eerstlongontsteking , kuurtje gehad ,weer naar de dr met erge pijn onder mijn borst tot in het midden van mijn rug , gordelroos vanwege uitslag Zelitrex kuur 7 dagen 500 mg heeft niet geholpen ik heb nu morfine 2xdaags 2 tabl van 5 mg nog heel veel pijn
groetjes jenny

Cindy | email | 02-12-2007

Hoi, ook hier een vrouw van 30 jaar die voor de derde keer last heeft van gordelroos.. Bij mij zit de plek met blaasjes altijd op de rechterbil.. dit trekt helemaal door naar de heupen, en bekkengewricht. Hierdoor ook veel last met zitten, ik kan haast niet recht zitten omdat die rechterkant gewoon te pijnlijk is.
Ik heb het nu voor de derde keer, en las op het internet dat het iets te maken kan hebben met je immuunsysteem en met waterpokken. Nu vermoed ik dat het bij mij met mijn immuunsysteem te maken heeft, want ik heb naast deze vreselijke lastige en vooral erg pijnlijke gordelroos ook nog eens de ziekte van Crohn, en vermoedelijk de ziekte van Bechterew( de voorlopige diagnose daarvoor heet spondylarthropatie). Dit zijn ook allemaal auto-imuun ziektes, dus ik vraag me af in hoeverre die gordelroos ermee te maken heeft. Heeft er iemand anders ervaring mee?

Sterkte allemaal.. met deze pijnlijke aandoening..

Groetjes Cindy.

Ivonne | email | 03-12-2007

Ik begreep van de huisarts dat je het maar 1x krijgt. Ik heb het zelf 2 maanden geleden gehad. En het is nu volgens mij over. Maar uit de verhalen wat ik hier lees kan je het dus nog vaker krijgen. Ik hoop dat ik dat neit zal krijgen. Alleen is mijn weerstand en 1 pot nat de laatste tijd. Wel heb ik steeds last van dat als ik erg moe ben dat ik dan weer pijnlijke steken in mijn arm krijg. Of andere plekken waar ik last had. Ik ben 27 jaar nu. Schijnt eigenlijk toch ook nog wat jong te zijn voor deze virus? Wel ben ik steeds weer bang om het nog een keer te krijgen. Als ik pijn in me huid heb of een rooie vlek zie. Dan is het steeds weer kijken of er wat zit :(

gerard de vries | email | 05-12-2007

ik ben een man van 74 jaar en heb 5 jaar lang last van gordelroos gehad. op mijn rechterwang. heftig en met veel pijn. een paar maanden geleden ben ik gestopt met het eten van varkensvlees en het gebruik van een crême tegen uv straling. ik weet niet zeker of het hierdoor komt maar na ong. 6 weken was ik eindelijk van mijn gordelroos af. gelukkig.

Marijke Waas | email | 11-12-2007

Mijn dochter van 11 jaar heeft sinds 1 week ook gordelroos. Heeft nu last van blaasjes en veel pijn. Ze is niet kleinzerig, maar ze heeft veel hoofdpijn en een griepgevoel. Moet van de huisarts paracetamol slikken. Heeft iemand tips om de pijn verdraaglijk voor haar te maken?

Yola | email | 19-12-2007

Ik weet niet of ik gordelroos heb, heb namelijk geen blaasjes of bultjes (nog niet althans) maar heb vreselijke (aanrakings)pijn op mijn rechterarm. Net of iets brandt of steekt. Is dit bekent als verschijnsel en kan ik nog blaasjes verwachten? PS Mijn dochter van 5 heeft op dit moment de waterpokken en mijn zoontje van 3 heeft dit 2 weken gelden gehad.

Yola | email | 19-12-2007

nog even: ik heb zelf nooit de waterpokken gehad en dan zegt men vaker dat dit op latere leeftijd als gordelroos kan opduiken?

veldman | email | 23-12-2007

heb sins kort hevige pijn rondom het oor met stekende pijn in het oor gebruik 8 paracetamols en 3 maal daags tramadol mofine capsulus die pjn zonder pillen s niet lekker wie heef een op lossing bedankt

Marijke | email | 31-12-2007

loop al 2 weken met pijn die lijkt op gordelroos maar heb geen uitslag en ook geen andere verschijnselen die er bij horen maar erg veel pijn op de huid. wie 't weet mag 't zeggen.

kimberly | email | 07-01-2008

hey allemaal
heb vandaag ook vernomen dat ik zona heb?? moet 1 week binnenblijven, heb vreselijke jeuk maar echt moe nog niet, heb zelfs gisteren nog 10km gelopen; is er ook iemand die weet of sporten echt niet kan?

van wijk | email | 08-01-2008

antwoord gerard de vries 05 12 2007
eten van varkensvlees is bekend dat dit de nodige o.a. darmklachten veroorzaakt ,van een haptonome waar ik onder behandeling was 15 jr. geleden raadde mij varkensvlees ten sterkste af,in haar stdietijd1939 was dit al bekend i.v.m.bepaalde genen overleg met homeopatisch arts en cardioloog bevestigde dit daar hier grote economische belangen in het spel zijn en processen van industrie te verwachten zijn,wordt dit niet bekend gemaakt.

rote economische belangen in het spel zijn

van wijk | email | 08-01-2008

antwoord gerard de vries 05 12 2007
eten van varkensvlees is bekend dat dit de nodige o.a. darmklachten veroorzaakt ,van een haptonome waar ik onder behandeling was 15 jr. geleden raadde mij varkensvlees ten sterkste af,in haar stdietijd1939 was dit al bekend i.v.m.bepaalde genen overleg met homeopatisch arts en cardioloog bevestigde dit daar hier grote economische belangen in het spel zijn en processen van industrie te verwachten zijn,wordt dit niet bekend gemaakt.

rote economische belangen in het spel zijn

ellenoor | email | 11-01-2008

hoi ik loop al jaren met hevige pynen in spieren en hele lichaam begonnen in de linker kaakhoek heb nu vreselyke jeuk onder min kin met rode blaasjes en zwellingkjes van de huid en afgryselyke jeuk in de keel mond nek en schouder slik ook lyrica en famvir wie o wie herkent dit?

Hester | email | 14-01-2008

Vorige week verschenen er ineens rare pijnlijke bulten precies in één rechte lijn op mijn voorhoofd. Ik kreeg er hoofpijn van, omdat het voortdurend een branderig gevoel geeft. Het ziet er ook echt niet uit.
Ik naar de huisarts toe en die constateerde gordelroos. En inderdaad begin vorige week had ik ook ontzettende spierpijn in mijn nek en tussen mijn schouderbladen. Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben gehad.
Heb van de huisarts zovirax gekregen en dat smeer ik er nu op. Maar de bulten worden alsmaar roder. Gaat wel vier weken duren lees ik.

Rachel | email | 17-01-2008

Ze hebben vandaag gezegt bij de dokter dar ik gordelroos heb maar hebbne niet gezegt of ik daarmee mag werken de plekken zijn al wat uitgedroogd.
Weet iemand dat?

Karen | email | 27-01-2008

Hoi allemaal,
ten 1e vind ik het heel leuk om hier ervaringen van anderen te zien. zelf heb ik ook gordelroos. dit trekt op het moment weg, maar gister stond ik op met ongelofelijke rugpijn wat steeds erger werd. later op de dag kon ik haast niet meer lopen, zo'n pijn had ik. het straalt ook uit naar mijn benen. vandaag de dokter gebeld, en dit heeft idd te maken met gordelroos. Ik vind het raar dat je hierover niks over op het internet kunt vinden. Iemand hier ook last van gehad?

Groetjes

guus | email | 30-01-2008

Hallo
Ik ben een man van 70 jaar jong.
Ook gordelroos gehad in juli 2005.Van de arts ZELITREXgehad.Na 3 weken blaasjes weg,maar heftige pijnen rond mijn gordel was ondragelijk.
Twee maal ruggeprik gehad,hielp niet,na 1 dag heftige pijnen terug.
Accupunktuur(14x) hielp bij mij niet,
Heeft circa 8 maanden geduurd voordat
de heftige pijnen een beetje minder werd,
liggen deed erg pijn,komt slaap te kort,
liep als een zombie rond.Pijn stiller ZALDIAR
van de arts gehad om de pijnen te verzach-
ten.Tot op heden heb ik nog veel pijnen,
maar niet zo heftig meer als toen.Kan geluk-
kig nu weer slapen,pijnstiller slik ik nog af
en toe,als ik voel dat 't erger begin te wor-
den.Wat ik voel dat de pijnen verzacht is
als ik getennist , getuinierd of flink gewan-
deld heb,dan voel ik me heel prettig,
Zei een deskundige dat dit door de hormo-
nen die vrij komen in de hersenen,en de pijngeleiding in je ruggemerg blokkeerd,
waardoor je de pijnprikkels minder voelde
in de hersenen.Ik tennist nu 3 keer in de
week en probeerd op deze manier mijn
pijnen te overwinnen.Groetjes allemaal,
en sterkte met het overwinnen van deze
pijnlijke gordelroos.

schuitemaker | email | 31-01-2008

ben 76 wedunaar loop al ruim 3mnd met gordelroos tevens uitval linkerarm ben haast geneigd is er een partnr om zamen de pijn te dragen want wrijven helpt niet ik heb het opgelopen in het a.v.l ziekenhuis daar genezen verklaard naar huis gestuurd betr het alleen zijn email adres adsl@tiscali.nl op spelpunt kotamo verders bootje auto woning normaal mens geen kroegetyp doe ik thuis wel gr ko 0206319384 je weet maar nooit.

Yvonne van Lingen | email | 02-02-2008

Mijn zoon van 9 jaar heeft gordelroos en omdat hij ook een eczeem kind is viel het mij in het begin niet op dat het weleens gordelroos kon zijn ook omdat het iets is wat bij oudere voorkomt. Doordat hij 's nachts helse pijnen had ben ik de volgende dag naar de huisarts gegaan en die constateerde gelijk gordelroos. Het is absoluut geen pretje en zeer zeker niet als je een kind bent. Aan alle deskundige die het ook hebben of gehad hebben: Hoe kan je de pijn verlichten? Mijn zoon heeft het op zijn rug drie gr plekken en 1 kl onder zijn oksel maar hij weet zich geen houding te geven als hij wilt gaan slapen dan is de pijn zo erg. Ik lees veel over dat mensen het hebben maar ik zou zo graag willen weten hoe je de pijn kan verzachten. Ik lees zelfs dat het vanzelf overgaat maar ik moet er niet aan denken om zonder medicijnen mijn kind van 9 jaar zoveel pijn te laten lijden. Mag hij naar school etc of moet hij 6 weken binnen blijven ivm besmettingsgevaar?

joke | email | 05-02-2008

ik heb sinds een half jaar gordelroos,en gebruik neurontin 800,begon met 100.de dosis werd steeds verhoogt.wie gebruikt dit middel ook ?en wie heeft baat gehad bij acupunctuur .graag een reactie,want ik word gek van de pijn,en ben ook altijd moe .

jo Verhoeven | email | 06-02-2008

beste mense ik heb al jaren herpes simplex in het oog
veel last heb al een hoornvliestranspantatie gehad het virus is weer terug gekomen men schrijft nu zelitrex voor.
zijn er nog meer mensen met dit probleem ik zit er best wel mee wie kan mij raad geven
ben ook al in oogziekenhuis Rotterdam geweest maar ik kom niet verder wie weet iets

groeten Jo

Nellek Ridderhof | email | 07-02-2008

Hallo ,
Ik ben een vrouw van 54 jaar en ben ruim 5 jaar getroffen door gordelroos in het gelaat.
Ik ben 2 keer bij de pijnbestrijding in het ziekenhuis geweest maar daar heb ik geen baat bij gehad .
De pijn ben ik met accupunctuur kwijt geraakt maar de jeuk is verschrikkelijk en beheerst een groot deel van mijn leven en tegen jeuk hebben ze niets dus ik zal er mee moeten leren levenzoals ze zo vrolijk zeggen, misschien is er nog iemand anders die dezelfde klachten heeft over gehouden

mevr A.cooijman | email | 19-02-2008

er is wel degelijk een middel voor de jeuk
het is een tube dat je vergoed krijgt
het is een gel het wordt lekker koud helpt
heerlijk en pijn
ik heb het zelf al 10 maanden
op recept verkrijgbaar

mevr a.cooijman | email | 19-02-2008

ik mevr cooijman ben vergeten de naam van de gel te noemen voor pijn en jeuk
op het etiket staat
60g lidocaine levomenth gel fna

wilm Schutte | email | 26-02-2008

ik ben in de leeftijd van 76 jaar.Ga nu het vijfde jaar in van mijn gordelroos.Ik heb nog steeds pijn in de borstkas,koortsig gevoel,vergelijkbaar met griep.Het gevoel in de borstkas is te vergelijken of je een strakke band om hebt met prikkeldraad Graag zou ik willen weten of meerdere personen langere tijd last hebben..Is er iemand die baat heeft met een bepaaalt medicijn?.Meestal is het tegen de avond heftiger. Ik heb het idee dat ik mijn hele leven last zal hebben.Een ruggeprik heeft niet geholpen.Er blijkt een nieuw middel te zijn,weg met de pijn,maar niemand weet er iets over. Gaarne reactie

Grard de Regt | email | 28-02-2008

Hallo allemaal. ik heb 25-10-2007 geschreven dat er bij mij gordelroos is geconstateerd.
Ik ben nu nog steeds niet van de pijn af, ik heb pijn in mijn armen benen rug enz.
Ervaren jullie ook dat het door andere mensen word afgedaan met, het zal wel meevallen?
Word daar soms wel verdrietig van, je wil geen zeurpiet zijn.
Deze site bevestigt voor mij dat er zoveel mensen zijn met de zelfde klachten, en dat het echt geen flauwekullitje is.
Sterkte allemaal

Kevin | email | 01-03-2008

Hoi
Ik ben een jonge man van 20
En ja heb ook een hordelroos.
Bij mij komt die meestal 1 week na de kortslip.
Dat is de 2 de keer dat ik dat heb. Vorige keer was dezelefde. Eerst kortslip week later gordelroos.
Hebben meer mensen dezelfde?
Dat gordelroos met of na de kortslip komt?
Hopelijk ontwikkelen ze snel goede medicatie.

Es | email | 06-03-2008

Hallo allemaal. Als 13 jarige kreeg ik voor het eerst gordelroos. Het begon met een pukkel in mijn zij, het werden er veel meer. Mijn vader zei dat is gordelroos!
25 jaar later (!) kreeg ik dezelfde uitslag aan de binnenkant van mijn liezen. Het begon met een koude plek en tintelingen. Snel naar de arts gegaan die zei dat het gordelroos was. Vreemde plek dacht ik nog. Het blijkt dat een slechte afweer (griep) en emotionele spanning en stress de oorzaak is dat het virus de kop opsteekt. Het zit nl voorgoed in een zenuwknoop rond het heiligbeen en komt dan tevoorschijn. Ik slik bijna dagelijks 1000mg vitamine C voor weerstand en probeer stress zoveel mogelijk van me af te laten glijden. Lukt natuurlijk niet altijd. 'Feiten' dat je het vooral krijgt na je 60e en na 1 keer immuun kunt zijn, is voor ons dus een fabel. Nog heel lang had ik zenuwpijn in mijn benen en was ik moe. Van de huisarts een tabletkuur Aziclovir gekregen, en een zalf tegen pijn en jeuk. Bovendien kreeg ik een recept voor als ik weer een aanval voel opkomen, want het best is om binnen 24 na de verschijnselen ermee te beginnen om de aanval te onderdrukken en te verkorten. Heel veel sterkte allemaal.

Es | email | 06-03-2008

Ik vergat nog te zeggen dat ik me nog heel lang zeer teleurgesteld voelde over mijn lichaam dat me voor mijn gevoel in de steek liet. Dat rotvirus. Elke keer als ik een tinteling voelde of een bultje dacht ik, nee he het zal toch niet?! Het had een behoorlijke impact op mijn zelfvertrouwen. Ook heb ik nog heel lang lelijke littekens gehad, die zijn nu een beetje weg.

Olga Hulzink | email | 14-03-2008

Gordelroos en de pijn zijn goed te bestrijden met aromatherapie. Ik heb er ondertussen goede ervaringen mee als aromatherapeut. Er zijn etherische oliën i.c.m. een vette plantenolie die het virus uitstekend onder de duim houden en de zenuwpijn wegnemen.

Wil je hier meer over weten stuur mij dan een e-mail: nooit zelf gaan experimenteren met etherische oliën!

Suzanne | 15-03-2008

Hallo,

Ik heb op mijn achtiende gordelroos gehad op mijn rechtervoorhoofd en -slaap. IK ben nu 36 en de littekens zijn lang zichtbaar geweest maar zijn in de loop der tijd wel steeds vlakker en onduidelijker geworden. Nu heb ik sinds kort uitslag die erop lijkt op mijn rechterkin. Ik heb deze keer geen pijn en volgens de huisarts is het koortslip, dus herpes simplex, geen herpes zoster. Sommige mensen zijn kennelijk gevoelig voor herpes-virussen :-(. Wat ik me afvroeg: kan het iets met hardlopen te maken hebben? Ik ben sinds een paar maanden begonnen met hardlopen en de dag nadat ik mijn eerste tussentestje (2,5 km) had gelopen, kreeg ik koortslip...

sanne | 18-03-2008

Hallo,
vandaag is er ook bij mij gordelroos geconstateerd. Al is het maar een klein plekje op mijn kind. Het begon zaterdag, ik dacht dat er een puisje zat en begon dus te knijpen. Zondag werd het rood, en maandag kwamen er opeens allemaal rode plekjes met blaasje bij elkaar. Vandaag naar de huisarts geweest en hij zei 'gordelroos'. Heb een zalfje gekregen, zinkzalf om het plekje uit te drogen. Hij zei dat het ongeveer over een week over moet zijn. Maar de verhalen hier maken me erg bang, ik zie dat het bij sommige mensen erg lang duurt en veel klachten hebben. Ik heb (nog) geen last van pijn maar wel erge jeuk. Heeft er iemand hier ook last gehad van een lichte mate van gordelroos op de kin? Ik ben nog maar 18 jaar. Maar laatste tijd erg vaak ziek en dus een verminderde weerstand.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over