gordelroos

Ingrid | 26-05-2004

Enkele weken geleden kreeg ik flinke pijn op een bepaalde plek op mijn rug in combinatie met uitslag op die plek. Daarnaast ook koorts en moe. Volgens de dokter heb ik gordelroos en omdat dit een virus is, kan het wel een tijdje duren voor het over is. Inmiddels is het enkele weken verder en is de uitslag grotendeels verdwenen. De plek is alleen nog gevoelig en ik ben nog steeds moe. Dat laatste merk ik tijdens het lopen: Het gaat wel, maar als ik thuis kom, is mijn hartslag na 20 minuten nog hoog, terwijl ik normaal binnen enkele minuten op mijn normale hartslag zit. Conclusie: mijn conditie is bar slecht door dit virus. Hebben jullie hier ervaring mee?

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

jan mulder | email | 21-05-2010

Ik krijg eerst rugpijn, ik kan dan absoluut niet lopen en moet 3 dagen plat liggen, daarna de brandpijn en jeuk en na 3 dagen de plekken, het zit achter boven mijn billen en wordt zo groot als een golfbal, de pijn is ondragelijk. Als de blaasjes rijp zijn laat ik ze opensnijden met een scalpel en doe er zovirax en een duoderm brandpeister op.Dit verzacht enorm, alleen is het net of er een mierenhoop in mijn rug zit. Na 2 weken is het leed geleden. Ik heb dit soms 3x per jaar al 20 jaar lang. In het ziekenhuis hebben ze al 5 keer die plek operatief verwijdert, maar dan komt het 5cm verder weer terug. Bij mij lijkt het wel een steenpuist of een negenoog. Ik word er soms moedeloos van. Ik ben nu 60 en het begon op mijn 40e. Stress is bij mij de grootste oorzaak! Ik leef gezond, rook niet, verse groenten e.d., ik voel het ook 2 dagen ervoor aankomen, ben dan moe en lusteloos. Het is een ramp!

Mark | 22-05-2010

Ik loop al een poosje recreatief en ben een paar weken terug geveld door het herpesvirus (gordelroos).

Ik was al een poos heel erg moe en snapte al niet waar het vandaan kwam. Ik heb de tip opgevolgd van een aantal mensen hier en gordelroosolie gekocht (olie van kamille & co voor de geïnteresseerden). Toen ik de olie bestelde werd er gevraagd of ik ook voedingstips wilde hebben en een aanbeveling voor een voedingssupplement; tja...natuurlijk wilde ik dat wel. Ik heb het advies opgevolgd en ben heel erg dankbaar voor de goede en snelle service.

Dit wilde ik jullie even laten weten omdat er steeds weer vragen gesteld worden m.b.t. dit onderwerp. Er is wel degelijk wat aan te doen! Na een week waren de meeste verschijnselen verdwenen. Ik ga nu mijn trainingsprogramma weer langzaam opbouwen.

leo de jong | email | 06-06-2010

ruim week geleden jeuk rond linkeroog, jl ma jeukende bulten rond linkeroog en onder haargrens. huisarts: allergie diabetesmedicijn Actos want ik had geen gordelroospijnen. Na ma ontstaat zeurende kiespijn in rechterkaak onder, verandert erna hevig, zowel onder- als bovenkaak vlammen en paracetamollen amper effekt, Di en wo worden de bulten rood, veel jeuk geen spoor van vocht maar wel korsten, ging supersnel. Kaakpijn doortrekkend naar rechteroor is soms niet te harden. Huisarts verrast, pijnplekken (rechts) zouden aan dezelfde kant moeten zitten als de bulten.(links). Virusremmers erin. Do wordt rechterwang dik, pijnlijke zwelling aan onderkaak. Slikken wordt miv vr pijnlijk, kan bijna niet meer kauwen en krijg mond maar heel beperkt open, zeer pijnlijk in rechterkaakgewricht, speekselklieren rechts slaan sinds za af en toe op hol. Pijnaanvallen in rechteronderkaak inmens, alsof kiezen eruit worden gedrukt. Inmiddels (zo ochtend) zijn aangetaste plekken herstellend maar de rechteronderkaak toont verbetering. Nog steeds verdikking aan de zijkant overlopend naar onderkant kaak, paracetamolcodeine heeft vrijwel geen effekt.
Wie zelfde ervaring?

marco | email | 07-06-2010

hoi mensen , ik heb ook gordelroos , links op mijn onderbuik , heb over pijn gehad in mijn buik en had ook 1 zoon zelfde bultje net onder mijn buik op mijn been zitten , ik heb daar sindsdien ook soms steken rare pijn , zou dat daar ook van kunnen komen?
gordelroos is dus echt een klotuh ziekte ben laatste tijd veel moe en zware benen ,trillingen in mijn buik,diarre,duizelig enz
hoop er snel vanaf te zijn
beterschap iedereen

marc | email | 12-06-2010

hallo lotgenote ik heb ook dik 2 maanden terug gordelroos gehad op mijn onderbuik rechts en op het been 1 bultje en op de rug , ben er flink ziek van geworden werd er gestoord van,bultje zijn nog niet helemaal weg zit nog un plekje waar het heeft gezeten , nu geen last meer van misselijkheid maar nog wel moe en soms flinke spierpijn , het lijkt soms wel of het op verschillende plaatsen terugkomt , heb in mijn hoofd soms steken , in mijn handen en benen , echt bagger allemaal , word er nu nog steeds echt depresief van, is er mss iemand die dit zelfde heeft of die er verstand van heeft ,want word echt un beetje gek, mail me maar want ben blij as ik er met iemand over kan praten die hetzelfde heeft of heeft meegemaakt groetjes marc

jan | email | 17-06-2010

Heb een paar dagen in het ziekenhuis aan een infuus met prednison gelegen, en heb volgens de huisarts nu gordelroos opgelopen door de prednison, kan mijn linkerarm haast niet gebruiken en tussen mijn duim en wijsvinger aan de linkerhand zit het, vooral de pijn maakt het lastig om te blijven werken, maar ben net weer begonnen en weer de ziektewet in te gaan voel ik niet voor, dus ga de ook de olie proberen en misschien helpt me dat om er door te komen.

Liesanne | email | 19-06-2010

Hallo, ik ben Liesanne en heb sinds 1 week gordelroos.Achteraf gezien, heb ik al jaren last van gordelroos. Op vakantie, lekker in de zon, begint er in mijn nek een raar gevoelloos, prikkelend gevoel. En na een paar dagen allemaal blaasjes. Wat een nare pijn. Voel me dan ook echt niet lekker. Ik noem het altijd een koortslipplek in mijn nek....gordelroos dus. Nu heel veel pijn linkerkant buik, van boven naar onder, in mijn linkerzij en linkerheup en linker onderrug. Na een paar dagen aardig wat uitlsag. Jeetje, wat een helse pijn, weet niet hoe ik slapen kan, zitten kan, enz. Ook is mijn linkerkant buik flink opgezet, wie heeft dat ook?

Liesanne | email | 21-06-2010

Hallo, hier is Liesanne weer. Wat ik ook heel vreemd vindt, is het feit, dat ik helemaal niet ongesteld wordt. Ik had het dus vorige week maandag moeten worden, net na het weekend, dat de eerste symtomen zich openbaarde. En graag wil ik ook weten, wie nog meer zo'n dikke opgezette buik aan de aangedane kant heeft. Wacht op jullie antwoorden, of mail.

Xavier | email | 04-07-2010

Hallo allemaal ,
Toen ik jong was kreeg ik gordelroos en omdat het niet tijdig werd ontdekt was de behandeling feitelijk te laat.
Nu, 40jr later heb ik pijnen links onder mijn linker oksel . Deze pijnen heb ik al enige jaren en het slaat door naar mijn psyche en dus invloed krijgt op mijn leven zowel op mijn werk als privé .
Alle behandelingen hebben eigenlijk tot niets geleidt . Toch blijf ik hopen dat er ooit echt een behandeling is die mijn pijnen voor altijd zal wegnemen .
Hoe lang ik het nog moet vol houden met deze dagelijkse pijnen ; geen idee .
Pillen en prikken , acupunctuur, enz enz helpen dus niet bij mij .
Het is deprimerend om te weten dat het bij mij niet helpt .
Ik hoop op betere tijden en dat het snel komt .
Ik wens iedereen hier ook heel veel sterkte toe met jullie pijnen die voor "leken " niet altijd begrepen worden

Marloes | email | 07-07-2010

Hallo,

Ik heb nu sinds twee weken last van rode bultjes met vocht op mijn knie. Omdat ik in het begin dacht dat het van brandnetels kwam heb ik eraan zitten krabben en daarna heeft het zich op meerdere plekken op mijn been verspreid. Sindsdien ben ik er vanaf gebleven en ik had ook het idee dat het minder werd. Het jeukte wel verschrikkelijk en als ik de bultjes aanraakte (door broek heen) was dit pijnlijk. Omdat het toch niet wegging uit zichzelf en het ook op m'n andere knie begon heb ik maar een afspraak bij de dokter gemaakt. Helaas is deze door de vakantieperiode drukbezet en ik kan pas over een paar dagen terecht. Nu lijken de bultjes zich van binnenuit wat op te drogen, maar veranderen ze ook van kleur (het lijkt wel blauw/zwart te worden). Ik heb nog geen ervaring met gordelroos en nou vroeg ik me af of jullie hieruit kunnen opmaken of dit eventueel gordelroos is. En is het dan niet erg om nog een paar dagen te wachten met naar de dokter te gaan? Overigens moet ik zeggen dat ik niet echt die pijnscheuten heb, zoals ik hier lees op het forum. Ik voel me er wel wat zwakker en koortsachtig door. Hoop dat er wat reacties op komen.

groetjes

Marloes | email | 07-07-2010

Nog even terugkomend op mijn eerdere bericht: Ik ben pas 23 jaar, is dit ook niet een beetje jong voor gordelroos? En verder merk ik sinds een paar dagen dat de lymfeklieren in het desbetreffende rechterbeen opgezet en pijnlijk zijn. Nou ja, ik hoop dat iemand me iets over dit alles kan vertellen. Vrijdag kan ik naar de dokter, maar ben bang dat ik dan misschien te laat ben of iets. Lees van alles over littekentjes die achterblijven e.d.

Wilbert | email | 19-07-2010

Even om te reageren op Marloes, de eerste keer dat ik gordelroos kreeg was op mijn 12e. Niemand wens ik dit virus toe! Heb het nu voor de 3e keer. Veel vormen van pijnbestrijding geprobeerd, maar dit is wat mij het beste helpt: Gordelroosolie, meditatie (half uur per dag), yoga, vitaminesupplementen en een dikke joint voor het slapen gaan. Ik heb geen pijnstillers nodig, maar dat is denk ik individueel.

Hans | email | 19-07-2010

Iedereen met gordelroos; er is een heel goed virusremmend middel dat helpt tegen alle Herpes virussen (waaronder gordelroos en koortslip), verkoudheid en griepvirussen. Dat middel heet kokosnoot en kokosolie. De vetten in de kokosnoot verbreken de virusmantel van het virus waardoor het virus makkelijker door je afweer systeem wordt aangevallen.

Diclofenac? Nee dank je wel! Vergeet niet dat je daarbij een maagbeschermer bij moet slikken! Liever een beetje pijn dan een maagbloeding/perforatie

johanna | email | 23-07-2010

hoi gordelroosjes allemaal sinds drie weken heb ik deze ellende ook en voel ik me zo moe en vaak misselijk hoort dat ook bij het virus dat misselijk zijn?verder leef ik met jullie allemaal mee wat een misère zeg bah!!! ik hoop op een reactie groetjes en sterkte iedereen. johanna

gordelroosje | 24-07-2010

hallo,

Ik heb ook net sinds een week last van gordelroos. Ben zelf ook moe en heb branderige pijn, maar zich best beheersbaar. Wel heb ik van de dokter aambeienzalf en paracetamol voorgeschreven gekregen. Helpt enorm! Ben nu alleen nog maar moe. De zalf op de plek smeren, dat verdooft de pijn. Werkt super, merk t gelijk wanneer t na een tijdje weer uitgewerkt is.
Dus wie weet helpt dit nog meer mensen?

Nel Goldstein | email | 27-07-2010

Ik kreeg 30 juni gordelroos aan de binnenzijde van mijn arm heb medicijnen gekregen en koelzalf gebruikt het is nog niet helemaal weg maar ik heb er geen last meer van ben alleen heel erg moe en huilerig, wie heeft deze ervaring ook en hoe lang kan dat duren? ik ben 67 jaar (vrouw)

mirna | email | 27-07-2010

hoi ik heb sinds 11 dgn gordelroos...zelfde symptonen als bij ieder ander alleen zit de pijn bij mij inmijn onderrug en via de rechterbilspier naar mijn rechterbovenbeen....dat zit sinds een week ook helemaal onder de rode grote en kleine vlekken en het spreid zich nu uit tussen mijn benen. Ik ben erg moe n iedereen zegt dat ik heel erg veel moet rusten...klopt dit??? Kan iemand mij vertellen wat ik wel en niet moet doen???

coosemans diane | email | 29-07-2010

hallo
ik heb gelezen dat gordelroos alleen bij mensen boven de 60 jaar maar dat is niets van waar want mijn dochter van 10 jaar heeft nu al 5 dagen de gordelroos ik kan alleen daar over zeggen dat het heel veel pijn doet dat ze er niet van kan slapen ze moet allen pijnstillers in pakken en talkpoeder er op strijken om het te drogen

Mandy | 02-08-2010

Hallo allemaal,

Ik heb al ruim 7 weken last van een brandende, jeukende en tintelende huid van mijn schouderblad.. Het lijkt onderhuids vandaan te komen, want ik voel hierbij ook lichte steken in mijn speir die daaronder zit. Ik ben naar de dokter geweest, maar die heeft er geen verklaring voor. Het moet vanzelf overgaan....! Nu hoorde ik van mijn vriendin dat dit opkomende gordelroos kan zijn. Echter lees ik bij de meeste reacties dezelfde symptonen, maar dat er na een paar dagen al bultjes te zien waren. Bij mij na 7 weken nog niets te zien????
Heeft er misschien ook iemand langer last onderhuids gehad, of kan iemand mij vertellen wat het kan zijn? En voor iedereen die gordelroos heeft.......BETERSCHAP!

twiggeres | email | 15-08-2010

Heel veel pijn en JEUK gehad en het eind is nog niet in zicht.Ben nu 6 weken in de ban van gordelroos. Bij mij is het vanaf de zijkant onderrug tot in de schaamstreek, je wilt niet weten hoe het er uitziet. Medicijnen helpen mij nauwelijks het beste is voor mij nog paracetamol codeine. Heeft iemand ervaring met jeuk?

Johan Paas | email | 16-08-2010

Ik heb 2 weken geleden gemerkt dat ik gordelroos had. 3 dagen daarna, op maandag naar de huisarts gegaan en een kuur van 7 dagen van Famciclovir Sandoz gekregen en een zalf Fucidin. De gordelroos is minder geworden. Echter de pijn is wel minder geworden. Nu heeft een zwager van mij 5 jaar geleden via de huisarts in het ziekenhuis op de pijn poli een behandeling gekregen en binnen 2 dagen was de pijn zogoed als verdwenen.Mijn huisarts, pas afgestudeerd, was niet op de hoogte van deze behandeling.

irma Visser | email | 16-08-2010

bijna 3 weken geleden kwam ik er zelf achter via internet dat ik gordelroos had
op schouder en bovenarm en paar plekjes op borst, gelijk naar de dokter en die zei
inderdaad je hebt gordelroos pillenkuur van
7 dagen maar het allerbelangrijkste wat ik
via internet zag was dat de mensen gordelroosolie(pijnolie) gebruikten van Kamille @ Co in Lichtenvoorde, binnen 1 dag in huis,
klein flesje met rolletje 3x daags insmeren
je weet niet wat je overkomt pijn en jeuk
trekken weg en dat voor nog geen 20 euro!!! Verder kan je deze olie gebruiken
voor gewrichts-peesklachten, tennisarm,
muisarm. Ik heb mijn zeer pijnlijke duim, had
ik al maanden er mee ingesmeerd 2 dagen
3x daags en geloof mij ook dat is over.
Ga geen pijn lijden maar bestel!!!!!

Annemarie Frankrijk | email | 16-08-2010

Beste mensen, kreeg enkele weken geleden gordelroos. Dacht eerst aan een insectenbeet. Toen de plek op mijn schouderblad begon uit te stralen naar mijn linker arm, ging ik naar de dokter. De arts constateerde ZONA, het franse woord voor golrdelroos. Over de pijn hoef ik niets te zeggen. Een francaise raadde mij aan om een genezer in de arm te nemen! Blijkbaar werken franse artsen vaker samen met genezers. patienten die bestraling of chemo krijgen in het ziekenhuis van Avignon, geeft de oncoloog een lijst van genezers om de pijn te verlichten. Ik belde de genezer meteen (bleek de slager van een dorpje verderop) . De man vroeg waar ik woonde en enkele uren later stond hij op de stoep. Op elk pukkeltje legde hij twee vingers (per pukkeltje ongeveer 10 seconden) en de pijn was weg!!! De goede man wilde geen geld ontvangen voor zijn diensten. Inmiddels is dit bijna een maand geleden. De pijn blijft weg, ben nog wel moe en de pukkels zijn er ook nog, zei het wel minder! Ik kan dit iedereen aanraden, beter voor het lichaam dan medicijnen, die toch altijd op de lever werken. Succes!

dolfine | 17-08-2010

Bij onze 14 jarige dochter werd afgelopen vrijdag ook gordelroos geconstateerd. Zij heeft een kuur voor 7 dagen gekregen. Wij hebben zelf de gordelroosolie van Kamille @ Co in Lichtenvoorde opgehaald. Meteen na de eerste keer smeren was de pijn en jeuk al stukken minder. Nu na 4 dagen smeren zijn de meeste blaasje gedroogd en de huid is een stuk rustiger. Ze heeft geen pijn meer en nog maar afentoe jeuk.
Geweldig spul .

monique | email | 22-08-2010

hallo ook ik heb gordelroos, gelukkig geen jeuk maar wel een enorme pijn op mijn linkerschouder , ik heb 2 blaasjes gehad ook het gevoel dat mijn huid op mijn schouder eraf was en een verdoofde arm ,schouder en borst.
maar nu na 4 weken heb ik nog veel pijn en heb veel last van mijn maag en ben de hele dag misselijk en heb het gevoel een geplastiviseerde pizza gegeten te hebben.
bah ...verder erg moe en lusteloos en rugpijn.
de dokter zegt dat ik een burn out heb maar als ik alle verhalen zo lees denk ik toch dat het de gordelroos nog is.
hoop dat het snel over gaat...iedereen sterkte .

eline | email | 25-08-2010

hallo,ik heb vanmiddag een afspraak bij de dokter omdat ik vandaag ben opgestaan met een plek met rode uitslag op mij rug net boven mij bhbandje links.Na jullie verhalen te hebben gelezen ben ik bang dat ik gordelrooos heb.Ik ben zondag terug gekomen van vakantie en dan zit je hier niet op te wachten.Ik ben heel benieuwd wat de dokter zegt.

eline | email | 25-08-2010

helaas ik heb toch gordelroos.ik heb nu alleen nog maar wat branderig gevoel op mijn rug dus ben heel benieuwd hoe het verder verloopt.Ik heb meteen vanmiddag de gordelroosolie besteld en hoop dat het komt en dan snel werkt.Ik zal er vanavond wat zinkzalf op smeren.
sterkte iedereen

Willemien | email | 31-08-2010

heb gordelroos voor de 2e keer in mijn levenn de eerste keer was toen ik 27 was en nu 51 en heb het weer. Kan het niet begrjpen dat elke pagina my verteld dat je het maar 1 keer in je levn krijgt. En mijn zoon had het toen hij 14 zo geloof nie alles wat ze vertellen. Had het de eerste keer in het gezicht en nu op de romp. Hoop dat het gauw overgaat want de pijn is erg vervelend maar beter te houden dan de eerste keer had toen 4 weken verschrikkelijke hoofdpijn De nachten zijjn het ergste omdat tegen 5 uur de pijn stillers zijn uitgewerkt en ik er niet te veel wil nemen
Ik wens een ieder die dit ook heeft heel veel sterkte

willemien | email | 31-08-2010

wil nog even dit zeggen tegen Mandy de eerste keer bij mij duurde het 4 weken voordat de bultjes op de huid kwamen zo dat is heel goed mogelijk

fred | email | 01-09-2010

2 weken pijn, nu al 2 weken misselijk wat een ellende !

eline | email | 05-09-2010

Nu anderhalve week verder en de bultjes zijn al bijna weg super werkt de olie.Helaas zijn de zenuwpijnen er nog wel.Soms op mijn linkerrug helft en soms op mijn linker kant van mijn buik/ribben.Gelukkig is het wel draagbaar en hoef ik geen paracetamol in te nemen.Ik ben wel aan de eind van de dag moe(en dat op je 39ste).
groetjes

Moeder van 2 | email | 06-09-2010

ik ben een vrouw van 26, ben net met klachten naar de huisarts geweest (klachten waren: opgezette lymfeklieren in mijn nek en onder oor aan de linkerkant)
Ook had ik een plekje op mijn hoofd (links) ik dacht dat het een muggenbult was (opgezet en jeukte wat) Dit blijkt dus gordelroos te zijn! ik heb geen verminderde weerstand, ben ook niet ziek of zo en heb alleen last van de opgezette klieren (die doen zeer) heb een middel voorgeschreven gekregen (3 maal daags 2 tabletten anti-biotica gedurende 7 dagen) ik hoop dat het daarmee over is.
Het schijnt heel besmettelijk te zijn en ik heb 2 kinderen van 3 en 6 jaar die hebben nog geen waterpokken gehad.... zal dus niet lang duren voor die het ook hebben.

h.meurs | email | 09-09-2010

Mijn vrouw heeft gordelroos , buik en rug zijn bedekt met blaasjes, door de pijn komt ze niet tot rust, Het schijnt dat tegen deze kwaal geen medicijnen bestaan , het recept van de dokter is Famciclovir 500 MG. eigenlijk een pijnstiller. Verder lees ik in vorige berichten dat er geen medicijnen tegen bestaan

Lia | email | 21-09-2010

Hallo
Mijn vriend heeft sinds 2 weken gordelroos.
Nu heb ik gel via de huisarts gehaald en het heet Lidocaine.
Zelf heb ik het 10 jaar geleden ook gehad, maar bij stress of slecht slapen krijg ik het
nog steeds terug in lichte mate op mijn hoofd of bij mijn stuitje.
Groetjes Lia

alicerekoert | email | 22-09-2010

Mijn zoon van 13 heeft gordelroos en is erg moe en heeft ook al dagen last van keelpijn.
Dit is allemaal erg vervelend doordat hij pas naar de brugklas is gegaan. Hij mist nu gewoon veel.

Kitty | email | 30-09-2010

Hallo, ik heb sinds 2 dagen gordelroos, het begon op mijn bil ( heb hier ook een gescheurde spier) het is nu uitgebreid naar mijn onderrug, bovenkant bilnaad achterkant bovenbeen, knieholte, kuit en nu ook mijn voet, ik heb medicatie gekregen, maar nu is mijn voet zo vreselijk koud en ik krijg hem niet warm, zelfs niet met een kruik, wat kan ik doen?

gerrit | email | 06-10-2010

ik heb het ook, de pijn is niet te doen! heb vannacht gejankt van de pijn, pijnstillers helpen niet, waar in België haal ik die olie?
iedereen bekijkt me alsof ik de meest besmettelijke ziekte heb die er bestaat, voor de rest geen begrip voor de symptomen, nog minder voor de helse pijnen! hoelang gaat dit duren?

m.hoppentocht | email | 08-10-2010

Sinds dinsdag diagnose gordelroos.
Bultjes en enorme rode plekken rechter voor en achterkant taille.
Twee dagen behoorlijke pijnen gehad en een grieperige gevoel.
Valaciclovir en paracetamol gebruik ik.
Als smeersel gebruik ik Rozenglycerine en dan smeer ik er twee keer per dag een vette laag op.De plekken zijn nog behoorlijk rood maar ze branden en jeuken niet.
Rozen glycerine kun je overal kopen en een pot 350 ml kost een paar euro.

wies 64 jaar | email | 11-10-2010

gordelroos? Ja hoor ik ook. Al 5 weken nu. Inderdaad heel heftige pijnen, niet vol te houden. Was er wel op tijd bij, binnen 48 uur. En gelijk aan de kuur begonnen. Nooit geen blaasjes of jeuk gehad. Een klein plekje onderaan m,n schouderblad. Leek wel ofdat ik gestoken was. M,n huisarts wist gelijk dat t gordelroos was. Na 2 weken was de pijn niet meer vol te houden.Kon er ook niet meer van slapen.Dus naar de pijnbestrijding in t ziekenhuis. daar kreeg ik n injectie tussen m,n ribben. Hielp 2 dg, toen kwam de pijn weer net zo heftig terug. Kreeg toen morfine voor de pijn, want ik kon na n week pas weer de tweede spuit krijgen. Wat n ellende. Eindelijk de tweede spuit, en ja hoor de heftigste messteken waren weg, en zijn gelukkig niet meer terug gekomen. Ik heb nu nog wel pijn, maar dat is goed te verdragen, lijkt n beetje op kiespijn, n beetje zeurend. Dus ik heb nu goeie hoop dat ut wel overgaat, maar ik moet wel erg veel geduld hebben denk ik.

Deen | email | 11-10-2010

Ik heb het op het moment ook maar vind de pijn erg meevallen... Pijn kan ik het eigenlijk niet noemen, meer een licht prikkende jeuk zou dit door mijn leeftijd komen? Ik ben 21

Anja | email | 13-10-2010

Ik dacht eerst dat ik spierpijn had was namelijk de deuren aan verfen over maar deze pijn werd steeds erger iemand hoeft maar naar mijn arm te wijzen en ik rim in elkaar. De volgende dag zaten er op mijn arm een paar kleine blaasjes. Meteen naar de huisarts toe en ja hoor: Gordelroos. Meteen aan de ontstekingsremmers. Deze kuur heb ik nu achter de rug. Geen uitbreiding van de plekjes. Maar wel vreselijk moe en ontzettend veel pijn. De huisarts heeft mij tegen de pijn Amitriptyline voorgeschreven (1 tablet van 25 mg. voor het slapen gaan) maar dit is een antidepressiva ik heb de bijsluiter gelezen en durf deze niet te slikken. Wie heeft hier ervaring mee.........Ik slik nu Ibuprofen helpt niet echt maar verlicht wel een beetje.

willie post van de meijden | email | 17-10-2010

ik heb nu 3 weken gordelroos eerst dicloflinac via huisartsenpost daarna kuur huisarts kuur valacicloovir 500 mg 42 st opmaken daarna 2 x zaldiar 30 st. ben nog steeds niet van de pijn en steken brand ik wordt er gek van kan niet slapen hoe moet dit verder ik ben 68 jr. heb veel antibiotica gehad met gevolg operatie heup waar bacterie opgelopen rifadin en zoveel andere medicijnen ik heb geen weerstand .

J.v.d.Plas | email | 22-10-2010

Als kankerpatiënt heb ik na e.e.a. aan chemo en 2 stamceltransplantaties een verminderde weerstand en nu dus gordelroos gekregen aan één kant van de romp met jeukende blaasjes en zenuwpijn.
De dermatoloog schreef valacicclovir voor en lidocaine zinkdioxidezalf voor de zwellingen wat kortstondig helpt tegen de pijn maar de zwellingen wel vermindert, dit middel werd overigens niet vergoed door het ziekenfonds.
De agressiefste afweercellen van het lichaam die dit te lijf moeten gaan heb ik maar in kleine mate en hoop dus echt dat het overgaat want het is behoorlijk irritant.

omie | email | 22-10-2010

Ook al tijd met ontzettende pijn op rug en oksels opgezadeld. Omdat er in het begin weinig te zien was, ben ik pa na 8 wkn naar arts gegaan. Jawel gordelroos, ben diabetes patient, en net van longontsteking genezen, maar nu dit. Heb nu kuur gehad met valaciclovir, maar weet ook nog niet of dat nu nog zin heeft eigenlijk. Ik lees veel dat je er binnen 48 uur bij moet wezen met medicijn. Wat jammer dat er zo weinig aan te doen is, want het humeur wordt er niet beter op.

jose | email | 23-10-2010

omdat oorzaak veel stress of veel werk is,moet je het tegendeel doen; stress en werk zoveel mogelijk loslaten, rustig bewegen en veel rusten, met pijn (het is pijn van de zenuwbanen) een warm kersenpitkussentje of zo opleggen.
vlgs mijn vitaminenboekje reageert gordelroos /herpes zoster gunstig op veel vit.c , 5x p.dag 1 gram,Door vit C meer weerstand)
panthoneenzuur 200 mg, en vit B6;50 mg.
plus 2x p.dag vit.b complex innemen
.(Vit. B 's noemen ze wel eens stress vit.,)
Misschien is vit c, multivitaminen en B complex goed om vit.niveau op te krikken.

ikke | email | 25-10-2010

Goedemiddag allemaal.

Ik morgen ook maar even langs de dokter.
Geloof dat ik ook gordelroos heb.
Pffff ... mn hele bostkast zit onder de rode jeukerige vlekken.
Af en toe dus ook stekende pijn.
Wacht het af wat de dokter er morgen van zegt.
Heb al een slecht afweersisteem i.v.m psoriassis medicatie .... kan er ook wel bij.

Iedereen beterschap gewenst!!!!

Thea 53 jaar. | 31-10-2010

Hallo lezers,

Ook ik ben "gezegend" met gordelroos. Een week geleden kreeg ik pijn in mijn linkerschouder en -arm. . Donderdag naar de dokter geweest, die dacht dat de zenuw in mijn arm geïrriteerd was. Vrijdagmorgen zag ik diverse bultjes op mijn arm. Terug naar de dokter in ja hoor, gordelroos. Ik heb nu diclofenac. En zojuist de gordelroosolie besteld bij Kamillen&Co. Ben benieuwd!!
Het verontrust me nu wel dat ik bij mijn rechterknie ( dus aan de ander kant) ook hetzelfde bultje heb. Mag hopen dat dit niet verder gaat. Volgens de huisarts komt het maar aan 1 zijde voor.
Even goed in de gaten houden dus!
Ik zal mijn bevindingen van de olie aan jullie laten weten.
Sterkte allemaal.

omie | email | 01-11-2010

Goedenavond,
Heb ook hier al eerder gevraagd of die valaciclovir (via de arts) nog zin heeft na dat pas na paar weken gordelroos is vastgesteld is. Ik lees erover dat het alleen helpt als je er binnen 48 uur bij bent. En heb ook de kamille gordelroos olie gebruikt, helaas zonder resultaat. Zit denk ik niets anders op dan geduld... :-(

Margje | 04-11-2010

Gelukkig had de olie van kamille&co bij mij wel resultaat. Ik zat met smart op het pakje te wachten en ben gelijk beginnen met smeren. Ik voelde gelijk al verlichting.......nu nog afwachten of deze lijn zich doorzet......hou jullie op de hoogte!

Thea 53 jaar. | 08-11-2010

Hallo lotgenoten.
Vorige week schreef ik dat ik de olie ook had besteld, maar er is iets mis gegaan met de verzending. Vorige week maandagavond ( ik had toen 1 week pijn in mijn arm en 4 dagen blaasjes) ben ik naar een mevrouw geweest die me van de pijn af kon helpen. Sinds donderdag heb ik ook niet meer echt die zenuwpijnen( alsof er steeds een cactus prikt) maar wel ontzettende "spierpijn"in de arm en schouder.
Slapen gaat ook super slecht. Het gaat bij mij om de zenuwbaan die vanuit je nek richting arm loopt. Dus lig ik op mijn hoofd dan gebeurt er ook iets in je nek en trekt het door naar de schouder en arm. Lopen gaat nog het best, Maar ook niet pijnvrij. Weet iemand iets tegen deze pijn.?
Warmte helpt niet, ook al op verschillende manieren geprobeerd.

omie | email | 08-11-2010

@ Thea, fijn dat die mevr je heeft kunnen helpen, maar tegen de schouderpijnen, ben ik voltarengel gaan proberen, en dat helpt wat tegen die spierpijn. sterkte

Karin | email | 11-11-2010

beste lezers,

De huisarts van mijn dochter van 16 heeft geconstateerd dat zij gordelroos heeft. Al een tijdje heeft zij pijn aan haar duim. Nu zie je geen blaasjes. Ze is niet lekker en klaagt veel over vermoeidheid en lusteloosheid. Kan je ook gordelroos aan je duim hebben. En kan die vermoeidheid hier mee te maken hebben.

Margje | 11-11-2010

Ik zou nog even van me laten horen.... ben nu bijna pijnvrij en de plekjes zijn bijna weg. Ik ga binnenkort op vakantie en zag al aankomen dat ik niet gaan kon: ik zag er niet uit. Maar gelukkig vertrek in begin volgende week met een bijna gaaf huidje, de nog wat lichtrode plekken neem ik voor lief.

Mark | 24-11-2010

Ik heb best wel vaak last van gordelroos. ik heb het nu wel meer dan 5 keer in een jaar gehad. Ik weet het niet zeker of het gordelroos is maar het lijk er veel op, alleen heb ik niet zo erg pijn. Ik krijg het steeds op hetzelfde plek, namelijk rechts naast mijn navel op mijn buik. Daarnaast heb ik ook veel last van een opgezwollen buik en weinig eetlust.

Ans | email | 24-11-2010

Hallo allemaal,

Vorige week donderdag erge jeuk op mijn buik, en, zelfs een lichte aanraking deed zeer. Vrijdag , pijn rechterkant onder de ribben trekkend naar de rechterflank in de rug,
Zaterdagnacht huisartsenpost gebeld en kan diclofenac komen halen 3 x per dag 50 mg. zondagnacht is de medicatie uitgewerkt heb een extra diclofenac plus een zetpil 1000 mg paracetamol. het slaat pas na 2 uur ondragelijke pijn aan. Maandag naar huisarts die denkt ontsteking longvliezen, een antibiotica kuur en longfoto . Pijn en jeuk blijft, woensdag weer naar huisarts, longfoto goed maar hij hoort iets wat niet goed is, zegt dat ik symptomen van gordelroos heb maar geen bultjes of vlekken, vindt hij ook vreemd, bloed
laten prikken en kuur afmaken en diclofenac blijven slikken tegen de pijn, krijg vrijdag de uitslag, Ik vind het een bijna ondragelijke pijn . Mijn huid doet pijn als mijn pyama er tegenaan komt, of als ik er een vinger langs strijk, ook een brandend gevoel en PIJN, ben moe en ook duizelig van de medicatie, alles bijelkaar ELLENDE.en na 7 dagen nog steeds geen vlekken of bultjes.
Ik wens iedereen met gordelroos begrip en sterkte toe
Groetjes Ans 50 jaar

Mark | 25-11-2010

Ik heb best wel vaak last van gordelroos. ik heb het nu wel meer dan 5 keer in een jaar gehad. Ik weet het niet zeker of het gordelroos is maar het lijk er veel op, alleen heb ik niet zo erg pijn. Ik krijg het steeds op hetzelfde plek, namelijk rechts naast mijn navel op mijn buik. Daarnaast heb ik ook veel last van een opgezwollen buik en weinig eetlust.

klaas | email | 09-12-2010

ik ben 61 jaar en heb nu 8 weken gordelroosop buik en rug het is erg pijnlijk
heb medicijnen gekregen om de zwellingen te bestrijden dat is na 5 weken al bijna weg alleen hou ik de pijn in mijn lijf ,ben weer naar de huisarts geweest en die heeft me nu amitriptyline voorgeschreven,na een paar weken slikken help dit ook niet,om de pijn iets te verlichten slik ik iedere dag 1o paracetamol. heeft iemand een goede tip

roy | email | 15-12-2010

Dit doet echt pijn. De gordelroos die ik heb zit rechts van mijn navel, deze trekt via de zijkant naar mijn rug. Slapen dat gaat ook niet echt, word wakker van de stekende pijn die om de paar tellen zich laat voelen. Echt geen pretje ik loop af en toe op mijn tenen en mijn kaken hou ik op elkaar van de pijn. Ben niet kleinzerig, maar dit is echt te veel. hoop er snel vanaf te komen en hoop het ook nooit meer te krijgen.

m.hoppentocht | email | 18-12-2010

Ben nu twee maand verder en het zakt heel langzaam af. blaasjes en vlekken zijn weg en de opgezwollen buik begint ook af te zakken.Alleen dat geknaag in mijn buik zit er nog steeds (net een nest hamsters) die zorgen voor weinig nachtrust.
Een waardeloze en pijnlijke ziekte wat maar heel langzaam geneest en die je gestel flink aantast.Heel veel pijn en weing eetlust en geen slaap.Je kan er weinig aan doen dan alleen uitzieken denk ik.

Hub.Coenen | email | 31-12-2010

Jammer.Nergens lees ik dat tortel of lachduifjes bij de patienten in huis werden genomen. Meerdere kennissen van mij, waarbij door artsen gordelroos geconsta-teerd is, namen deze duifjes in huis en genazen snel en zijn vanaf het in huis of in de berging plaatsen van deze duifjes gevrijwaard gebleven. Mensen die gordel roos kregen toen ze 20 waren en nu rond 50 jaar oud zijn hebben nooit meer hinder gehad van gordel of netelroos.
Hub.

Guy Schepers | email | 04-01-2011

Na 2 jaar geleden een zona op de rechterhelft van mijn hoofd te hebben gehad, lijd ik vandaag nog steeds aan ondraaglijke post-herpetische pijnen. Slik 10 pijnstillers per dag (Codeine + paracetamol)+Cymbalta om depressie te onderdrukken. Situatie is intussen onhoudbaar geworden.
Hoop nu dat een consultatie bij de pijnkliniek redding kan brengen!

Isabel 25 jaar | 04-01-2011

Ik dacht vorige week dat ik gebeten was door een insect maar vermoed nu dat ik zona heb. De eerste week had ik alleen maar jeuk, uitslag op mijn rug en een branderig gevoel. Sinds gisterenavond heb ik de pijn ook mogen ervaren, verschrikkelijk! Net of ze met een mes in mijn rug staken, kwam heel onverwacht. Geweend van de pijn, terwijl ik normaal gezien toch een hoge pijngrens heb! Heb heel de nacht wakker gelegen. Ik ga deze avond naar de dokter en hoop dat er toch één of ander geneesmiddel voor bestaat. Succes aan iedereen die hetzelfde doormaakt!

Yvonne | email | 12-01-2011

Hallo, mijn vader 84 jaar is 4 weken terug ziek geworden (zeer heftige pijn achter zijn oog en continu overgeven). Na 3 ziekenhuizen te hebben bezocht (2 oogziekenhuizen en algemeen ziekenhuis is de diagnose gordelroos. In het ziekenhuis is gestart met antiviraal middel via infuus en morfine-infuus tegen de ondraaglijke pijn. Afgelopen maandag is hij thuis gekomen. Hij eet gelukkig weer goed, maar de pijn is ondraaglijk; hij is behoorlijk ingeteerd. Tegen de pijn krijgt hij amitriptyline en lyrica, maar of dit werkt weet ik niet (je weet niet hoe de pijn zou zijn als hij dit niet zou slikken). Ik lees dat sommigen van jullie goed baat hebben bij gordelroosolie van Kamille & Co, is dat tegen de jeuk of tegen de pijn? Heeft iemand anders ervaring met homeopatische wondermiddelen op dit gebied? Mijn vader is nadat hij van de morfine is afgegaan inmiddels 2x naar de pijnpoli geweest waar hij injecties heeft gekregen. Maar dit werkt maar voor 2 dagen ofzo.Eind januari staat weer een afspraak bij de pijnpoli gepland. Kan iemand mij advies geven, hetzij een goede homeopaat die gordelroos succesvol heeft behandeld of een wondermiddel of wellicht iets anders op alternatief vlak. Dank

antoinette | email | 27-01-2011

goedemiddag,

Ik heb een vraag aan jullie, kennen jullie iemand die gordelroos heeft of heeft gehad aan de rechter kant binnenin zijn hoofd.
hierdoor is mijn rechter kant van mijn gezicht geheel verlamd, ook mijn oog, deze knippert niet meer.
Het is 3 jan, 2011 gebeurt, het gebeurde in tijdvak van 2 minuten, had daarvoor 2 dagen last van hoofdpijn.
Ik hoor graag reactie's, of de sympthonen van verlamming bij andere mensen wel of niet zijn verdwenen en hoe lang dat heeft geduurd.

Willy | email | 01-02-2011

Hallo,
Wil iedereen heel veel sterkte Wensen, heb het zelf ook, soms hoera,toch een dag je pijn vrij. was het iedere dag maar zo. ik leef er naar toe, medicijnen helpen toch niet veel en de pijn poli is ook niet alles.

loopster | 02-02-2011

Hallo allemaal,

Een collega van mij heeft momenteel ook gordelroos. Zij heeft als tip gekregen over het drinken van een natuurlijke antibioticum en dat heet zilverwater. De ander (van de tip) en zij zelf hebben er erg baat bij.

Lizette | 04-02-2011

@ Yvonne: de olie van Kamille&Co is virusremmend, pijn- en jeukstillend en wondhelend volgens de gebruiksaanwijzing die ik kreeg toegestuurd bij de olie voor mijn moeder. Bij haar heeft het goed geholpen, maar zij had van haar middel tot aan haar heup dus ik weet niet of het in het geval van je vader ook zal helpen. Je zou contact op kunnen nemen met Olga want ze heeft heel veel ervaring met de ziekte.

Iggy | email | 11-02-2011

Ongeveer 1 1/2 week geleden kreeg ik de eerste onbehaagelijke gevoelens ter hoogte van mijn rechterschouderblad en onder mijn oksel. Na een dag of wat keek ik in de spiegel en zag wat rode vlekjes, maar weet dit aan plaatstelijke huidirritatie. Toen sloeg ineens de pijn toe en geloof me, ik kan tegen een stootje [boksen/karate], maar dit was kermen. Ik keek weer in de spiegel en schrok me rot: Ga ik dood?, dacht ik. Maar goed, ik heb sterk geneeskrachtige paddestoelen [geweekte kastanje boleet en elfenbankjes] gebruikt in thee/soep en als afdekmiddel, afgewisseld met zinkzalf; dit helpt heel goed. Vooral het elfenbankje is officieel erkend geneeskrachtig (Polysaccharide-K).

H. Esselink | email | 12-02-2011

thv mijn maag al een week rode in elkaar overlopende plekjes, jeuk en bij aanraking pijn. Leek niet echt op muggenbulten, daar heb ik bovendien nooit veel last van. Ik dacht al aan gordelroos, en de verhalen en plaatjes op internet sluiten hierbij aan. Ik was deze week al eerder bij de huisarts voor een peesontsteking aan mijn hiel, vergeet ik over de plekjes te beginnen. Zou misschien ook nog met elkaar te maken kunnen hebben?? Mijn man klaagt sinds een paar dagen over opgezette klieren en moeheid, hoop niet dat hij het overgenomen heeft. Ik ga wat tips van jullie gebruiken en alsnog de huisarts informeren....

Marina | email | 12-02-2011

Bij hevige pijn ten gevolge van gordelroos kan de huisarts verwijzen naar een anaestesist. De zenuw die de pijn veroorzaakt kan geblokkeerd worden.

nellie | email | 21-02-2011

ik heb sinds 1 week vreselijke pijn rechts in de rug ben al bij dokters geweest maar die weten niet wat het kan zijn, nu begint ook mijn huid daar erg te jeuken en branden maar ik heb geen bultjes.ben net weer naar de arts geweest ik verga van de pijn. kun je ook gordelroos hebben zonder bultjes. de arts zei het lijkt wel op gordelroos maar de uitslag is er niet. dus ik weet het niet meer. heb erge pijn

kest | email | 21-02-2011

gistermorgen werdt ik wakker, en wil me om mijn hoofd wassen. zie ik plots een rode uitslag links in mijn nek.
ik denk nog van ach is niks gaat vanzelf wel over, maar wat later op de dag jeukt het een beetje branderig gevoel om mijn lippen.
uit eindelijk nog eens even in de spiegel kijken, zie ik dat het als maar erger wordt.

dus vanmorgen maar even naar de dokter gegaan, en verteld wat er aan de hand is.
en ze kijkt in mijn nek en kijkt me aan en komt tot de conclusie gordelroos en schrijft een soort sofirax voor in tablet vorm voor 800mg.
nu moet ik deze kuur eerst een week lang afmaken 5pillen verspreid over 24uur, vanmorgen gelijk begonnen en hopen dat het aanslaat.
zoals ik het nu zie is het nu erger geworden, en zit het erg dicht bij de ogen waar ik niet blij mee ben.
hopenlijk gaat het snel over

michelle | 23-02-2011

Lieve mensen,

Ik heb nu sinds anderhalve week gordelroos op mijn rug, bil, heup en buik. Mijn klieren in mijn lies zijn helemaal opgezwollen en alles bij elkaar is het ontzettend pijnlijk. De steken en jeuk zijn vooral snachts niet uit te houden! Maar ik ben net even naar de winkel gegaan en heb tea tree olie gekocht. En ik moet zeggen dat het heel goed werkt. (14euro bij de drogist)
Daarnaast slik ik sinds gister aciclovir en slik ik pijnstillers maar de tea tree olie heeft meteen effect.

Ik heb ook talkpoeder met menthol. Die ga ik straks nog even proberen.
Sterkte iedereen!

ps. Ik ben pas 22 jaar

G Muns | email | 24-02-2011

Ik zit nu in de 12e week met gordelroospijn
gisteren een ruggenprik gehad op de pijn poli, ze waren wel verbaasd waarom de huisarts mij niet veel eerder gestuurd heeft
en of het helpt moet nog blijken, ze wilde het in combinatie met pillen die ook voor epileptie zijn, maar daar word je suf van en futloos en dan kom je kilo's aan, die pillen doe ik voorlopig niet,als de prik niet helpt
dan de behandeling met qutenza pleister
is vrij nieuw en schijnt zeer effectief te zijn.
heb ook de olie van camille en co besteld,
ja je zou alles doen om er vanaf te komen.

Hilde Huygens | email | 24-02-2011

Hallo,

Ik heb sinds veertien dagen zona , ben doodmoe, maar pijn is zo goed als weg .
Weet iemand hoelang die moeite duurt ?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over