gordelroos

Ingrid | 26-05-2004

Enkele weken geleden kreeg ik flinke pijn op een bepaalde plek op mijn rug in combinatie met uitslag op die plek. Daarnaast ook koorts en moe. Volgens de dokter heb ik gordelroos en omdat dit een virus is, kan het wel een tijdje duren voor het over is. Inmiddels is het enkele weken verder en is de uitslag grotendeels verdwenen. De plek is alleen nog gevoelig en ik ben nog steeds moe. Dat laatste merk ik tijdens het lopen: Het gaat wel, maar als ik thuis kom, is mijn hartslag na 20 minuten nog hoog, terwijl ik normaal binnen enkele minuten op mijn normale hartslag zit. Conclusie: mijn conditie is bar slecht door dit virus. Hebben jullie hier ervaring mee?

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

mad | email | 11-06-2009

hai vrouw van nu 50 jaar, ik krijg om het jaar in de zomer gordelroos, in mijn gezicht, pijn aan linker zijde op jucbeen, en op mijn voorhoofd, als ik er niks aan doe, breide de blaasjes zich uit over mijn oog, ik krijg met veel moeite van mijn huisarts zovirax, dat moet ik in nemen. na enkele dagen verdwijnen de blaasjes, de pijn blijft nog wat langer hangen ,daar neem ik paracetamol voor.....zovirax is erg duur daarom hebben de huisartsen een hekel aan het voor te schrijven, het helpt te goed zal ik maar zeggen....

mad | email | 11-06-2009

hai vrouw van nu 50 jaar, ik krijg om het jaar in de zomer gordelroos, in mijn gezicht, pijn aan linker zijde op jucbeen, en op mijn voorhoofd, als ik er niks aan doe, breide de blaasjes zich uit over mijn oog, ik krijg met veel moeite van mijn huisarts zovirax, dat moet ik in nemen. na enkele dagen verdwijnen de blaasjes, de pijn blijft nog wat langer hangen ,daar neem ik paracetamol voor.....zovirax is erg duur daarom hebben de huisartsen een hekel aan het voor te schrijven, het helpt te goed zal ik maar zeggen....

Markus | 24-06-2009

Zit gordelroos maar aan een kant van het lichaam??

Martijn | email | 24-06-2009

Beste mensen.
Momenteel slik ik zelitrex tegen de gordel roos.
Ik ben een man van 37 jaar en mijn huisarts begrijpt er niets van dat ik al voor de 2e keer in 5 jr gordelroos heb. Het vreemde is dat ik wel pijn heb maar (nog) geen blaasjes. Ook heb ik nu pijn in de balzak.
Wat is raadzaam, een olie? Werken aan een betere weerstand, ik leef onwijs gezond en sport veel!
Graag een advies.

Lia Vermist | email | 29-06-2009

Hallo,
Ik heb L-Lysine 1000 mg, 2x daags geslikt en amandelolie gemengd met Eucalyptusolie over de plek gesmeerd. Binnen 1 week was ik van de ergste pijn af.
Echt fantastisch.
Het beste met iedereen.

Sil | 06-07-2009

Lees overal dat de meeste mensen met gordelroos 60+ zijn maar dit bewijst het tegendeel al want alle reacties zijn van mensen jonger dan 60. Bij mijn dochter is vorige week de diagnose gesteld en zij is bijna 11 jaar oud. Het is wel afzien want het doet zeer en dan moet je daar nog een taaie zalf op smeren. Elke keer weer dikke tranen. Hoop voor haar dat het vlug weer over is.

lisa | email | 17-07-2009

Hello,
ik heb sinds 3 dagen de zona en op doktersadvies neem ik al 3 dagen Viratop.
Vandaag, de derde dag van inname vben ik verschrikkelijk moe met koorts (376) en heel erge hoofdpijn.
Ik moet Viratop echter nog 4 dagen innemen (5 per dag)?
Heeft iemand daar ook problemen mee ?

G.W.v.Dijk cornets de Groot | email | 19-07-2009

Hoi, ik heb ook voor de tweede keer gordelroos en het ergste is nu de vermoeidheid, blaasjes zijn bijna weg. Vraag me soms af of het bij mij wel helemaal weg is geweest, de zenuwpijnen komen vaak terug, vooral als ik moe ben. Begrijp niet dat op bijna alle informatie van doktoren er zo weinig over de klachten staat beschreven. Ik voel me er echt ziek door en vooral moe. wens iedereen sterkte en ik hoop dat er eens wat meer informatie loskomt over de verschillende klachten en niet alleen maar het is pijnlijk en er versch ijnen blaasjes en het gaat vanzelf weer over!!!! Goed dat ik de ervaringen van anderen kan lezen, anders ga je nog aan jezelf twijfelen.

Arienne | email | 22-07-2009

Ik lees bij jullie allerlei "oplossingen" in de vorm van zalf en olie en tabletten. Ik ben een vroue van 44 en sinds mijn 12e heb ik gemiddeld om het jaar (meestal in de zomervakantie) gordelroos op mijn rug/zij. Op een gegeven moment ben ik doorgestuurd naar een fysiotherapeut en werd daar behandeld met een apparaat dat stroomstootjes geeft. Omdat dat erg goed aansloeg en ik dagelijks naar de fysio toe moest heb ik op een gegeven moment van mijn ziektekostenverzekeraar een TENS-apparaat in bruikleen gekregen. Dat gebruik ik nu al vele jaren en helpt perfect! Zodra de gordelroos opkomt zet ik het apparaat erop een paar keer per dag en na een paar dagen zijn de ergste klachten voorbij! Het verlicht de pijn onmiddelijk. Ik hoop dat dit jullie ook zal helpen.

Piet | 26-08-2009

Sinds gisteren ook gordelroos geconstateerd.. Ben er nu al moe van

hendrickje | email | 26-08-2009

Hoi allemaal. Ik ben een vrouw van 39 jaar, woonachtig op St. Maarrten en sinds gisteren weet ik dat ik gordelroos heb.
Het begon een dikke week geleden met licht prikkende/branderige pijn van mijn hoofdhuid, zeg maar onder mijn haar. Alsof ik mijn haar te strak in een paardestaart had gedragen. Alleen rechterhelft van mijn hoofd. Ook de klieren in mijn hals werden dikker en pijnlijker en het leek alsof de onderkant van mijn schedel richting nek steeds dikker werd. Het werd ook steeds pijnlijker om mijn haar aan die kant van mijn hoofd te borstelen. T.g.v. de toenemende pijn, pijnscheuten rond oor (dacht zelf even aan oorontsteking) en brandende gevoel op mijn hoofd toch maar naar de dokter. Die zag al wel kleine blaasjes op mijn hoofd, maar dacht dat het kattenkrabziekte was, waarvoor hij een antibioticum voorschreef. wordt vervolgd

hendrickje | email | 26-08-2009

Na 3 dagen kon ik 's nachts niet meer slapen van de pijn. Steken, mijn haar brandde mijn hoofd uit en ik kon niet op mijn hoofd op het kussen liggen. Meer dan genoeg Finimal en paracetamol geslikt, maar het hielp niets.Dus weer terug naar de huisarts. Met 1 blik op de duidelijk gegroeide blaasjes in mijn nek wist hij het: gordelroos! Voor de pijn heb ik nu diclofenac 100 mg voorgeschreven gekregen en ter bestrijding van het virus Valtrex 500 mg (2xdaags 2 tabletten). Gelukkig is daarmee de pijn goed onder controle. Al heb ik de diclofenac vaker nodig dan voorgeschreven om het branderige gevoel op mijn hoofd tegen te gaan.
Ik zie etterende blaasjes cq. gezwellen op mijn onderkaak, aan de onderkant van mijn oor en op de haargrens in mijn nek. Zijn nog niet echt aan het indrogen. Ook her en der op mijn hoofd verdikkingen gevoeld. Komt wel overeen met de beschrijving dat het aan 1 kant van je lijf zit.

hendrickje | email | 26-08-2009

part III
En toch, ik zie nu ook pukkeltjes/blaasjes/plekjes op andere delen van mijn lijf verschijnen:op mijn buik, onder mijn borsten, in de buurt van mijn oksels, op mijn rug, op mijn armen en benen... niet gegroepeerd, gewoon hier en daar een plekje met een gelig kopje. Jeukt nog niet echt gelukkig, maar ik vraag me wel af of dit ook allemaal gordelroos is of een reactie van het lichaam op de medicijnen of zo.
Wat ik me ook afvraag is, waar ik dit opgelopen heb. Zover ik weet ben ik niet in contact geweest met een kind met waterpokken. Ik houd er dan ook nog een klein beetje rekening mee dat het uiteindelijk iets is wat op gordelroos lijkt, maar wat ik via ons huisdieren (honden en katten) heb opgelopen. Om het zeker te weten zou ik laboratoriumonderzoek kunnen laten doen, maar ik wacht eerst af hoe de medicijnen aanslaan. Van de huisarts tenslotte ook, net als anderen, de toevoeging gekregen dat het risico op chronische pijnen aanwezig is (juist ook omdat ik pas na een dikke week met de juiste medicatie begonnen ben). Leuk vooruitzicht, nog maar een portie diclofenac bestellen! Let's hope for the best!

Art | email | 07-09-2009

man 24 met gordelroos.
Het verloop:
woe 26 aug. gevoellige huid. Do bultjes ontdekt. Di naar huisarts, woe 2 sept. & do veel pijn begonnen met lidocaine (verdovende zalf) en paracetamol bij geslikt.
Vrijdag werd het minder en vanaf zaterdag geen medicatie meer gebruikt, nog wel gevoelig en lichte pijn. De blaasjes drogen langzaam in en geven licht (gelig+rood)vocht af.
Na die verhalen viel het bij mij wel mee: goed slapen/ rust pakken en fruit eten werkt eigenlijk altijd om die weerstand weer op te krikken.
Napijnen verwacht ik ook niet te hebben, succes!

ton | 08-09-2009

hallo mensen.

kijk eve hier in dit topic.

daar staat mijn oplossing voor gordelroos.

naam ton vissers

Dora Kuijpers | email | 12-09-2009

Hallo,

Ik ben 75 jr. Heb al ruim anderhalf jaar Post Herpetische Neuralgie (resultaat van een gordelroos-aanval) rondom mijn rechteroog.

Volgens de arts heeft het virus de zenuwuiteinden op die plek beschadigd.

De pijn, maar vooral de jeuk, 's morgens en 's avonds is soms ondraaglijk.

Weet iemand of die afschuwelijke "jeukpijn" ooit nog eens verdwijnt ?

Ik wacht op een, naar ik hoop, positieve reactie.

Groeten,

Dora

Aletta | email | 15-09-2009

Heb sinds 2 mnd gordelroos. Dit wens je niemand. Buiten dat ik erg moe ben heb ik het ook last van benauwdheid met pijn op de borst. Heeft iemand dit ook ?
Ben net weer thuis van 3 wk vakantie maar ik kan niet zeggen dat deze vakantie mij goed gedaan heeft
Aletta

kitty van hanswijk | email | 19-09-2009

ik heb sinds 3 weken ook gordelroos.op m,n rug en onder mijn borsten, dit is een pijn alsof ze met een vlammenwerper op je lichaam staan te spuiten.nu heb ik nog lange pijnlijke jeukende steken.nooit geweten dat het zo pijnlijk was.pijnstilling en sudocreme werken niet echt.het is vechten tegen de pijn,brrrrrrrrrr

Diana | email | 24-09-2009

Sudocreme is voor babybillen, dus hoe kan iemand nu denken dat dit gordelroospijn verzacht. Nee, dan moet je met andere maatregelen komen!

Ik zou maar eens gordelroosolie proberen. Dat geeft goede resultaten; ik had al van alles geprobeerd maar alleen deze olie van K&Co hielp. Ik was hier heel dankbaar voor want ik sliep niet meer en werd hondsmoe. Dan ben je nog gevoeliger voor de pijn.

:-)

Annette van den Berg | email | 02-10-2009

Zelfs kleine kinderen kunnen gordelroos krijgen.Mijn zoon kreeg het een maand geleden. Hij is ruim 3. Hij heeft op de leeftijd van 10 weken oud waterpokken gekregen en daarna nooit meer wat ze weleens beweren. Het begon met een redelijke plek laag op zijn rechter schouder blad en daarna kreeg hij nog een paar kleine plekjes achterop het begin van zijn schouder. Vrijdagavond ontdekt en even aangekeken. Maandagavond kwamen de rest van de plekken. Het was me wel al opgevallen dat hij vrij moe was. Omdat onze hele praktijk dicht was moesten we naar een vervanger en door alle angst over de mexicaanse griep (denk ik) zat het zo vol dat ik donderdagmiddag pas lang kon komen. Daar heb ik uiteindelijk vrijdagochtend van laten maken. Hij bleek dus gordelroos te hebben en het was veel te laat om hem een virusremmer te geven. Ik heb als advies gekregen om calendula emulsie erop te smeren om het wat te verzachten en ik weet uit de waterpokken tijd dat als je die in de koelkast zet het soms heerlijk verkoelend is. Deze emulsie helpt ook tegen eventuele littekens mocht je er toch aan komen. Hij vond het wel erg pijnlijk als ik het erop smeerde maar vroeg er wel regelmatig om.

Petra Hillen | email | 12-10-2009

Dag allemaal,

Bij mijn dochtertje van 3,5 jr. is vandaag gordelroos geconstateerd. Schijnt zelden voor te komen bij jonge kinderen. Voor anti-biotica was het al te laat, hij adviseerde 4x daags een zetpil. Het is erg pijnlijk voor haar en ze huilt/krimpt soms van de pijn. Heb net de gordelroosolie besteld, die heb ik hopelijk overmogen in huis.
Mijn vraag: wie heeft ervaring met gordelroos bij kleine kinderen? Wie heeft tips?

Alvast bedankt.

kitty | email | 13-10-2009

hallo,lotgenoten.ik heb eeb heugelijke mededeling,en dat is de injectie tegen gordelroos komt volgend jaar,en dat is het haast.in het ziekenfonds,en word vergoed!!!!dus een run op de dokter is nu wel een feit.eindelijk gerechtigheid voor onze zeer pijnlijke vijand.wauw!!!!!

harry de Kock | email | 17-10-2009

ik beb 73 en een man.kreeg gordelroos ahter in de nek en in mijn haar.Doter zei dat er geen medicinen tegen zijn.Goede hygiene is een vereiste.Mijn vrouw legt elke avond een nieuw steriel doekje op de gordelroos.
Klachten;pijn in de schouderstreek en op de kant van de schouder stekende pijn in de rug,die vermoeiend is ,net een gevoel of je op iets hards gelegen hebt gedurende lange tijd.
geen jeukvan betekenis

gusta | email | 28-10-2009

ja het zijn allemaal symtonen van gordelroos,erg moe en pijn mijn man heeft het nu ook geen blaasjes maar is erg ziek geweest nu nog erg moe sterkte

lidy | email | 29-10-2009

dag allemaal : ja ik heb ook zona of gordelroos, maar wel op mijn hoofd links. Dit is reeds van in mei 2008, zonder veel resultaat tegen de jeuk, heb reeds van alles gedaan masages, osteopaat, elektrische schokjes, en veel pillen. Deze helpen een beetje, maar de jeuk komt telkens terug, wat heel vervelend is in mijn haar. zon verdraag je niet en ook geen wind, is er iemand die er iets op gevonden heeft, met dank op voorhand

Sylvia Dietrich - Snabel | email | 06-11-2009

Beste mensen,
kreeg in augustus gordelroos in ernstige vorm aan de linkerkant van mijn gezicht.
Mond,wang, tot links rond mijn linker oog dat gespaard bleef. Komen er blaasjes op het oog ,dreigt blindheid, Veel medicatie gehad. Nog veel pijn en jeuk bij spanningen. Nachten waren erg, pijn en jeuk etc. Erg moe geweest en nog vaak. Zag 53 gevallen in 2009 al. ook
peuters. Er moet meer bekendheid voor deze
aandoening komen, volgens mij. Werk, en sociale leven worden er door beinvloed. De wetenschap dat het terug kan komen, maakt onzeker.Zou willen weten hoeveel mensen jaarlijks getroffen worden door deze aandoening.Las dat er injectie op de markt komt. maar voor wie? Compliment voor degene die dit forum opstartte.
Groetjes, Sylvia

carrie | email | 08-11-2009

dag allemaal, ik heb mijn eerste ervaring met gordelroos tijdens het pinksterweekend gehad, dit na een langdurige ziekte, nu is het inmiddels november, ik heb een flinke verkoudheid, en ik voel weer dezelfde pijn boven mijn rechterborst en rechterschouder, ik dacht eerst aan de mexicaanse griep, dat is het niet, nog steeds aan het sukkelen met mijn gezondheid en de weerstand van een mug, ik vroeg mij af, kan de gordelroos voor een tweede keer terugkomen of zijn het napijnen??

A. de Boer | email | 08-11-2009

Ik ben een man van 63 jaar. Vorige week dinsdag heeft de arts gordelroos bij mij geconstateerd. Drie dagen eerder kreeg ik een soort kussen in mijn r. wang. Deze werd geleidelijk aan steeds groter. daarna kwamen er rode plekken met blaasjes op het rechterdeel van mijn gezicht en op mijn hoofd en een branderig gevoel aan mijn oor en in de nek. De plekjes begonnen te jeuken. Daarna naar de huisarts gegaan. Bij het onderzoek bleek dat ik een tiental rode plekken op mijn hoofd, gezicht, nek, rechter schouder en op de borst had. De plek op mijn wang had de afmeting van 4x7 cm.
Daarna stelde hij vast dat het gordelroos was. Ik kreeg een kuur van Zelitrex en voor de pijn moet ik paracetamol nemen.
Nu zes dagen later, de plek in de wang is weg. De meeste blaasjes zijn opgedroogd en jeuken haast niet meer.
Wel heb ik nog felle stekende pijnscheuten door mijn hoofd. Die soms om de paar minuten door de rechterzijde van mijn hoofd schieten. Dit is geen pretje. Daarnaast heb ik nog een pijnlijke nek en linkerschouder. Dit lijkt op de pijn van een slijmbeursontsteking. Dit bevreemd mij wel omdat de blaasjes en rode vlekken allemaal aan de rechterzijde van gezicht en schouders zitten.

Wendy | 14-11-2009

Mijn zoontje 5 jaar had 6 weken geleden gordelroos en heel heftig. Omdat de artsen dachten dat hij ook iets anders onder de leden had (wat later niet juist bleek) kreeg hij daar antibiotica voor. Binnen 2 weken was hij van de gordelroos af. Nu 6 weken later, is het weer terug. Zelf vermoed ik dat hij de gordelroos niet goed heeft doorlopen vanwege de antibiotica en dat het daardoor terugkomt.
De huisartsen zeggen dat hij gewoon naar school mag, maar ik vind dat hij thuis moet blijven. In ieder geval heel rustig aan moet doen. Het lichaam geeft aan dat hij niet fit is.

Tonny | email | 25-11-2009

Hallo allemaal lotgenoten
Ik heb gordelroos in mijn rechtervoet en been.
Ik heb vreselijke zenuwpijnen gehad dat ik hele nachten liep te ijsberen, maar nu is mijn rechtervoet helemaal verstijfd en lopen kan ik niet ver meer. Gebruik nu Lyrica, maar een oplossing is het niet, alleen kan ik dan soms een beetje slapen.(ook niet altijd)
Volgens het revalidatiecentrum is er niets tegen te doen en er maar mee leren leven.
Wel wordt ik 2x per week behandeld door de fysio die bind-weefsel massage toepast en dat geeft wel verlichting voor de stijfheid.
Verder is het aantobben en weet ook niet meer wat ik moet doen.
De wonden zijn wel genezen, alleen nog lelijke plekken op mijn been en voet.Dat is niet het ergste, maar met het lopen heb ik heel veel moeite en werken is al helemaal uitgesloten.
Wie heeft er tips voor mij????

Lida | email | 01-12-2009

Hoi Ik heb al zes jaar geleden gordelroos gehad, stelde niets voor, drie of vier blaasjes rechts onder de ribbenboog, ik had het ook niet als zodanig herkent,ik kom zelf uit de zorg enhad het wel eens bij een patient op zijn gezicht gezien en dat zag er vreselijk uit,ik heb het zelf genegeerd en dacht dat het een overgevoeligheid was.Vanaf dat moment is elke september de pijn begonnen, vreselijke zenuwpijn,je staat aan de grond genageld bij de scherpe scheuten,dit al zes jaar, ook nu verga ik weer van de pijn en begin langzamerhand tegen de wintermaanden op te zien omdat het dan weer terugkomt, voel me koortsig, grieperig en moe, er zijn tal van adviezen en remedie`s, bij de regulieren artsen kunnen ze er meestal ook weinig mee, van pijnstillers tot anti depresieva,tot stroomstoten en de zenuw blokkeren, ook de accupunctuur en de homeophaat , wat helpt nu echt???Je leven word echt verpest het is zo overheersend de pijn,ik heb me nu weer ziek gemeld en voel me hier ongelukkig over.

Maria | email | 01-12-2009

Hallo mijn naam is Maria en ook ik kreeg gordelroos aan mijn rechter middel en buik branden en vreselijke jeuk ik zag in een forum iets over een olie van kamille en co
ik dacht baad het niet schaad het niet en heb hem besteld. na betaling van 18,95 had ik hem de dag erna in de bus het zat in een kleine handige roller en ik ben hem meteen gaan gebruiken
na 1 dag voelde en zag ik al verbetering :D we zijn nu 4 dagen verder en de pijn is bijna weg en de gordelroos is bijna helemaal opgedroogd, misschien dat iemand hier ook bij gebaat is.
Mij heeft ie in ieder geval prima geholpen
groetjes Maria

Edwin | email | 06-12-2009

6 weken geleden had ik na een paar dagen ongekende hoofdpijn ineens kleine bultjes op mijn linker voorhoofd - gordelroos. Bij de huisarts kreeg ik een virusremmer en Tramadol (een soort van morfine) om de ergste pijn te onderdrukken. Nadat de korstjes waren verdwenen, begonnen de jeukaanvallen. Eerst geprobeerd met natte compressen om de jeuk te onderdrukken, maar toen zelfs ijszakken niet meer hielpen, is mijn vrouw naar ETOS gegaan en kreeg daar een spray van BLOEM, speciaal voor dermatitis, netelroos, eczeem en psoriasis. Het is een natuurlijk product. Uiteindelijk een routine gevonden die helpt: gewoon warm douchen (tanden op elkaar), goed afdrogen en daarna de spray opbrengen. Het verkoelt onmiddelijk. Zit nu in de 6e week, en heb - buiten een kriebeltje hier en daar - geen noemenswaardige last van de jeuk. Wou dit hier meegeven, want na 3 dagen/nachten vechten tegen de jeuk weet ik hoe erg die jeuk kan zijn. Ik hoop dan ook van harte dat anderen met deze spray geholpen zijn.

Anke | email | 11-12-2009

Ik had ineens maandag een plek onder mn kin en in mn hals en dacht eerst dat het irritatie van jas was.. Totdat pijn en jeuk steeds erger werd.. Had al keer eerder gordelroos gehad en zoiets van gaat wel weer over.. Maar kwamen meer plekken bij en kreeg steken in mn oor, dus toch huisarts gebeld. Heb nu medicijnen gekregen, omdat in en rondom gezicht pijnlijker en gevaarlijker zou zijn.. Hoop dat het mee gaat vallen, want zit niet te wachten op nog meer plekken zo in het zicht.. Was vorige week ziek thuis met koorts en voel me nog steeds niet fit, maar ook dit waren waarschijnlijk al voortekenen..grr..
Wordt wel steeds pijnlijker, dus hoop dat medicijnen in combinatie met pijnstillers gaan helpen en het niet al te lang gaat duren..
Vind het wel raar dat je leest dat gordelroos vooral bij mensen boven de 60 voorkomt en het over het algemeen eenmalig voor komt..
Trouwens ik ben een nogal fanatieke volleyballer en deze week gewoon gevolleybald. Heb huisarts gevraagd en mocht gewoon volleyballen.. Moest alleen uitkijken met te warme douche en afdrogen. Dus ik ga morgen gewoon wedstrijd spelen..want hoe meer afleiding hoe minder je aan pijn/jeuk denkt..
Iedereen hier beterschap!

bea | email | 24-12-2009

ik ben nu 79 jaar en heb voor de tweede keer gordelroos in/aan mijn gezicht. geen koorts maar pijn. heel veel pijn vooral hoofdpijn.
de eerste keer was ongeveer 12 jaar geleden,
hoe kan dat nu ??? je krijgt het toch doorgaans maar n keer gordelroos waarom krijg ik "bofkont"dit dan voor de tweede keer?
wie kan mij daar op antwoorden..

GORDELDIER | email | 28-12-2009

he mensen ik weet dat je volgens mij een injectie kan krijgen hiertegen. ik heb het nu weer en het is al de vijfde keer, en ik ben 23 heeft iemand enders het ook al zo vaak gehad?ik heb het LTIJD OP MIJ RUGSCHOUDER

dirk | email | 30-12-2009

Heb een week gordelroos, en gewoon gewerkt heb nu zoveel pijn, dat ik me ziek gemeld heb, de de huis arts doet er nogal luchtig over,blijft een half jaar pijnlijk beweert hij, maar hoop toch snel weer aan het werk tekunnen.

Cor Visser | email | 06-01-2010

Ik ben ook een slachtoffer van een gordelroosaanval. Er kwamen vlekken en jeukende bulten in mijn gezicht, dit ging zo snel dat ik besloot naar de dokterspost te gaan. De dokter adviseerde mij een paracetemol te nemen en de plekken in te smeren met zinkzalf, het zou na 14 dagen over zijn. Ik zei dat ik mij zeer ongerust maakte over de plekken rond mijn rechteroog. Hierop keek zij weer en besloot een oogarts te bellen. Deze nam geen risico en schreef aciclovir tabbletten( 5x dgs) en aciclovir oogcreme ( 5 x dgs) voor, dit gedurende 10 dg. Op het internet kwam ik er achter dat er van aciclovir ook een huidcreme, mijn huisarts was bereidt dit recept uit te schrijven, gebruik 5 dgs de plekken dun insmeren. Ik gebruik het nu 2 dgn en de resultaten zijn goed, de jeuk is weg, de zwellingen nemen af en drogen op. Vandaag de olie van Kamille & Co ontvangen en ga die proberen. Ook was ik om te ontsmettenmijn gezicht met dettol zeep. Ik weet wel dat je de huisarts moet sturen om de juiste medicijnen te krijgen want de gezichtscreme ( 22) wordt niet vergoed door de verzekering(ONVZ) dus die schrijft men ook niet voor. Uiteraard gebruik ik ook pijnstillers, paracetemol en ibuprofen

Anneke[72 jaar] | 08-01-2010

Ik heb sinds 5 weken gordelroos en dientengevolge jeuk en sinds 3 weken heftige pijnscheuten op de romp. Een aantal dagen geleden begon ik met het deppen van de aangedane plek met hethomeopatische middel spilanthes.Dit middel helpt mij steeds een 5tal uren van de stekende pijn af waardoor ik wat bij kan komen.Wat het middel verder met het verloop van de ziekte doet: geen idee.

k | email | 10-01-2010

jaaaaah ik ben ook een gelukkig winnaar van gordelroos ....damn wat heb ik een jeuk zeg :S
Hoop dat het snel over is

veel sterkte aan alle die het ook hebben

groetjes k

Annie | email | 11-01-2010

Het gordelroos virus is het zelfde virus als het waterpokken virus. Mijn zoon heeft toen hij anderhalve week was enkele waterpokjes gehad omdat mijn dochtertje dat toen had. Hij zou volgens de huisarts niet besmet kunnen worden maar kreeg toch een aantal blaasjes. Toen hij naar de basisschool ging en opnieuw met het virus in aanraking kwam openbaarde zich dat als gordelroos. Hij is daar zeker een half jaar erg moe van geweest. Waterpokken heeft hij nooit echt gehad maar de gordelroos was echt vele malen erger. De arts vertelde bovendien dat je gordelroos vaker dan een maal kunt krijgen. De jongste twee kinderen hebben gelukkig wel waterpokken gehad. Kinderen kunnen dus beter goed de waterpokken krijgen dan in hele lichte mate omdat ze dan niet voldoende antistoffen aanmaken en het virus dan gordelroos kan veroorzaken.

sylvia-kuipers | email | 11-02-2010

hallo
Ben een vrouw van 52 ,en heb net vandaag te horen gekregen dat ik gordelroos heb ,op mijn bil !!!
Het branderige gevoel net of je een schaafplek hebt ,heb ik ook,heb van de dokter een kuur gekregen,omdat ik er nog op tijd bij ben,en hoop maar dat het helpt !!
Als ik alle verhalen lees,dan zakt me de moed in de schoenen dat het volgens de dokter niet iets ernstigs is !!
heb de laatste tijd veel stress gehad,en denk dat het daarvan komt,dus allemaal zonder stress !!!succes !

willies | email | 15-02-2010

Nou mensen, ik sluit me aan bij jullie club want ik heb al zeker 10 keer gordelroos gehad in 2 jaar tijd, gelukkig wel steeds kleine plekjes op mijn arm. Ben het levende bewijs dat het dus vaker terug kan komen.
Op dit moment ook heb ik weer die verschrikkelijke pijnscheuten in de linkerzijde van mijn hoofd. Tot nu toe nog geen blaasjes of rode vlekken te zien maar volgens mij weer een kwestie van tijd! Ik denk ook zeker dat het stress gerelateerd is. hoop dat er snel iets tegenkomt want het kost idd veel energie.

Annabel | email | 17-02-2010

Hoihoi,

Ik heb sinds een week gordelroos, op mijn buik, rechts boven mn heup. Het irriteert onwijs en als je het aanraakt of met kleding er op brand het onwijs..absoluut niet fijn dit :( Gelukkig ben ik nog niet ziek ofzo, dus hoop dat het hierbij blijft en snel weer weggaat.. weet iemand nog een zalfje dat de irritatie wegneemt?

Annabel | email | 17-02-2010

Overigens vind ik het zowiezo vreemd,

Ik ben 21 jaar ( bij lange na geen 60 zoals op de site www.gordelroos.nl staat ) heb inderdaad wel een (korte) periode last van stress gehad en nog een flink verminderde weerstand door een heftige mexicaanse griep afgelopen zomer, dus daar zal het wel door komen.. ?

Jeanine | 17-02-2010

mensen wat heeft dit allemaal met hardlopen te maken? geen moer volgens mij. ga naar een medisch forum met dit soort klachten.

Butterfly | email | 27-02-2010

Ook ik ben 'getracteerd' op gordelroos. Ik ben een vrouw van 61 jaar. Het begon met zgn. spierpijn waarna er op mijn bil en lies twee rode plekjes verschenen. Toen ben ik naar de huisarts gegaan. Het is nu de tweede week maar ik stik van de pijn in m'n been, rug en buik(lies). De rode plekken is uitgebreid naar mijn achterbeen en bil. Is nu aardig aan het terugtrekken, heb geen jeuk en geen blaasjes gekregen, smeer ik zinkzalf op de plekken, geeft enigzins verlichting alleen tegen de branderigheid Heb de medicatie Aciclovir gekregen tegen de virus en Tramadol voor de pijn (waar ik niets van merk. Pijn was zo heftig, ben weer teruggegaan naar de huisarts. Ik kreeg een Anti depressiva (Carbamazeine sandoz 100 mg) 2 tabletten per dag. Na twee dagen slikken merk ik niks. Misschien moet mijn lichaam aan het middel wennen? Dit heeft mijn huisarts dus niet verteld. Na het lezen van al deze reacties, zou ik het een redding voor vele mensen vinden als er een vacinatie voor komt. Vreemd dat een huisarts ons hierover niets verteld. Wordt vervolgt.

E.P.Huigens | email | 03-03-2010

Op mijn 65-ste kreeg ik gordelroos op mijn linkerschouder.
Het zal misschien niet voor iedereen helpen, maar ikzelf heb er Voltaren Emugel op gesmeerd, en was binnen twee uur van de pijn af, die daarna nooit meer is teruggekomen.

Robin | 06-03-2010

Hallo

Wil er ook even iets van zeggen het is echt lastig als je het heb ik heb het sinds paar dagen en zit in een rolstoel dan is het echt klote maar als je er ook niet in zit is ook lastig ik kan er gewoon niet van slapen enzo. en ben 29 jaar ik hoop het echt snel over gaat ik kan dit echt niet lang vol houden.

Butterfly | email | 11-03-2010

Vervolg van 27-02-2010. Zes dagen heb ik anti depressiva geslikt, het hielp niets. Het werd alleen maar erger. Dit hield ik echt niet meer vol. Ik las op het internet iets over een pijnpoli, dus ik gebeld. Daar behandelen ze ook gordelroos patienten. Meteen heb ik mijn huisarts gebeld. Hij stuurde mij meteen de volgende dag al door. Wat een opluchting. De prik in de rug was prima te doen en was voor mij dezelfde dag al merkbaar. Eindelijk kon ik weer slapen. Ik raad iedereen aan dit via de huisarts bespreekbaar te maken.

ina | email | 18-03-2010

Hallo allemaal.
ook ik heb gordelroos en verga van de pijn..
maar ik vroeg me af in hoeverre dit besmettelijk is...ik ben oma van twee klein kleinkinderen ..mag/kan ik die wel een kusje geven...gr en allemaal veel sterkte

Anja | email | 18-03-2010

Hallo allemaal,
Ik heb gordelroosin mijn gezicht! Links op mijn voorhoofd mijn oog en wang, ben maar blij dat het op je buik of iets zit, dit is echt een hel!
Iemand tips?

Anja | 18-03-2010

En Ina, ik zou het even niet doen, dat voor de zekerheid, bel even je huisarts die zal het kunnen bevestigen

Marlene van Deurzen | email | 26-03-2010

Heb vorige week van mijn huisarts gehoord dat ik waarschijnlijk gordelroos heb.
Hij heeft Wala Aconitum complex voorgeschreven, zou goed werken.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Marlene.

Willeke | email | 01-04-2010

Hallo,Ik ben ook getrakteerd op Gordelroos,deze bevindt zich op mijn rechterschouderblad en mijn rechterborst,ik ben er erg ziek van en weet niet wat te doen wordt gek van de pijn en de jeuk,ik heb er medicijnen voor gekregen dat heet Valaciclovir 500 mg moet 3 x per dag 2 van innemen,heeft iemand ervaring met dit middel.

Gerrie Brak | email | 02-04-2010

Hoi allemaal Ik heb volgens de dokter een mooie vorm van gordelroos .duidelijk zichtbaar.
Het enige wat ik er aan doe is Paracetamol tegen de pijn en zinkzalf op de gevoelige plekken om de pijn te verlichten.
Het zit op mijn buik en rug.
het helpt mij wel,
Als het echter op het hoofd voorkomt,en speciaal bij de ogen raad ik toch dringend aan de dokter te raadplegen.
Hoop er spoedig van af te zijn.

N. of Wel | email | 04-04-2010

Het is zeker besmettelijk wanner je aan het vocht zit vanuit de blaasjes.
Niet in de zon zitten.
Niet krabben, alles bij elkaar 6 - 8 weken narigheid.
Pas op bij Baby's en mensen die geen waterpokken hebben gehad!

N. of Wel | email | 04-04-2010

Het is zeker besmettelijk wanner je aan het vocht zit vanuit de blaasjes.
Niet in de zon zitten.
Niet krabben, alles bij elkaar 6 - 8 weken narigheid.
Pas op bij Baby's en mensen die geen waterpokken hebben gehad!

C.Govaerts | email | 05-04-2010

Sinds enige weken heb ik gordelroos.en een bijverschijnsel,een opgezette zijkant rechts,daar waar de plekken zitten van de gordelroos.Mijn huisarts zegt dat dit een tijdelijke verslapping van de buikspieren is?? De zwelling is behoorlijk ,lengte 30 cm breedte10 tot 15 cm en 4a5 cm hoog. Herkent iemand dit verschijnsel ?????

jeanneke | email | 07-04-2010

ik heb sinds zondag volgens de dokter gordelroos aan de linkerschouder,daar ik aan deze kant een borstamputatie heb gehad en de lymphsklieren ook zijn verwijderd en het zuiveringsstation weg is volgens de arts, kan mij iemand vertellen of dat het daar een gevolg kan hebben ,dat ik een opgezette arm krijg.

Merel | email | 08-04-2010

Nou, ik was ook een gordelroosslachtoffer, maar gelukkig werd ik via dit forum gewezen op de gordelroosolie van kamille&co. Ik heb het gelijk besteld want de pijn was niet te harden. toen ik de olie op de zere plekken deed voelde ik gelijk al verlichting. na 3 dagen waren de blaasjes bijna weg en de pijn was ook heel veel verminderd. Ik ben er nog niet helemaal van af maar ik kan tenminste weer naar mn werk en voel me niet meer zo moe. Bedankt voor de tip hier.

Merel | email | 08-04-2010

Nog even dit... er vroeg iemand hieronder wat gordelroos met hardlopen te maken heeft. Ik loop wekelijks hard en grote afstanden. Mijn weerstand is delaatste tijd niet zo best meer, misschien door het slechte weer en ik ben al een aantal keren door en door nat geregend. Dus ik denk wel dat er een verband is, toch?

Tjsa en ik ben nog lang geen 60 :-(

Ineke | email | 10-04-2010

hallo, na de griep&mexicaanse griep -injecties voel de ik me al meteen niet goed.
Werd hevig verkouden en na enkele weken
kreeg ik Gordelroos op mijn heup. Erg veel
pijn die niet te beheersen was met Paracetamol. De Kamille olie van Kamille&
Co heeft me heel goed geholpen. De pijn
bestrijd ik met Ibuprofen 600mg 3x p.d. en
Paracetamol+codene 3x p.d.
Ben nu 3 weken verder en het gaat de goede kant op. Nog wel erg moe en soms
misselijk en overgeven. Maar dat schijnt er
ook bij te horen. Af en toe doet mijn hele rug pijn, steeds op een andere plaats. Ook dat hoort er kennelijk bij. Ik ben 74 jr en hoop dit nooit meer mee te maken.

sandy ris | email | 17-04-2010

Hallo allemaal,ook ik waarschijnlijk gordelroos. Gisteren begonnen met hevige spierpijnen en afgekneld gevoel in mijn onderbenen,alsof me kuiten ontplofte!! uitslag rode vlekjes die groter werden. Eerste hulp geweest en me met diclofinac naar huis gestuurd,ze stonden voor een raadsel, eenmaal thuis kon ikzelf bedenken dat het wel eens gordelroos kon zijn. Ik heb nu zo'n pijn dat ik bijna niet kan staan of lopen,wie heeft dit ook. Het schijnt namelijk niet vaak voor te komen op de onderbenen

Mieke | email | 29-04-2010

Ik heb sinds 2 weken ook gordelroos op mijn buik en rug. Met de jeuk valt het nog mee, maar de zenuwpijn is bijzonder hinderlijk en bijna niet te harden. Hiervoor neem ik naproxen gecombineerd met paracetamol. Nadeel hiervan is dat je er behoorlijk duf van wordt, omdat je gewoon de maximale dosis nodig hebt. In dit forum heb ik gelezen dat kamille-olie goed werkt. Ik heb het besteld. Ik hoop dat het bij mij ook goed werkt.

jannie de jong | email | 29-04-2010

hallo mede lotgenoten, ik ben een vrouw van 57 jaar. heb vanmorgen de diagnose gordelroos gekregen van de huisarts. mijn eerste sympthomen waren vier dagen duizeligheid wat ik toe schreef aan slaap gebrek wegens hooikoorts. daarna een brandende ontzettende stende hoofdpijn aan de linkerkant op mijn hoofd. tweedagen later blaasjes op de linkerkant van mijn voorhoofd.dag er na een pijnlijk op gezet wang, keel nek en linkerschouder. en ontzetten branderig linkeroog en veel druk er op.koortsig. medicatie zelitrex500 en codeine tabletten 500 en het advies uit de zon teblijven.geen jeuk tot nu toe. maar als ik deze site lees heb ik al voorbodes gehad moeheid, zware benen. maar ik lees over de kamille olie maar niet waar deze verkrijgbaar is. hopelijk schrijf iemand die dit gebruikt dat nog eens op deze site. veel sucses allemaal en beterschap voor allemaal gewenst.
jannie

Yvonne | email | 02-05-2010

heb sinds een paar dagen gordelroos volgens de huisarts komt dit door stress.Ik had het nog nooit gehad en heb geen last van jeuk .Maar heb er wel pijn van. Kreeg van de huisarts Aciclovir Actavis 5xdgs 2tabetten van 400mg voorgeschreven. Dit helpt mij erg goed. Ik voel mij verder goed en vraag me af of ik gewoon mag gaan werken??

cherida | email | 05-05-2010

Ook ik heb het kado gordelroos mogen ontvangen (linkerschouder, nek en hals) en ik verwijt een teleurstellende mededeling vanuit mijn bedrijf om te verhuizen naar het midden van het land (kom uit den haag) als de aanstichter van deze bossen rozen. Volgens mij heeft de stress daaromtrent mij dit spontaan gegeven. Dokter op vakantie dus wachten tot volgende week (dacht ik) maar mijn gezin vondt dit geen goed idee dus zat ik vanavond bij de huisartsenpost. Toch wel even schrikken als je de diagnose 'Herpes' krijgt, oh nee zei de dokter later, het is gordelroos (....). Aciclovir 800 gekregen (5xpd) en paracetamol (4xpd).Ik wil hier zo snel mogelijk van af!ga dus ook de kamille-olie aanschaffen en de zinkzalf. jeuken doet het nog niet zo erg, pijn vind ik ook wel meevallen maar de tintelingen en stijve nek en het moeilijke slikken (ontstoken klier, dus bobbel bij halsslagader) vind ik minder.

MB | email | 06-05-2010

Wat goed helpt tegen gordelroos is ContraVir van TopPharm. Deze heb ik geprobeerd op advies van de drogisterij, en wonder boven wonder hielp het echt! Je kan het ook preventief blijven gebruiken zodat de klachten niet meer terug komen.

Gr!

meulensteen | email | 10-05-2010

n meulensteen.
ik heb al twee jaar gordelroos
ben 82 jaar veel pijn alles al gedaan
helpt niets de huisarts weet het ook
niet meer specialisten ook niet kan
iemand mijn helpen.

Bas | 17-05-2010

Voor die mevrouw + iedereen die de Kamille Olie download site zoekt: google maakt het erg makkelijk.

Verder kan ik opmerken dat mijn gordeldier zich twee weken profileert en alle meldingen over -blijvende- pijn mij bijzonder teleurstellen. Ik dacht echt even dat het met 7-10 dagen voorbij was.

Maar goed. 37 jaar, gordelroosjes in gezicht. Wat blasjes en rode wang zeg maar net boven scheerlijn.
En op achterhoofd (denk ik, hoewel: 't voelt als buil+wond=korstjes maar het zal Gordel deel 2 wel zijn. hmm het maakt de cirkel wel rond). Nog last van huid op schouder en druk van binnen aan m'n kaak gehad.

Niet IN mijn ogen, want daar probeer ik het niet heen te wrijven (lastig als Xfactor je laat tranen). Ik heb het na 14 daagjes volgens mij verspreid met wrijven, wegens jeuk, zodat het nu ook de neus raakt.

Heb Ocliclovir ook gebruikt (500gr 3xdgs 2 pillen), en bedacht zelf nog Ibruprofen (1xdgs) voor wat hoofdpijn. De rest 'draag' ik maar, slapen gaat nog, koorts is weg, het kn erger.. hoewel ik ook hoop dat het snl ophoudt.

succes allemaal, bedankt voor je verhaal. ..en wat zijn het er veel he.

merel | email | 17-05-2010

De olie die ik gebruikt heb ws olie van Kamille&Co, geen kamille olie, zoals misschien verondersteld wordt.

Maar....hoe dan ook, ik ben blij dat het bestaat en dat ik snel van die gordelroos af was.

anoniem... | 19-05-2010

mijn gordelroos begint nu pas,
ik had pijn onder mijn ribben
en heb nu gordelroos boven mijn penis.
is het erg?
ik heb alleen geen jeuk :S

anoniem... | 19-05-2010

enneh, ik heb nog nooit waterpokken gehad
is het dan niet gevaarlijk dat ik gordelroos heb of juit wel omdat ik nog nooit waterpokken heb gehad?

anoniem... | 19-05-2010

ik be trouwes 14 jaar
dus tis wel zeldzaam voor een kind die gordelroos heeft..

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over