gordelroos

Ingrid | 26-05-2004

Enkele weken geleden kreeg ik flinke pijn op een bepaalde plek op mijn rug in combinatie met uitslag op die plek. Daarnaast ook koorts en moe. Volgens de dokter heb ik gordelroos en omdat dit een virus is, kan het wel een tijdje duren voor het over is. Inmiddels is het enkele weken verder en is de uitslag grotendeels verdwenen. De plek is alleen nog gevoelig en ik ben nog steeds moe. Dat laatste merk ik tijdens het lopen: Het gaat wel, maar als ik thuis kom, is mijn hartslag na 20 minuten nog hoog, terwijl ik normaal binnen enkele minuten op mijn normale hartslag zit. Conclusie: mijn conditie is bar slecht door dit virus. Hebben jullie hier ervaring mee?

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

saartje | email | 14-04-2008

Ben nu 35 en heb vanaf van mijn twintigste om de vier jaar gordelroos. De eerste keer was het ergste, de keren daarna bleef het bij een klein groepje blaasjes. Wel steeds op dezelfde plek op mijn rug. Ik heb geen afwijkingen aan mijn immuunsysteem en ben voor de rest hartstikke gezond. Het komt dus zeker wel voor bij jonge mensen, en ook vaker dan één keer. Bij normale gordelroos blijft de schade beperkt tot één zenuwbaan. Je moet je pas zorgen gaan maken als de gordelroos zich uitbreidt naar andere gebieden. Oorzaak van gordelroos: stress, slechte voeding en zon (vermijden dus).

Olga Hulzink | email | 18-04-2008

Mijn zoon klaagde een paar weken geleden over brandende pijn onder zijn oksel en op zijn schouderblad. Toen dachten we nog helemaal niet aan gordelroos, maar na een paar dagen kwamen de blaasjes opzetten. Ik heb hem intensief behandeld met aromatherapie (Ik ben aromatherapeute van beroep, dus niet zelf gaan experimenteren). Na 4 dagen waren alle blaasjes weg. Na een week de pijn.

Noam | email | 23-04-2008

Ik ben een jongen van 24 jaar en heb voor het eerst te maken met gordelroos. Zo'n 4 dagen geleden merkte ik op dat er een paar vlekjes aan de zijkant van mijn buik opkwamen. Ik voelde nog niets, geen jeuk geen pijn. Nu na 4 dagen irriteert het mij mateloos en doet het pijn, ben ervoor naar de huisarts gegaan. Ik kreeg te horen dat er niet echt medicatie voor was en dat het ongeveer zo;n 2 weken duurt voordat het zich herstelt. Ook vertelde hij me dat het erger kan worden tot de 10e dag. Is er echt geen creme of kuur die ik kan nemen om de pijn te verzachten en om de heling te versnellen?

Guus | email | 01-05-2008

Hallo Lotgenoten,
Mijn naam is Guus,ik ben 70 jaar,en ik heb ook nog steeds pijnen op mijn rechterborst-
kast van wege gordelroos die ik opliep in
Juli 2005 zoals ik op mijn reactie van 30-01-08 vermelde.Door de veel sporten die ik uitoefende,heb ik 't gevoel als of de pijnen minder heftig wordt,maar 's nachts werd ik
af en toe toch wakker van de pijn,en bij mij hielp 't als ik op de pijnlijke plek op mijn rechter borstkast direkt inwrijf met Calendulan créme,na een kwartiertje voel ik
de pijnen wegtrekken.Het is een homeopa-
thsch geneesmiddel,zonder recept te krijgen
bij de apotheek en drogisterijen,en kost
alleen een paar euro's.Ik hoop hiermee dat
er misschien lotgenoten baat bij hebben van
deze créme,het is geen wondermiddel,maar
bij mij heb ik 't gevoel dat 't de pijnen verzacht,groetjes en sterkte !

Wilma | email | 12-05-2008

Hallo;
ik heb gordelroos in het gelaat.
Ik voelde me 2 weken geleden grieperig, maar ja, je denkt dat gaat wel over. Toch had ik vanaf dat weekend hoofdpijn. Ik heb veel last van migraine, maar dit voelde anders. Omdat ik al vele dagen last van hoofdpijn had, ben ik naar de huisarts gegaan. Ze controleerde mijn spieren en schref een verwijzing voor de fysiotherapeut.De dagen erna verscheen op mijn voorhoofd uitslag; de hoofdpijn en steken in mijn hoofd werder erger; mijn oog was pijnlijk, aslof er een zandkorreltje in zat. De diagnose gordelroos werd gesteld; ik kreeg acliclovir-zalf voor het oog; tramadol als pijnstiler en famvir 500 tegen de gordelroos. Van de tramadol werd ik nog zieker; ik was beroerd, zeer misselijk met alles wat ik innam weer braakte. Ik ben nu 5 dagen verder, maar de pijn in hoofd,oog en uistralingen naar oor en nek blijven.Ik wil werken, maar voel me best wel ziek. Wie kan me adviseren; moet ik terug naar de huisarts? Hij heeft ook gesproken ver het stileggen van de zenuw? Helpt dit? Wat is raadzaam om te doen?
Graag van jullie ervaringsdeskundigen een reaktie.
BVD. Wilma.

guus | email | 14-05-2008

Hallo lotgenote Wilma,
Je hebt gordelroos op je gelaat,lijkt me zeer pijnlijk,vooral als je straks de wind in je gelaat krijgt. De zenuwpijn blijft hardnekkig lang duren,vooral als je te laat bent met de
medische behandeling (d.i. kuur met aciclovir) en zorgen dat de blaasjes snel verdwijn(opdrogen),want als de blaasjes groter wordt en openbreekt heb je kans dat de zenuwuiteinden beschadigd worden,en dat geeft een constante pijnprikkels via de ruggemerg naar je hersenen,en dit ervaart je als een constante pijn gevoel..Ik gebruik af en toe Zaldiar(Tramadol 37,5mg+paracetamol 325 mg),ik slik tegelijk 2 tabletten in met veel water,en ik voelde na ca een halfuurtje de pijnen wegtrekken,en na ca 8 uren ,afhankelijk van de pijnen slik ik nog een tabletje..Probeert een goede accupuncturist,met ervaring van behandeling van gordelroos te raadplegen,'t schijnt bij sommigen te helpen,maar bij mij is niet het geval,misschien is de accupunturist die ik gehad heb niet zo ervaren in het behandelen van de gordelroos.Ik hoop hiermee dat je wat aanhebt aan mijn verhaal,en wens je veel sterkte met de genezing,groetjes!

sandra | email | 14-05-2008

weet iemand iets over gordelroos en het gebruik van arsenicum homeopatische dosis?

Ati | 15-05-2008

@ Sandra
Met arsenicum op homeopatische basis heb ik geen ervaring.
Wel is wetenschappelijk bewezen dat omega 3 vetzuren (mn DHA en EPA) ondersteuning kunnen bieden bij gordelroos vanwege de ontstekingsremmende werken. Vermindert de jeuk. Dosering: 5 gr/dag. Ja, grammen, dus 5000 mg/dag. Misschien de moeite van het proberen waard.

Ati | 15-05-2008

werken=werking

Bert s | email | 16-05-2008

ikdacht dat ik door een mug of zo gestoken was ik had last van erge kramp in mijn lichaam ,wist toen nog niet dat dit gordelroos was de volgende dag was die plek groter en nog steeds pijn in mijn lichaam ik dacht echt aan spierpijn ik dacht als het morgen zo is ga ik ff naar de huis artsen post toen, er waren nog geen blaasjes aanwezig , zij constateerde gordelroos om dat ik een beetje een zwake maag heb hebben ze mij arthrotec voorgeschreven ik combineer dit met parrasetamol de pijn is soms erg heftig ik ga nu elke dag naar de fisio therapheut toe en krijg een behandeling met stroom stootjes om beschadiging van de zenuwen te voorkomen hoop dat het hier beter van wordt , want echt het is ondraagelijk soms , er zitten nu nog steeds wat blaasjes op de rug is het al iets opgedroogd , mischien om geen litekens te krijgen wil ik vragen of er iemand bekend is met die slakken creame gaarne hoor ik dit dan

marion | email | 28-05-2008

Ik heb sinds een half jaar gordelroos in mijn nek, het jeukt ontzettend. De pijn valt mee.
Ik heb nu twee anti virale -kuren gehad en ben nog steeds mijn gordelroos niet kwijt.
Toen ik voor de derde keer naar de huisarts ging had ik ook een oorontsteking en kreeg daarvoor een antibiotica. Mijn huisarts vond het niet verantwoord om weer een anti- virale kuur te geven, want dan zou ik geen weerstand meer over houden.
Ik ben ontzettend moe en wist niet dat het van de gordelroos kon komen. Ik ben blij dat ik het hier heb kunnen lezen( niet dat jullie het hebben)
Het is inderdaad een langdurige geschiedenis, maar ik lees hier dat vitamine B ook kan helpen. dat ga ik maar eens proberen.

Jullie horen nog..

Bert s | email | 01-06-2008

hallo bert hier weer
ik loop nu drie weken nu met gordelroos , morgen mag ik weer gaan werken als de blaasjes zijn opgedroogt dan is het niet besmettelijk meer , ik heb bij de drogist een zalfje gehaald dit werkt heel goed , als ik pijn heb dan probeer ik het met parrasetamol,
het jeukt zo . als jullie veel pijn hebben raad ik aan om naar de fisio therapheut te gaan . ik heb dit ook gedaan , en dit helpt door herpes zoster beschadigen je zenuwen op je lichaam vandaar die pijn , je krijgt dan een behandeling met stroom stootjes en het werkt bij mij prima , ik hoop dat het bij jullie ook efect heeft , allemaal sterkte er mee en het gaat van zelf wel weer over

Angelique | email | 03-06-2008

Ik ben 32 jaar en heb sinds een week hele hevige pijn in 1 kant van mijn gezicht. Heb dit nog nooit gehad. De huisarts zei het is Gordelroos. Ik heb medicijnen gekregen 5x per dag 800 mg Aciclovier Sandoz Tablet. Het vreemde is dat ik geen jeuk heb en geen rode blaasjes. Ik heb eigenlijk alleen maar last van hele hevige pijnaanvallen. Is soms niet uit te houden. Mijn hele onderkaak, bovenkaak doet dan zeer, straalt uit naar mijn wang en oor. Lijkt wel of het heel erg ontstoken is, bont en blauw is en dan nog een mes erin wordt gestoken. Na het eten komt de pijn ook weer aanzetten. Ik ben wel erg moe en soms draaierig. Ik heb ook last van Acne en dan weet je niet of ik rode bultjes heb van acne of dat het van de Gordelroos is. Gelukkig geen blaasjes en jeuk. Maar die pijn daar wil ik zo snel mogelijk vanaf is niet uit te houden. Herkent iemand dat ook dat je alleen hevige pijn hebt en geen blaasjes?
Ik wens iedereen veel sterkte en beterschap.

Groetjes Angelique

anouschka | email | 15-06-2008

ik heb na een periode van stress ook gordelroos. Blaasjes op de linkerkant vlak onder mijn borst. Ik ben zelf apothekersassistente en ben direct gaan smeren 5 x per dag met Aciclovir 5 % en dat helpt eigenlijk heel snel.
Er komen wel steeds nieuwe plekjes maar direct smeren en extra vitamine slikken helpt m.i. zeer goed. Begon bij mij ook met vreemde rugpijn en zware benen.

mieke impelmans | email | 24-06-2008

ls
ik heb een vraag de moeder van mijn hulp heeft gordelroos nu gaat de hulp bij haar moeder voor te helpen mijn vraag is of het besmettelijk is want ik heb zelf totale parenterale voeding via een hickmann catheter dat is een open lijn naar het groot bloedvat moet ik daar voor oppassen gaarne antwoord op deze vraag ik maak me zeer ongerust want ik heb niet zo'n goede conditie
bedankt

ilse | 03-07-2008

HAllo ik heb ook gordelroos eerst dacht ik dat ik was gebeten door vlooien, zo erg jeukte het maar een dag later kon ik het niet eens meer aaan raken het was zo'n raar gevloel, dus ik naar de huisarts en die deed er heel luchtig over, hij zei het gaat wel weer over gebruik maar zinkzalf en ibuproven, hij vertelde helemal niet over besmetting of iets dergelijks dit heb ik zelf moeten op zoeken op internet, een dag later dee de hele voorkant van mijn buik pijn ik kon er niet op verdragen ( geen kleding) verschrikkelijk , op het moment zijn de blaasjes aan het indrogen, mijn partnet komt nu net van de dokter en hij heeft gordelroos in zijn gezicht en gelijk een kuur mee gekregen, waarschijnlijk komt dit door mij, en dan voel je je echt schuldig ik ben zo bang dat nog meer mensen het krijgen want ik werk ook in de zorg

m kok | email | 11-07-2008

Mag met gordelroos

Ook zwemmen

muna | email | 15-07-2008

Heeft iemand adviezen/tips met betrekking tot post herpetische pijnen in het gezicht ten gevolge van gordelroos? Alvast bedankt!

selyna | email | 16-07-2008

hoi, ik ben selyna en ik ben 12 jaar.
ik heb ook gordelroons ik ahd een 3 dagen en toen was ik bij miijn vriedinnetje slapen .
toen vroeg ik wat heb ik daar ik dacht eerst ohh het zijn maar muggen bulten ofsow .
maar het werd erger en liet het mijn moeder zien .
toen ben ik naar de dokter gegaan en dij zij het is gordelroos .
oke toen hb ik een kur gekregen en heb ik die genmen toen werd ik ziek en misselijk 14 x overgegeven in een acht en zo toen ben ik weer opnieuw naar de dokter geweest en die zij ja je hebt gordelroos en het kan de ziekte daar van zijn het komt van kleineren kinderen zijn die de weter pokken hebben het slaat dan bij jouw toe als gordelroos ik heb die tabletten neit meer genomen want ik werd er ziekker van en sinds die gaat het veel beter . maar ff een vraagje mag je met die gordelroos zwemmen :laat eht me ff weten als juli meer weten gr selyna

Aroma Kamille | email | 24-07-2008

Quote Muna :"Heeft iemand adviezen/tips met betrekking tot post herpetische pijnen in het gezicht ten gevolge van gordelroos? Alvast bedankt!"

Er is een gordelroosolie die bestaat uit een basisolie waarin verscheidene etherische oliën in opgelost zijn. Het werkt echt fantastisch, de meeste mensen zijn na een week van hun klachten af, d.w.z. de blaasjes drogen snel in en ze zijn pijnvrij.

Ook post-herpische klachten verdwijnen heel snel.

Heb je vragen, dan kun je me altijd mailen.

conny drenth | email | 25-07-2008

Conny
5 weken geleden bleek ik ook gordelroos te hebben . het begon achter mijn rechteroor ,rode vlekken en blaasjes later in mijn hals ,nek en op mijn bovenarm. de huisarts zei dat het niet besmettelijk was en dat er niets aan te doen was.
mijn halve hoofdhuid was pijnlijk en ik kon op die kant niet liggen. zelfs de wind door mijn haar deed pijn . op dit forum stond het middel Silicea, een gel voor de blaasjes en dat heeft goed geholpen.je kunt het bij de drogist kopen.
toen de blaasjes weg waren en de pijn ook bijna dacht ik opgelucht: dat was het.....maar toen kwamen er op de rode vlekken bultjes en die kwamen ook op nieuwe plekken. dus nu smeer ik weer en doe ik er ook menthol-talkpoeder op.
het virus zit dus toch nog in mijn lichaam en ik vrees, dat het nog lang gaat duren.
is er iets bekend over welke voeding kan helpen misschien??

tooske | email | 01-08-2008

Ik heb een vraag:
Ik heb gordelroos,in behoorlijk erge mate.
Nu heb ik er ook koorts bij.
Is dat normaal?

jacqueline | email | 09-08-2008

Hallo lotgenoten,
Ik ben 41 jaar en heb gordelroos vanaf mijn 28 ste. Door heel veel stress- momenten in die tijd door werk, privé en een verbouwing! Het komt meestal in de zomer als ik in de zon heb gelegen of door zweet. Ook als ik op vakantie ga naar een warm land krijg ik het!! Zonnenbanken zijn ook bevoordelijk voor het virus. Het zit op mijn rug en ik gebruikte vroeger altijd zovirax maar dat wordt niet meer vergoed. Ik merkte trouwens toch geen verschil als ik het gebruikte of niet. Ik ga er gewoon mee zwemmen maar bedek het wel want het is een vies gezicht. Mijn vader heeft het op zijn voorhoofd gehad en maar één keer. Mijn moeder had vaak een koortslip als ze in de stress zat. Bij mij komt het meestal 2 of drie keer per jaar voor wanneer ik ongesteld moet worden dus minder weerstand! Ik doe ook aan hardlopen (15 km per keer) en wordt door deze virus niet tegen gehouden!!
Je moet er maar mee leren leven zeggen ze.
De ene keer is het heftiger als anders.
ik gebruik geen medicijnen ervoor en het gaat meestal na een week weer over.
Hopelijk wordt het niet erger en vinden ze er eens een middel voor wat echt helpt.

Ka | email | 01-09-2008

Beste lotgenoten, BIj ons begonnen de kinderen 7 weken geleden met gordelroos en ik 2 weken later. Ik dacht dat ze opnieuw de watterpokken hadden wat natuurlijk niet kan. Leek er qua plekjes precies op. Nu steekt het bij mij en jongste zoon opnieuw steeds de kop op . Allerlei vagen klacten zoals koortsig, vreselijke hoofdpijn , rugpijn en erg moe. Alleen zitten de plekjes bij mij voornamelijk steeds onder m.n rechtervoet en soms onder de oksel en in de lies. Ben er nog niet mee naar de dokter geweest maar m'n geduld raakt nu toch wel op aangezien ik me nu ook ziek moet melden op m'n werk . Paracetamol helpt nu niet meer en gelukkig had ik nog diclofenac in huis. Veel sterkte allemaal

Roza | email | 12-09-2008

Hallo allemaal
Eind januari had ik last van mijn hand alsof ik me geschaafd had. 2 dagen later hetzelfde alleen op mijn buik en toen ik een dag later wakker werd had ik allemaal rode plekken op mijn borst en rug. De huisarts zei gordelroos ik kreeg" Gabapentine" dat helpt goed tegen de pijn, jeuk heb ik niet gehad alleen veel pijn het is nu september en ik ben er nog steeds niet vanaf. Overdag gaat het wel maar de pijn begint tegen de avond en s`nachts om 22.00 uur neem ik een pil in en kan dan gewoon slapen. Heel veel sterkte allemaal
Roza

pietje | 14-09-2008

mijn zoon heeft gordelroos aan de linker kant van zijn neus en onder zijn oog. Volgens de dokter heel gevaarlijk en besmettelijk.Heeft tabletten en zalf, nu maar afwachten. Allemaalbeterschap.

henny emons | email | 17-09-2008

hallo mensen nou ik val ook in de prijzen
ik heb geen uitslag aleen een gevoel of ik schaafplekken op m,n heupen heb herkent iemand dit ? het ene moment is het erger dan het anderen de dokter zecht ik denk dat het gordelroos is maar is dat ook zo als er iemand is die dit ook zo heeft laat me het dan weten ik voel me heel onzeker ik ben 51 jaar nou sterkte allemaal henny

Paul Muntjewerff | email | 26-09-2008

Hallo allemaal, hier even een mededeling.
Ik heb, paul 52 jaar, sinds een kleine week volgens de arts gordelroos.
Het begon bij mij ter hoogte van mijn slaap, boven mijn oren.
In de eerste 2a 3 dagen voelde ik iets irritants en dacht het gaat wel over.
Nu 5 dagen verder is mijn hele linkerzijde van mijn gezicht opgezwollen en rood uitgeslagen.
s'Ochtends zit mijn linker oog dicht van de zwelling en staat mijn gezicht in vuur en vlam. Ik heb van mijn huisarts 2 soorten antibiotica :Aciclovir ratiopharm 800 mg en
Flucloxacilline actavis 500 mg voorgeschreven gekregen, ook oogzalf om de ogen te beschermen tegen de branderigheid aciclovir 30 mg. Ik hoop dat deze informatie nuttig is voor mijn medemens en dat het snel over zal gaan.
Ik werk nog steeds normaal door , maar de mensen die mijn zien, schrikken wel, en denken dat het besmettelijk is. Iedereen die dit, maar ook andere ziektebeelden hebben met een constante pijn wil ik veel sterkte wensen en mijn visie is zoveel mogelijk afleiding zoeken, want dan denk en voel je de pijn minder. Een lotgenoot.

Nancy | 01-10-2008

Ik ben 42 jaar en de dokter heeft gisteren gordelroos gecontateerd. Het begon met kleine steekjes bij mijn buikstreek. De pijn verdween en dan kwam het weer. Eerst met lange pauzes ertussen, later frequent. In 4 dagen werd de pijn erg heftig en die steekjes werden steken en de huid was erg gevoelig, branderig en erg pijnlijk. Ook werd de streek van pijn groter. De pijn zit voornamelijk in de buikstreek, ik heb er op mijn taille en rugstreek geen last van (tot nu toe).

Ik heb een rode plek op mijn rug van kleine rode blaasjes en een plek bij de taille van kleine rode bultjes. De pijn is bij de buikstreek is zo erg dat ik er 's nachts wakker van wordt van de pijn. Het komt in heftige pijnlijke golven op. Ik neem een neurofen wat de pijn een klein beetje verzacht.

Ik heb, tot nu toe, nog geen koorts en ben ook niet moe in tegenstelling tot waar ze voor waarschuwen. Maar het lopen, ademen, zitten, liggen en bewegen is erg pijnlijk.

Nancy | 01-10-2008

vervolg:

De dokter zegt dat hij het niet meer kan behandelen omdat de blaasjes er al zitten en ook niks kan doen aan de pijn. Een paracetamol of neurofen was dan wat ik mocht slikken. Als de pijn ondraaglijk was, dan kon ik wel een sterkere pijnstiller halen bij hem. Of als het gaat jeuken, dan heeft hij daar ook zalf voor.

Op internet staat dat de pijnen nog weken kunnen aanhouden. Ik vind dat wel erg lang en ben er ook erg van geschrokken.
Ik moet de ergste pijnen dus uitzieken, want met die heftige pijnen is het moeilijk te werken.

tonvissers | email | 02-10-2008

hallo aan allen.
bij mij in het dorp woond els streken die kan je van die vervelend pijn af helpen.
je hoeft er niet in te geloven maar het werkt wel.
daar komen al heel veel mensen die van de pijn af zijn geholpen.
het werkt echt.
de plaats waar ik woon heet gemert ligt in brabant.
gr ton

fleur | email | 08-10-2008

hallo ik heet fleur
ik heb een tijdje geleden gordelroos gehad
ik ben 9 en toen ik acht was toen had ik het het doet verschrikkelijk pijn ik ben er net van af eindelijk

Ton | email | 14-10-2008

Een maand geleden is bij mij gordelroos geconstateerd. Van de specilist hebik Zelitrex voor geschreven gekregen. Na 2 dagen 3x 1000mg geslikt te hebben werd het niet meer erger. Na 2 weken waren de korstjes verdwenen. Nu voeld de huid op de plaatsen waar de gordelroos heeft gezeten nog gevoelloos aan. Maar ondermijn huid heb ik nog regelmatig stekende pijn. Ik ben ook nog heel erg vermoeid. Al met het opstaan ben ik moe, en dat gevoel gaat niet over.

Coen | email | 18-10-2008

ik ben 46 jaar en heb nu 4 dagen gordelroos in mijn gezicht linker boven zijde. mijn linkeroog zit permanent dicht en traant.. de pijn valt mee een beetje branderig/jeukerig gevoel, met aan- en uituitkleden moet ik erg uitkijken met de kleding over mijn hoofd.Tot erg pijn. De medicatie die ik nu voor de tweede dag heb iszelitrex 3 keer dgs 2 tbl en zovirax 4 x daags voor de behandeling van mijn oog. maandag moet ik naar de oogarts om te kijken hoe het mijn oogzenuw is gesteld. Daarnaast gebruik ik het homeopathische middel Rus.. ben erg moe en heb het vaak koud...

jannie | email | 27-10-2008

ik heb ook gordelroos afgelopen woensdag heeft de huisarts dat geconstanteerd nou je gunt het je grootste vijand niet de jeuk valt wel mee maar die vreselijke pijnscheuten wordt er iedere nacht van wakker. en daar zit je dan in de kamer te lopen en te zitten neem een koude doek en leg het op de pijnlijke plaats help wel iets maar niet echt ga vandaag weer terug na de huisarts want de pijnstillers helpen niet echt.

Cocine | email | 29-10-2008

Wel ik heb cidp,nam altijd lyrica in tegen de zuwpijnen.
4 dagen gelden zegt mijn neurologe,je kan dat niet blijven krijgen die lyrica tenzij de volle pot betalen.is voor mensen met zona en suikerziekte.
probeer es zaldiar.
Net nu onder mijn buste volleig ernstige uitslag,jeuk,stekken.
belde neuroloog,zegt die neem de zaldiar gerust verder,maar toch wacht niet te lang huisarts te belden is waarschijnlijk zona is een virus en kan je lang mee sukkelen,je zal dringend antibiotica nodig hebben.

Zilverspar | email | 29-10-2008

Hallo Jannie,

Bij gordelroosklachten moet je niet te lang wachten met behandelen. Er is een gordelroosolie die afdoende blijkt te werken tegen de pijn, jeuk en branderigheid. hoe sneller je er bij bent, hoe beter het helpt. Als er sprake is van blaasjes, dan drogen ze heel snel in door de olie, het virus kan zijn vernietigende werk niet doen door de virusremmende werking van de etherische olie ravintsara. Aan de pijn is ook wat te doen.

Voor meer info kun je mij mailen.

Carla de Haan | email | 31-10-2008

Sinds 4 dagen gordelroos, pijnlijke plek op mijn schouderblad en huiduitslag, krijg niets van de huisarts, moet vanzelf over gaan zegt hij, maar ik voel me niet lekker, wat kan ik doen, heeft iemand een tip voor me?
Carla

renate | email | 10-11-2008

Hallo
Ik ben nu 39 en heb voor de 2e keer gordelroos.
De eerste keer had ik al blaasjes etc. Kan me eerlijk gezegd niet veel meer ervan herinneren, behalve de pijn.
Ik heb nu sinds woensdag die pijn weer en ben vrijdag bij de huisarts geweest.
Nav mijn klachten, pijn en steken en vreemd gevoel aan de huid, constateerde ze gordelroos.
Ik heb (nog) geen blaasjes. Krijg pijnstillers en een spierverslappend middel.
Het valt nu nog redelijk mee, alhoewel die brandende steken soms wel heftig zijn.
Ik ga normaal 2x in de week naar aquarobic en vraag me af of ik nu wel in het water kan. Er zijn bijv ook zwangere vrouwen. Is het nu, zonder blaasjes, besmettelijk of niet.
Ik las toevallig iets eerder vandaag dat je normaal(!) gordelroos maar 1x kan krijgen, nu dat is dus ook voor mij niet het geval.
Na hoeveel dagen komen de blaasjes eigenlijk, of ben ik er misschien op tijd, voorzover dat mogelijk is.
Sterkte allemaal

Fie | email | 12-11-2008

iik heb sinds anderhalve week gordelroos
en heb hevig pijn in mijn rechterhelft van mijn rug
ga vanmiddag naar acupunktuur hopelijk helpt het ,dan meld ik me weer
als ik de site lees zijn er heel wat mensen met gordelroos allemaal sterkte
het is zonder pijn stillers niet uit te houden

riekie | email | 14-11-2008

hallo ik ben riekie ik ben 10 jaar en sinds enkele daagen ben ik er achter dat ik gordelroos heb.ik ben vanmorgen naar de dokter geweest en die zij dat ik rust moest nemmen dat wil ik niet want ik had met mijn vriendin afgesprooken dat ik bij haar kwam dat kan nu niet door gaan ik ben woest maar ik mag niet weg van mijn moeder.ik heb het op mijn rug en beenen weet iemand hoe lang dit kan duuren ik ben zo boos want door die domme gordelroos kan mijn logeer patij niet door gaan en ik ben ook boos op mijn moeder dat ik niet weg mag ook al snap ik best dat zij er ook niets aan doen mvg riekie

AC de Roode-de Vink | email | 14-11-2008

Beste allemaal, ook bij mij is na heel veel klachten van extreme vermoeidheid, zenuwpijn in de rechterkant van mijn gelaat, brandende pijnen, gordelroos geconstateert.
Mijn hele r kant van het gezicht, zit onder de blaasjes, r oog zit s'morgens helemaal dicht, mijn mond helemaal met blaren. Kortom vreselijk allemaal, om vd pijn nog maar te zwijgen. Ik heb vd huisarts voor 1 hele week, 5x per dag Aciclovor 800mg voorgeschreven gekregen.
Tot gister nog steeds geen resultaat, MAAR ik slik sinds gister ook LYSINE, dit is een eiwit waar het (Gordelroosvirus) niet tegen kan. Het advies van de drogist was er 2dagen, 8pd, in te nemen........ En vanmorgen zat mijn oog al niet meer potdicht, verder zal je het preventief moeten slikken. om de dag, 1000 mg.
Het werkt echt?? . Het is niet goedkoop 52,-euro voor 250 tabletten, maar doen!!! echt kopen, het werkt echt!!. Voor iedereen met een beginnende Gordelroos, alle sterkte toegewenst!. Hartelijke groet, AC de Roode-de Vink.

louise | email | 16-11-2008

hej iedereen,
Ik heb net gedaan met mn eerste examens en door de oververmoeidheid heb ik gordelroos gekregen. hevige pijn in mijn rug op de rechterkant en nu ook op één lijn in mn rechterborst. daar is de pijn niet te harden en het komt met flinke scheuten. Er zijn nochtans geen plekken ofzo zoals op mn rug, is dit normaal?

Oma Annie uit Geldrop. | email | 24-11-2008

Goeieavond beste mensen.
Heb zelf ook ooit gordelroos gehad en toen het over was hoorde ik van iemand dat je een duif in huis moet nemen die beige van kleur is. Weet niet of het een Indische of Turkse duif is,maar dan ben je er zo van af.
Het werkt echt en verder had ik mentholpoeder voor de jeuk. Mijn buurvrouw kwam vanmorgen op de koffie zij had een dik oog en 5 flinke bulten rondom haar linkeroog. Vanmiddag werd er ook gordelroos bij haar geconstateerd en de Dr, zei dat zij er op tijd bij was. Sukses en beterschap voor haar en jullie allemaal.

Frans backer | email | 01-12-2008

Heeft iemand ervaring met elektrostimulatie als behandeling van zenuwpijn in benene als gevolg van gordelroos aan voeten???

Groet Frans

Marcel | email | 09-12-2008

Ik heb sinds een week gordelroos en het brand alsof er een schaafwond onder mijn kleding zit. Een beetje als speldenprikjes. En de huid is zeer gevoelig. Je voelt constant de stof er langs schuren (liever katoen dragen dan iets van wol) Diegene die vragen of je mag sporten: buiten dat het zeer besmettelijk is blijft het een virus. Je lichaam heeft volgens mijn arts rust nodig om tegen het virus te vechten net als griep. Sporten is dan niet goed. De blaasjes beginnen al in te drogen en ik hoop dat de pijn ook net zo snel verdwijnt. Onder de 50 jaar (ik ben 44) schijnt de pijn sneller te verdwijnen. Oh ja: de weerstand van mij is prima maar het komt ongetwijfeld door de stress. Ik heb vandaag pas van de arts Nortrilen tabletten (antidepresiva met als bijwerking dat het zenuwpijn bestrijd, gelukkig ben ik niet depresief)gekregen en zinkzalf. Nu maar hopen dat dit helpt....

Tatjana | email | 17-12-2008

ik ben een meiske vn 16 jaar en kweet sinds vndg dat ik zona (gordelroos) heb..
ik had al een paar dagen last aan mijn buik, percies of iemand drukte de hele tijd op mijn buik.. en gistern heb ik de rode plekjes op mijn rechterkant vn mijn buik ontdekt, vndg is dan ook de dokter langs geweest en ik moet 2x per dag mijn buik met iets insmern, en 5x per dag een pilletje innemen.. mijn moeder zei ook dat als het verder uitzaaid het dodelijk kan zijn.. is dat waar? en wat doen jullie hiervoor?? laat iets weten..
groetjes Tatjana
xXx

marieke | email | 30-12-2008

Hoi ik ben Marieke 52 jaar en heb nu een maand lang gordlroos in mijn linkergezichthelft.ook ik kreeg niets van de huisarts. ben naar de (goeie) drogist geweest en kreeg lysine eiwitten) mee en een kuur:catsclaw. ook smeer ik met calendulazalf en zinkzalf. maar het is nog steeds bezig en brand soms als de hel. als dit nog even duurt ga ik terug naar de huisarts want dit grapje kost met nu al 50euro en ik vind dat huisartsen hierover meer voorlichting en medicijnen moet geven want het is geen lolletje.
sterkte allemaal!

lisa | email | 07-01-2009

hallo mensen ...wat ben ik geschrokken.!
ik dus ook gordelroos op mijn linkerbil. had het 2 maanden terug ook , 1 plekje nam het niet echt serieus en verdween .. nu 2 plekjes op de zelfde plek . gordelroos dus.
dokter heeft me niets voorgeschreven omdat ik er al een paar dagen mee loop. als ik eerder was gekomen dan had hij dit laten behndelen. het moet dus langzaam weer weggaan.maak me zorgen of het dus weer terug komt..het ziet er niet echt smakelijk uit die blaasjes .
beterschap voorjullie allen

donna | email | 15-01-2009

Volgens mij krijg je het alleen als je waterpokken hebt gehad. Dat virus nestelt zich dan in het ruggemerg om op latere leeftijd soms in de vorm van gordelroos weer op te duiken,

Edward (41) | email | 17-01-2009

Nou ik heb het zins +- 12 dagen, stress zal wel oorzaak zijn. Het kwam als irritatie en na een week irritantie pijnlijke blaasjes. Plek, onder me borst, rond naar rug. Lijkt nog lang niet over. Huisarts zegt na 7 dagen, eerste roodheid. Niks aan te doen, moet van zelf overgaan. Paracetamol als je pijn hebt, zalfje tegen de jeuk. Verder Gewoon nog aantal weken uitzitten.

Ik lees schrijkwekkende chronische verhalen, maar ga er van uit dat het met 3-4 weken wel over zal zijn. Het is wel irritant, zelfs pijnlijk maar niet ondragelijk.

Laat je niks wijsmaken door verhalen van olie en mail me verkooppraatjes, alleen antivirale geneesmiddelen van de doctor helpen als je er heel snel bij bent. De rest is symptoombestrijding .

Nu maar duimen dat ik niet de klos ben zoals sommige en chronische pijn overhoudt, rugpijn is wel genoeg.

Hennie | email | 17-01-2009

Ik ben een vrouw van 52 en heb ook gordelroos.
Er was amper uitslag te zien maar de pijn was verschrikkelijk.
Bij mij werkte Diclofinac 100 mg als zetpil goed voor de ergste pijn.En slik Zelitrex tegen het virus.
Ik ben nu over op paracetamol met 3 per dag kan ik het wel uithouden de jeuk en het branden zijn niet weg maar dat is te verdragen.Ben nu 8 dagen verder en hoop dat het snel verdwijnt.

a slootweg | email | 20-01-2009

Mijn buurman heeft het, met veel pijn!! + huisarts zegt neem maar paracetamol. Waarom wel ? eiwit medicijn enz bij drogist? en niet via de huisarts, dat snap ik niet. niet in nederland met meer medicijnen maar wel bij de buurlanden!!!!! Gezondheidszorg belijd moet niet mogen toch? met ze"n allen maillen naar den-haag laat je horen bij het ministerie.

ton vissers | email | 26-01-2009

hallo mensen.
bij ons in het dorp woont els sterken.
die kan je van de pijn afhelpen dat is al een groot gemak.
vele heeft ze al geholpen en met succes.

gr ton

H.Outmaijjer | email | 07-02-2009

Heb ook gordelroos sinds verleden week, verschrikkelijke pijn van mijn middel tot mijn knie aan de rechterkant, gebruik ook Zelitrex 500 mg 3 x daags 2 tabletten, 1 amytriptyline om te slapen en 6 x daags 2 paracetemol codeine 500/10.
Heb nog steeds vreselijke pijnen en ga maandag naar de huisarts.

Miranda | email | 13-02-2009

Hallo allemaal.

Ik lees hier over gordelroosklachten die veel pijn, jeuk en een branderig gevoel veroorzaken. De huisarts geeft virusremmers die niet afdoende helpen omdat dit is een zalfje is dat tegen koortslip werkzaam is (maar de kenners onder ons weten dat dit niet zo goed helpt).

Nu heeft een buurman van mij gordelroos met zulke heftige pijn dat hij er niet van slapen kan, zelfs had hij geen eetlust meer. Van de huisarts kreeg hij zinkzalf en in de apotheek waar hij dit ging ophalen vroeg hij of er geen ander middel was. Ze keken daar in de computer en kwamen met een telefoonnummer van een bedrijf genaamd kamille&Co. De eigenaresse maakt zelf een gordelroosolie op basis van etherische olie. Ze zou gelijk een flesje opsturen en de volgende dag had hij dat al in huis. Meteen toen hij de olie opbracht voelde hij al verlichting. na een week waren de klachten bijna helemaal weg. Misschien een tip voor iedereen die met dit probleem zit.

Miranda.

H.Outmaijjer | email | 14-02-2009

Wie heeft er een oplossing voor het dode gevoel en een zeurende zenuwpijn. Aan de rechterkant van mijn rug tot aan de knie heb ik een zenuwpijn. Heeft iemand baat bij acupunctuur of wie weet een andere oplossing. Heb nu 2 weken gordelroos, kuur afgemaakt maar voel mij niet goed, slaap slecht i.v.m. pijn.
Stuur s.v.p. een mail
Bij voorbaat dank

Petra Seel | email | 17-02-2009

Onze dochter van 6 heeft sinds verleden week gordelroos. Ze heeft alleen jeuk en met mentholpoeder helpt het.
hopen dat het snel over gaat.

Petra

kela arntz | email | 04-03-2009

heb op dit moment gordelroos. flinke uitslag onder mijn linker oksel en onder mijn linker borst. had al enige tijd last van opgezette klieren onder mijn oksels. toen de uitslag optrad ben ik naar de huisarts gegaan. was het misschien beter geweest om eerder te zijn gegaan?? had al wel enige tijd opgezette klieren onder mijn oksels. had er geen idee van dat dit uiteindelijk op gordel roos zou uitdraaien.
met ebuprofen ( 600 mg) en parcetemol moet het overgaan. ben 61 jaar dus het zal nog wel een tijdje duren voor dat zo is.

A. van Tiel | email | 05-03-2009

Gordelroos: Begon met opgezette klieren, steken in het achterhoofd, vlekken van middenachter tot middenvoor in nek, schrijnend gevoel. Behoudens stekende pijnen in het achterhoofd geen hevige pijnen of jeuk. Na twee dagen, zaterdag 28 febr. naar de huisartenpost. Omdat er nog nauwelijks blaasjes waren (begon te komen) kon er nog een virusremmer worden voorgeschreven, Zelitrex. Tevens begonnen met 3 maal daags 2 Paractemol om pijn te onderdrukken ter voorkoming van chronische pijnen. Maandag ontsteking achter het oor, hiervoor Flucloxacilline (antibioticum). Tevens gevraagd om een bloedonderzoek voor eventuele onderliggende oorzaken. Dinsdag weer naar de huisarts nu gezichtsverlamming (ene kant gevoelloos -voelt als verdoving bij de tandarts -schuine mond en geen oogreflex). Oor nagekeken, bleek (nog) in orde te zijn. Oogdruppels, oogzalf en oogkapjes meegekregen ter voorkomen van uitdrogen van het oog en Prednison ontstekingsremmer. Vandaag gelukking geen nieuwe bijkomstigheden geconstateerd.
Graag zou ik van ervaringsdeskundige willen horen hoe het verloop van gezichtsverlamming is.
Voor iedereen, alle goeds!

Bartman | email | 06-03-2009

Sinds 2 weken heb ik volgens de huisarts gordelroos. Al de genoemde pijnen heb ik ook, alleen bij mij ontbreken de blaasjes en de jeuk. Staat dat mij naast de pijn dat ook nog te wachten? Wie kan mij hier antwoord op geven?

Kim | email | 07-03-2009

Bij mij is afgelopen vrijdag gordelroos geconstateerd! het begon een week eerder met een verschrikkelijke jeuk en spierpijn! De dag daarna had ik een knobbeltje in mijn nek!. Ben maandag bij de dokter geweest en die schreef mij Amoxicilline en xyzal voor! De pijn in mijn nek werd steeds erger en ben vrijddag terug gegaan! en heb toen aciclovir 800mg gekregen! Ik moet zeggen dat de pijn nu veel minder is! Ik weet alleen niet of ik nu rust moet nemen. Ik voel me verder ook niet ziek! het heeft er waarschijnlijk wel te maken dat ik 2 weken geleden ben geopereerd en te snel weer volle dagen aan het werk ben gegaan! na een operatie moet je lichaam herstellen en ik ben nogal rusteloos! Het is wel eng omdat de gordelroos vlakbij mij oor zit en las dat het ook dan je gehoor kan aantasten! ook als het in de buurt zit van je oog dat het dan je oog kan aantasten!

joke | email | 14-03-2009

Sinds 1 week gordelroos op buik en rug. Na behoorlijke stress tijd. Heb en had alle bekende verschijnselen. Ben ook erg moe. Werken jullie gewoon door? Ben geneigd om na een week thuis weer te gaan werken. Is dat verstandig voor het verloop van de gordelroos.

jannie zuidema-algra | email | 22-03-2009

hallo ik ben een vrouw van 52 en sinds vrijdag een rare pijn om mijn rechter middel ,sinds vanmorgen allemaal uitslag daar ,denk aan gordelroos ,ik werk met kleine kinderen vanaf 3maand oud is dit ook gevaarlijk voor hun?groetjes jannie

Anita | email | 01-04-2009

Hallo,

Ik heb inmiddels al een aantal jaar geleden gordelroos gehad, ongeveer 3 jaar nu. Tijdens die periode ben ik geholpen met paracetamol en carbamazepine. Ik heb 2 maanden niet kunnen werken en merkte dat ik me pas echt beter ging voelen toen ik me erbij neer had gelegd dat ik niet veel kon. Dat duurde helaas even.

Ik heb ruim een jaar behoorlijke post-herpetische pijn gehad. die is helemaal over gegaan door acupunctuur. Mijn huisarts heeft me daarnaar verwezen. De accupuncturiste gaf aan dat ze juist tijdens de heftigste pijn veel had kunnen doen. Ik wilde deze tip graag doorgeven.

Bij de bloedbank gaven ze achteraf aan dat ze graag mensen hadden met gordelroos die bloed kwamen geven (of die het recent hadden gehad) Ik ging er vanuit dat het niet zou mogen, maar er zit dan een antistof in je lichaam die ze goed kunnen gebruiken.

Ik ben even gaan terugkijken op dit forum en zag veel mensen die zich afvroegen of ze echt thuis moesten blijven en of acupunctuur iets zou kunnen betekenen. Dus bij deze.

Groeten, Anita

Tino | email | 07-04-2009

hallo ik ben tino ben 18 jaar ik heb zinds een paar dagen ook last van Gordelroos mijn Huisarts heeft mij Medicijne Voor geschreven maar ik heb een vraag zijn Medicijne Echt Nodig om Gordelroos te bestrijden of is het meer vanweegen de pijn want ik heb niet echt dat je zegt veel pijn ik ben gestopt met mijn medicijne om dat ik der ziek van werd Klachten zijn Buikpijn ik hoop dus ook dat mijn Gordelroos snel verdwijnt want dat pille slikken is niks voor mij ik heb de Branden de pijn maar ook dit is niet echt een Probleem om Thuis te blijfen ik zal dus ook weer gewoon gaan werken

marianne | email | 08-04-2009

hallo.
ik ben een vrouw van 57 en heb gordelroos.
20 jaar geleden heb ik het ook al eens gehad en heb nare littekens overgehouden.
Ik heb het nu sinds een week of zo en herkende het gelijk.Alleen was ik weken van tevoren doodmoe en had zware rugpijnen en zware benen.Ik werk fulltime en heb me werkelijk voortgesleept en zo moe dat ik er bijna depressief van werd..hoewel ik extra vitamines neem en toch goed eet is de ziekte weer terug gekeerd..ik ben wel ex kankerpatient en vraag me af of ik daarom een verminderde weerstand heb.Ik neem zelitrex en ibrofen voor de nacht.helaas kon ik niet meer gaan werken.de pijnen zijn vreselijk.
sterkte allemaal

A. v. T. | email | 12-04-2009

Vervolg op mijn eerdere schrijven.
Heb tengevolge van gordelroos in mijn hals en nek na vijf dagen een zeer ernstige gezichtsverlamming gekregen. Leek alsof ik een beroerte had gehad, scheve mond, oog dat geen reflex meer had en niet meer dicht kon, moeite met eten en drinken. Heb hiervoor, naast de eerder voorgeschreven medicijnen prednison moeten slikken en ben doorverwezen naar een KNO-arts. Keel en oor nagekeken en een gehoortest gehad, gelukkig goed. Doorverwezen naar Miemtherapie voor gezichtsoefeningen en massage. Ben nu zes weken verder en behoor bij de 70 tot 80% bij wie de verlamming (vrijwel) over is gegaan. Wel is mij bij herhaling zeer nadukkelijk gezegd het alleen met rusten goed zou kunnen komen, gordelroos slaat nl. toe bij vermindere weerstand of stress, klopt in mijn situatie. Voorts heb ik van een medischspecialist (deskundige op het gebied van o.m. pijnbestrijding) het advies gehad om geen pijn toe te laten en paracetamol te gebruiken omdat de pijn, hoe gering ook, anders chronisch kan worden. Zoals gezegd gaat het met mij inmiddels weer goed en hoop dat er mensen zijn voor wie dit schrijven zinvol is. Een ieder van harte beterschap toegewenst.

van beek | email | 22-04-2009

Vlak voordat ik een chemokuur moest starten vanwege een agressiever geworden vorm van chronisch lymfatische leukemie brak er bij mij (62 jr) gordelroos uit. Dit betekende uitstel van de chemo... tot het virus niet meer actief was. Met 7 dagen 3 x 1000 mg Zelitrex slikken gebeurde dat, dus daarna de chemo. Echter nu, ruim 3 weken na de eerste uitbraak van gordelroos, wordt het weer actief, terwijl ik juist moet aansterken voor de volgende chemokuur. Vooral de pijn en jeuk bezorgen me slapeloze nachten, als ik hier eens iets tegen kon vinden, tips ??? Bedankt !

van beek | email | 22-04-2009

Vlak voordat ik een chemokuur moest starten vanwege een agressiever geworden vorm van chronisch lymfatische leukemie brak er bij mij (62 jr) gordelroos uit. Dit betekende uitstel van de chemo... tot het virus niet meer actief was. Met 7 dagen 3 x 1000 mg Zelitrex slikken gebeurde dat, dus daarna de chemo. Echter nu, ruim 3 weken na de eerste uitbraak van gordelroos, wordt het weer actief, terwijl ik juist moet aansterken voor de volgende chemokuur. Vooral de pijn en jeuk bezorgen me slapeloze nachten, als ik hier eens iets tegen kon vinden, tips ??? Bedankt !

foz | email | 23-04-2009

ik heb ook gordelroos gehad. Het begon met een soort spierpijn, daarna misselijk en kwamen de rode vlekken.
Met de pijn en de jeuk was het helemaal compleet. Nu 2 maanden verder zie je nog wel waar de vlekken hebben gezeten, maar doet het niet meer pijn.
Wel ben ik nog veel moe. Ik weet niet hoe lang die moeheid erbij kan horen, of dat het een andere oorzaak heeft.
Kan me voorstellen dat mensen hier depressief van kunnen worden.

J.Z. | email | 22-05-2009

Na hevige pijnlijke bulten op t hoofd ben ik maandag naar de huisarts gegaan, die con-stateerde exceem dus een champoo moest afdoende zijn. De pijn werd met de dag erger,en na de zoveelste slapeloze nacht ben ik donderdag naar de huisartsenpost gegaan waar gordelroos geconstateerd werd, die diagnose was voor mij aanneme-lijker. Ik ben ook moe, lusteloos en heb het
koud. Onder m'n hoeslaken heb ik een bevroren plat kussentje liggen om m'n kussen regelmatig te keren zodat ik met m'n zere hoofd op een koude plek kan gaan liggen (tip misschien) En ook ik heb uiteraard Zelitrex voorgeschreven gekregen

Sanny | email | 02-06-2009

Ik ben Sanny (37jr./man). Een paar weken terug merkte ik dat aan de binnenzijde van mijn rechter bovenbeen de huid erg gevoelig voor aanraking was en beetje branderig aanvoelde. Ik besteedde er geen aandacht aan en dacht dat het vanzelf overging. Ik kreeg hoofdpijn, werd misselijk, moe en had spierpijn overal. Dacht aan een griepje maar was na 1,5 dag ziektebed weer kiplekker. Na bijna een week ging het niet over en ben op zoek gegaan naar soortgelijke ervaring.
Een paar dagen later heb ik toch maar Mentho 10 (creme) gehaald om de pijn te verlichten aan mijn rechterbeen. Dat leek te werken tot een paar dagen later.
Overal op de gevoelige been verscheen uitslag (dacht aan uitslag door Mentho 10) met bultjes en blaasjes. Mijn been zit van voor en achter vol met rode uitslag en blaasjes die jeuken. De blaasjes bij mijn lies zijn het grootst en pijnlijkst. Zitten in een spijkerbroek is best pijnlijk. Gezien de verhalen hier allemaal ben ik ook getroffen door de herpes-zoster virus. Moet ik het maar uitzingen of raden jullie mij aan om naar de huisarts te gaan?

Sanny | email | 02-06-2009

Ik ben Sanny (37jr./man). Een paar weken terug merkte ik dat aan de binnenzijde van mijn rechter bovenbeen de huid erg gevoelig voor aanraking was en beetje branderig aanvoelde. Ik besteedde er geen aandacht aan en dacht dat het vanzelf overging. Ik kreeg hoofdpijn, werd misselijk, moe en had spierpijn overal. Dacht aan een griepje maar was na 1,5 dag ziektebed weer kiplekker. Na bijna een week ging het niet over en ben op zoek gegaan naar soortgelijke ervaring.
Een paar dagen later heb ik toch maar Mentho 10 (creme) gehaald om de pijn te verlichten aan mijn rechterbeen. Dat leek te werken tot een paar dagen later.
Overal op de gevoelige been verscheen uitslag (dacht aan uitslag door Mentho 10) met bultjes en blaasjes. Mijn been zit van voor en achter vol met rode uitslag en blaasjes die jeuken. De blaasjes bij mijn lies zijn het grootst en pijnlijkst. Zitten in een spijkerbroek is best pijnlijk. Gezien de verhalen hier allemaal ben ik ook getroffen door de herpes-zoster virus. Moet ik het maar uitzingen of raden jullie mij aan om naar de huisarts te gaan?

Diana | email | 11-06-2009

Ook ik had last van gordelroos. Train veel en mijn weerstand is laag, blijkt wel. Ik heb het al voor de tweede keer in 1 jaar.

Op dit forum las ik over een olie die goede resultaten op zouden leveren. Ik ben van nature vrij sceptisch maar ik had zo veel pijn dat ik deze gordelroosolie toch maar eens geprobeerd heb (van kamille en co). Ik was heel verbaast dat de olie echt hielp en ben heel erg blij met de afhandeling van de bestelling: vlot en met een goede begeleiding. Op alle vragen kreeg ik snel een antwoord en kennelijk met verstand van zaken.

Ik hoop dat de gordelroos nu wegblijft. Een aanrader voor lotgenoten :-)).

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over